Girona

El Tottenham apuja el llistó

El Girona, que ha competit fins ara contra rivals de categoria inferior, té un senyor examen en la 42a edició del Costa Brava, l’únic partit de pretemporada a Montilivi (20 h, Esport 3)

Eusebio descarta la participació de Stuani i Mojica, i Mauricio Pochettino arribarà encara sense els nou futbolistes que van arribar a semifinals del mundial

Després del Bolton Wanderers, l’Oldham Athletic, el Melbourne City, el Kerala Blasters i el Sabadell, arriba un rival de Champions League. El Tottenham Hotspur posarà a prova aquest vespre el nivell competitiu del Girona, en l’únic partit de pretemporada que els d’Eusebio Sacristán tenen programat a Montilivi. Una cita d’altíssim nivell per a la 42a edició del Costa Brava, un trofeu del qual el Girona ha fet pujar l’estatus les últimes temporades.

Eusebio viurà la seva estrena a Montilivi com a entrenador del Girona, després d’un mes de treball amb una plantilla que no presenta cap cara nova respecte a la temporada passada. Tampoc hi seran ni Johan Mojica ni Cristhian Stuani, ja que el cos tècnic prefereix que continuïn acumulant càrrega de treball al marge dels seus companys. Eusebio, però, dona importància al partit: “Serà una bona prova de foc de com estem. Espero que ens serveixi per continuar completant la posada a punt, agafar el ritme en l’aspecte físic i continuar donant força a la nostra idea de joc. Espero que es vegin coses interessants.” L’exigència del rival servirà per avaluar el treball tàctic: “Com més dificultats tinguem, més clar es veurà en quin punt estem en aquest desenvolupament dels automatismes. És veritat que el Tottenham té baixes, però tot i així és una plantilla molt i molt bona.” El tècnic ha de valorar si fa jugar Ramalho, que ja s’ha integrat als entrenaments de l’equip després de superar un cop al turmell.

El conjunt anglès viatjarà avui mateix cap a Girona, on s’instal·larà al PGA abans de disputar el partit. En l’expedició encapçalada per Pochettino hi haurà moltíssimes absències, i és que tot i que el d’avui serà el seu últim test de pretemporada abans de començar la lliga dissabte que ve al camp del Newcastle, els Spurs encara no disposen dels nou jugadors de la plantilla que van arribar a les semifinals del mundial i que s’incorporaran dilluns als entrenaments: els belgues Alderweireld, Vertonghen i Dembelé; els anglesos Rose, Dier, Trippier, Dele Alli i el pitxitxi Harry Kane; i el campió amb França Lloris. Tot i les nombroses baixes per culpa del mundial, el Tottenham arribarà a Montilivi amb jugadors de primer nivell mundial com Lucas Moura, Aurier, Sissoko, Llorente o els també mundialistes Davinson Sánchez, Eriksen i Son, que ja van fer la gira pels Estats Units.

Tothom paga

El trofeu Costa Brava no s’inclou en l’abonament del Girona. Els socis, siguin abonats o no, tenen una rebaixa –de 5 euros els adults– en el preu de l’entrada, de 25 euros als gols, 35 euros a preferent, 45 euros a preferent coberta i 50 euros a tribuna. El club gironí preveu que hi hagi força assistència de turistes.

L’AMBIENT

Els abonats han de pagar i el club preveu que hi hagi força assistència de turistes

SENSE KANE

Per a Pochettino, és l’última prova abans de la Premier, però encara minvat

L’ESTRENA A CASA

“Serà una bona prova de foc de com estem”, assegura Eusebio Sacristán

El retorn de Toni Jiménez

O.R.

El partit d’avui serà especial per a l’entrenador de porters del Tottenham, Toni Jiménez, que va viure tres temporades repartides en dues etapes a Montilivi. Després de retirar-se, el de la Garriga va viure la seva primera experiència en una banqueta amb el Girona, quan va arribar la temporada 2006/07 com a segon entrenador de Toni Carrillo, quan l’equip era a 3a. L’aventura va durar només un any, però va tornar a Girona al final del curs 2008/09 com a entrenador de porter amb Miquel Olmo. Abans de lligar-se amb Pochettino en l’Espanyol, Toni va estar dues temporades més a Girona, amb Cristóbal Parralo, Narcís Julià i Agné. “Per al Girona és increïble estar a primera i serà un rival perfecte per a la nostra preparació”, va dir el tècnic als mitjans del club anglès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)