Girona

El camp base, traslladat a Manchester

El Girona canvia per uns dies els camps del PGA per la ciutat esportiva del City, on ahir a la tarda ja es va entrenar després de completar un viatge sense incidències

En terres angleses farà set entrenaments i jugarà dos partits, contra el Bolton i l’Oldham

A les 7 de la tarda d’ahir, quan Eusebio dirigia el primer entrenament a Manchester, la temperatura a la ciutat anglesa era d’uns 20 graus, molt més agradable que la que hi havia a Girona, amb el termòmetre enfilant-se gairebé fins als 30 graus i un sol que cremava. La climatologia és un dels aspectes a valorar de l’estada, com també ho són les magnífiques instal·lacions de la ciutat esportiva del Manchester City, un complex que el Girona disfrutarà pràcticament en exclusiva durant una setmana atès que el conjunt de Pep Guardiola ha iniciat al mateix temps una gira pels Estats Units. Amb l’expedició citizen, l’extècnic del Barça i del Bayern Munic s’ha endut l’ex-Girona Douglas Luiz i Brahim Díaz, un futbolista que cada any –aquest no és una excepció– té reservades unes quantes butlletes per acabar cedit a Montilivi.

Per tercer estiu seguit, el Girona realitzarà la concentració de pretemporada a la City Football Academy, un complex inaugurat el 2014 que ocupa 33 hectàrees i en el qual hi ha setze camps de futbol, entre els quals, un estadi amb capacitat per a uns 7.000 espectadors que és on el Girona jugarà possiblement contra l’Oldham el dia 24. Tres dies abans, l’equip d’Eusebio Sacristán sortirà del búnquer citizen per traslladar-se a Leyland i disputar el primer amistós en terres angleses contra el Bolton.

Ahir, Eusebio va dirigir la primera sessió d’entrenament en terres angleses i la previsió és que per avui el cos tècnic ja imposi una doble ració de treball als seus futbolistes. Amb 23 jugadors –cinc dels quals del filial, el Peralada–, a Manchester s’està especialment pendent dels moviments de Quique Cárcel, que ha d’acabar de donar forma a una plantilla que encara ha d’experimentar variacions tant pel que fa a les sortides com a les entrades. El cos tècnic confia que durant l’estada a Anglaterra hi pugui haver alguna incorporació, ja sigui fitxatge o cessió. El Girona, que el curs passat va arribar a tenir cinc jugadors a préstec del City –Maffeo, Aleix, Kayode, Douglas i Marlos–, ara només té en aquesta situació el d’Ulldecona, en espera que l’aixeta torni a rajar.

L’entrenament d’ahir es va desenvolupar amb normalitat i els futbolistes van treballar l’aspecte físic amb pilota.

Pendents del calendari

Dimarts de la setmana vinent, amb el Girona encara a Manchester, se celebrarà l’assemblea ordinària de la federació espanyola en la qual es donarà a conèixer el calendari de primera divisió. El club de Montilivi no ha fet cap petició especial per començar com a local o visitant, però creu que té molts números d’iniciar la lliga a l’estadi perquè hi ha força equips que han demanat jugar el primer partit a fora argumentat obres en els seus camps. El curs passat, el Girona havia de començar al Wanda Metropolitano, però el temple de l’Atlético no estava acabat i es va fer una permuta que va provocar que l’equip dirigit aleshores per Pablo Machín disputés els dos primers partits de lliga a Montilivi (Atlético i Màlaga).

EL CALENDARI

Es coneixerà la setmana vinent i és possible que el Girona comenci la lliga a Montilivi

AMB NOVETATS?

El club compta tancar durant l’estada algun fitxatge o alguna cessió del City

PROTAGONISTA

Són ja tres anys a Manchester, en unes instal·lacions ‘top’. A la plantilla es respira il·lusió per començar el nou curs

DOTZE DIES FORA

L’expedició tornarà a Girona el diumenge 29 després dels dos partits a l’Índia
El mundial? Va ser una vivència molt maca. Com a col·lectiu, potser ens va faltar una mica d’experiència
Tots els jugadors patim en les pretemporades, però serveixen per agafar fons i aguantar l’any a bon nivell
Sento que tinc la responsabilitat de defensar el Girona, un club que està creixent dia a dia
Yasinne Bounou
PORTER DEL GIRONA

Timor i Alcaraz, amb ofertes de Las Palmas i Valladolid

Els migcampistes David Timor i Rubén Alcaraz no tenen garantida la seva continuïtat a Montilivi, no pas perquè el Girona no els vulgui, sinó perquè tots dos tenen ofertes que els fan el pes i que podrien provocar que fossin ells mateixos els que plantegessin la seva sortida. David Timor interessa molt a Las Palmas, que amb la compensació econòmica que el club canari ha rebut pel descens li ha pogut fer una proposta econòmica molt interessant, tot i que la discussió està en la durada del contracte (el jugador voldria tres anys i el club de moment n’hi ofereix dos). Timor va tornar la temporada passada al Girona provinent del Leganés, però ha estat eclipsat per Àlex Granell i Pere Pons i ha tingut menys protagonisme del que hauria volgut en la seva segona etapa a Montilivi (921 minuts repartits en 17 partits). Pel que fa a Rubén Alcaraz, el Girona –sobretot el director esportiu, Quique Cárcel– hi confia molt després que el barceloní hagi fet un pas endavant a segona A amb l’Almeria, on ha jugat com a cedit. Alcaraz ha acabat el curs amb 41 partits i nou gols, unes xifres que no han passat desapercebudes. De fet, el Valladolid ja li ha fet arribar una proposta sensiblement millor que la del Girona, que el mes de juliol passat, abans de cedir-lo a l’Almeria, li va ampliar el contracte fins al 2020.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)