Territorial

Una transició complicada

1a catalana. El primer any després de la marxa de Juanjo García, el Júpiter no es va saber adaptar al canvi. El club ha decidit ara posar fil a l’agulla i professionalitzar l’estructura tècnica

Acostumat a transitar entre la primera catalana i la tercera divisió amb relativa normalitat, a saber-se refer de la patacada que suposa perdre la categoria, tot i, malauradament, no aconseguir estabilitzar-se tampoc en una tercera divisió que tants anys havia estat la seva categoria, el Júpiter ha viscut enguany la pitjor temporada de la darrera dècada. Un mal any que ha estat a punt de condemnar l’històric conjunt de la Verneda a segona catalana.

“La temporada ha estat més dolenta del que podíem haver esperat. Després d’un descens de categoria sempre hi ha la possibilitat de patir per tots els canvis que has d’afrontar..., però a més, l’estiu passat vam canviar d’entrenador després de vuit anys. No la vam encertar en els fitxatges, com es va poder veure, la dinàmica va ser dolenta i el vestidor no estava en sintonia amb l’entrenador”, explica el president de l’entitat, Joan Rión, conscient que l’equip s’ha salvat d’un mal pitjor. I és que, després de vuit anys amb Juanjo García al capdavant de l’equip, la transició cap a la nova etapa no ha anat com s’esperava. “Veníem d’una estructura amb una persona que ho aglutinava tot: entrenador, director esportiu, responsable del futbol formatiu... I pensàvem que podria seguir funcionant igual amb una altra persona al capdavant, però no ha estat així”, diu Rión.

Més professionalitzat

L’aposta per Alberto Fernández no va funcionar i, amb el primer canvi de tècnic, les sensacions van millorar però l’equip va continuar sense sumar. “Finalment, amb el tercer entrenador, una cosa inèdita per a nosaltres, que tants anys havíem apostat per un mateix tècnic a les verdes i a les madures, vam reaccionar. Sabíem que el David Ortiz no continuaria i vam pensar a començar a preparar la temporada següent amb antelació”, explica el president gris-i-grana, que va veure com, per fi, amb Àlex Martínez l’equip va salvar la temporada en el tram final. I passat l’ensurt, a la Verneda ja miren endavant: han incorporat un secretari tècnic (David Callao) i han deslligat la seva figura del futbol de base. “Hem optat per una estructura més professional”, diu Rión, que té molt clar que l’objectiu torna a ser la tercera divisió.“Qui vingui ha de saber que té l’obligació de treballar per pujar. Després poden passar moltes coses, però l’objectiu és aquest”, avisa el president, afligit per no coincidir en la categoria amb la resta d’històrics de la ciutat: “A ningú li sap més greu que a nosaltres; hauria estat un any bonic. Esperem que se salvin tots i l’any que ve puguem coincidir.”

LES FRASES

Veníem d’una estructura amb Juanjo que ho aglutinava tot. Però amb una altra persona no ens va funcionar

EL CANVI

Després de vuit anys amb Juanjo García, el Júpiter va viure un any de transició força complicat
Qui vingui té l’obligació de treballar per pujar. L’objectiu no és cap altre que aquest
Joan Rión
president del júpiter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)