Girona

Sense fitxar, alguns demanen pas

Vito, Porro, Andzouana, Soni i Pedro Porro han complert amb nota en la primera meitat de la pretemporada i han demostrat que estan preparats per ser una alternativa

De les 11 dianes que ha marcat el Girona, totes a l’Índia, 4 han dut la firma de joves del planter: Pedro Porro (2), Andzouana i Montes

Mentre la direcció esportiva encapçalada per Quique Cárcel acaba de confeccionar la plantilla del primer equip per a la temporada 2018/19, en les tres primeres setmanes de pretemporada la gran novetat han estat els cinc jugadors que teòricament jugaran amb el Peralada però que de moment estan a les ordres d’Eusebio Sacristán amb dinàmica del primer equip: el porter Marc Vito, el defensa i migcampista Eric Montes, i els atacants Pedro Porro, Yohan Andzouana i Kevin Soni. De fet, els cinc han estat la principal atracció de la primera meitat de pretemporada, i és que, sense cares noves –a banda de Coris i Alcaraz, que han tornat de les seves cessions a Osasuna i l’Almeria, respectivament–, ells han estat els més motivats per intentar fer-se un lloc i demostrar que poden ser una alternativa el dia que Eusebio els necessiti. Tots ells, en major o menor grau, han complert amb nota en els quatre partits que s’han jugat fins ara i la mostra és que Eusebio els ha donat el mateix protagonisme que a qualsevol altre jugador de la plantilla –excepte Vito, que no va jugar contra l’Oldham, tots han jugat els quatre partits.

El cas més especial dels cinc és el d’Èric Montes, i és que sense cap lateral dret pur a la plantilla s’ha vist obligat a adaptar-se a una nova posició per a ell. Tot i les mancances previsibles, especialment a l’hora de centrar, el manresà no ha desentonat gens i va tornar de l’Índia amb el premi del millor moment del partit contra el Kerala Blasters sota el braç. Tot i això, sens dubte qui més ha brillat dels cinc ha estat Pedro Porro, i és que l’extremeny va ser designat millor jugador del partit contra el conjunt indi. Amb la seva actuació, l’extrem no ha fet més que fer créixer els dubtes sobre on jugarà, i és que tot i comptar a priori pel filial, es fa difícil pensar que no tingui cert protagonisme amb el primer equip. D’altra banda, Andzouana i Soni també han demostrat que són bones alternatives, sobretot el dia que Eusebio busqui alguna cosa diferent, i és que el tècnic a hores d’ara no té un perfil com el de l’extrem a la plantilla ni tampoc un tercer davanter que pugui suplir Stuani i Choco Lozano. Finalment, Vito ha guanyat números per ser considerat el tercer porter de la plantilla, tenint en compte que Suárez continua lesionat sense data per tornar.

Bona contribució

Després que el Girona no aconseguís marcar en els dos primers partits a Anglaterra, la gira a l’Índia va servir perquè els d’Eusebio es traguessin de sobre la llosa de la falta de gol, i en aquest aspecte els cinc del filial també hi van tenir un paper important. Dels 11 gols que va marcar l’equip, els del filial van participar en cinc. Andzouana i Montes en van marcar un cadascun, Pedro Porro en va marcar dos, un a cada partit, i l’extrem congolès també va participar en el gol de Granell donant-li l’assistència. A més, el mateix Andzouana també va ser l’assistent en el gol de Porro contra el Melbourne i Porro va assistir en el gol de Montes contra el Kerala Blasters.

La contribució del planter no s’ha vist només en l’aspecte ofensiu, i és que en el primer partit contra el Bolton el porter Marc Vito també va tenir el seu moment de glòria en aturar el penal que va xutar Donaldson en la primera part del matx.

Pedro Porro no ha decebut i ha mostrat el seu desequilibri i olfacte de gol
Èric Montes s’ha reconvertit al lateral per culpa de l’absència d’efectius

Marc Vito

Marc Vito va arribar a Peralada en el mercat d’hivern per suplir la lesió de Suárez i des del primer moment es va convertir en el porter titular. Tot i algun moment d’incertesa en els primers partits, amb el filial el de Terrassa va demostrar ser una garantia, amb uns reflexos envejables que el converteixen en una assegurança sota pals. De fet, només va encaixar 6 gols en 15 partits. El joc amb els peus i el joc aeri són els dos aspectes que ha de millorar.

Pedro Porro

Amb només un any al club ja és la perla del planter i de qui més se n’espera, i és que pocs jugadors són capaços de ser tan letals davant de porteria i amb visió de joc per generar jugades de perill i assistir els seus companys. Desequilibrant per la banda i amb bon xut, Porro va ser la temporada passada el líder del juvenil amb 15 gols, a més de brillar amb 3 dianes més en les seves aportacions al Peralada a 2a B.

Èric Montes

Producte de l’escola Barça i amb caràcter de líder –era el capità del juvenil blaugrana–, va arribar a Peralada com a central, però l’absència de migcampistes i el seu bon tracte de la pilota el van portar a jugar de pivot. Al mig del camp destaca per la seva contundència sense pilota i la seva aportació en la construcció, que en fan un pivot de màximes garanties tant en defensa com en atac. Les lesions van ser l’única motiu que el va apartar de l’onze.

Kevin Soni

El punta camerunès és l’únic que ja sap què vol dir jugar amb el Girona a 1a. Superdotat físicament i amb un talent brutal, Soni destaca per la seva habilitat en l’un contra un, especialment per la seva capacitat de tenir la pilota lligada als peus mentre els rivals se li tiren a sobre. Els problemes disciplinaris –tres expulsions amb el filial–, l’excés d’individualisme i la falta de gol –només tres dianes– son els principals interrogants.

Yohan Andzouana

Descriure el congolès en una paraula és fàcil: irregular. L’extrem té una habilitat insultant per desequilibrar per banda i deixar rivals enrere, però té l’assignatura pendent de millorar en la presa de decisions i en l’última passada. A vegades poc atrevit a l’hora d’acabar ell mateix la jugada, Andzouana va fer una temporada de menys a més amb el Peralada, tot i que una lesió al dit del peu el va fer parar quan estava en el millor moment de la temporada.

El Peralada no els espera aviat

Tot i que Stuani i Mojica ja s’integrin avui al grup i es prevegi l’arribada d’algun jugador del City aquesta mateixa setmana, el més normal és que tots cinc continuïn en dinàmica del primer equip uns dies més i tinguin minuts en els pròxims amistosos. De fet, Chicho i el Peralada son conscients que difícilment podran comptar amb ells en els pròxims compromisos, i a més cal tenir en compte que el curs a 2a B comença una setmana més tard –el 26 d’agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)