Girona

Gemma Deumal

Exsecretària de l'àrea esportiva del Girona

“Ara ve l’examen de debò”

“Per inèrcia, ganes i il·lusió, tothom s’ha buidat; trobar l’equilibri entre el canvi i mantenir una estabilitat és clau”

“Em vaig sentir molt identificada amb el lema ‘Orgull gironí’; per una vegada, ens ubiquen al mapa”

Gemma Deumal va treballar cinc anys a les oficines del Girona i es va especialitzar en l’àrea esportiva. Fins al 2013, que ho va deixar. “Vaig dir que mai més tornaria al món del futbol. Però no ho vaig complir”, reconeix.

Per què no volia tornar a treballar en el futbol?
Estava cremada. A més, és un món molt absorbent, sobretot en el futbol professional. Després, vaig estar dos anys treballant en una empresa privada, però ara en fa tres que sóc la gerent del Santboià. Me’n vaig anar a viure a Sant Boi, i el club buscava una persona per a la gerència. El president em coneixia i m’ho va proposar.
Continua seguint amb atenció el Girona?
Sí, i tant. Sempre que puc, m’escapo i vaig al camp. El dia de l’ascens, no m’ho vaig voler perdre per res del món. Soc molt del Girona i tothom ho sap. Per damunt de tot, hi ha el Girona. Fins i tot, amb la conya que la meva parella és de l’Espanyol, però jo em mantinc ferma.
Què significa veure’l a primera divisió?
Un somni fet realitat. Ja va ser un somni la primera vegada que, amb Rubi, vam aconseguir fer el play-off. En aquell moment, ens vam frustrar pensant que era una oportunitat irrepetible. I després en van arribar més. El projecte sòlid ha permès assolir-ho. I per mi és un orgull immens. Em vaig sentir molt identificada amb el lema Orgull gironí. És el sentiment que tenim tots els del Girona. Per una vegada, ens ubiquen dins el mapa. Barcelona i tot el que l’envolta sempre és el melic, i ens hi hem posat nosaltres.
Aquella primera lluita per pujar va acabar amb una fuga de jugadors i moltes crítiques. Com ho va viure?
És que veníem d’uns anys molt foscos. Vam patir coses que gairebé no es creurien. En el Girona, sempre hi ha hagut punts d’inflexió molt bèsties, com ara quan se sabia que, si no es pujava a segona A, es corria el risc seriós de desaparèixer. Sempre hi ha hagut d’haver sacsejades fortes per anar tirant endavant. En aquell moment, veníem de molta foscor i de remar contracorrent, fins i tot contra gent del costat, de la teva pròpia feina.
L’ha sorprès el rendiment de l’equip a primera?
Sí. És veritat que jo era molt optimista. He estat en contacte amb molta gent del Girona i sé que hi havia un vestidor molt cohesionat, amb molt bona feina del cos tècnic, i sabia que batallaríem moltíssim. Però no m’esperava que poguéssim arribar a pensar en posicions europees.
Ara, arriba l’exigència de la segona temporada, i amb un canvi de cicle. Què n’espera?
Ara, ve l’examen de debò del Girona. Per inèrcia, ganes, il·lusió i empenta, tothom s’ha buidat, començant pels jugadors. Ara, ve aquell moment que et converteix en un equip professional de primera i hi ha canvis. Hi ha pocs equips que es mantinguin en bloc moltes temporades. Entrar en aquesta roda i trobar l’equilibri entre canviar estructures i mantenir una estabilitat és la clau.
El club ha anat creixent i l’estadi i l’afició, també. Li sorprèn?
Abans, anar a qualsevol lloc i trobar gent amb samarretes del Girona o que el coneix, era impensable. Nosaltres repartíem invitacions per tot Girona perquè la gent vingués a donar suport a l’equip. Ara, s’exhaureixen entrades. És al·lucinant.
És de les poques dones que ha treballat en l’àrea esportiva del club. I ara deu ser de les poques gerents en el futbol. Ho entén?
N’hi ha molt poques, sí. Però sí que és veritat que cada vegada n’hi ha més. També el futbol femení està creixent, i això m’encanta.
Ha rebut algun insult o falta de respecte?
De comentaris, moltíssims. I de gent que et jutja, fins i tot algun entrenador del futbol base, també. Encara hi ha molts prejudicis, i has de demostrar molt més que un home.

La convocatòria de Gemma Deumal

1. Un porter.
Dani Mallo.
2. Un defensa.
Jose Martínez.
3. Un migcampista.
Dorca i Tébar.
4. Un davanter.
Stuani.
5. Un entrenador.
Rubi i Raül Agné.
6. Un president.
Josep Gusó.
7. El millor partit que ha vist a Montilivi.
El dia de l’ascens a primera, contra el Saragossa.
8. El millor record a l’estadi.
L’ascens a primera.
9. El pitjor malson.
Els minuts que vam estar en descens abans del penal de Kiko Ratón, contra el Múrcia (2010/11).
10. L’ADN gironí, en quin jugador es reflecteix?
Pere Pons.
11. Montilivi o un altre estadi en un altre indret?
A mi m’agrada molt Montilivi. Girona no pot deixar perdre Montilivi.
12. Quina capacitat hauria de tenir l’estadi del Girona?
Uns 20.000 espectadors.
13. Visualitza la ciutat esportiva o continuarà sent un somni impossible?
Veig que seria possible, però sé que és molt costós. Tant de bo la tinguessin, però entenc que no és fàcil.
14. Li agrada la nova samarreta?
Sí, m’ha agradat, és trencadora.
15. Recuperaria la samarreta de la senyera?
Sí, és un senyal d’identitat que m’agrada.
16. Què li sembla el canvi de Machín per Eusebio?
Un gran repte.
17. Expliqui’ns una anècdota.
En tinc moltes. Em quedo amb aquella sensació que vam viure tots plegats en les dues eliminatòries del primer play-off d’ascens a primera (2012/13). De cop i volta, tot va créixer molt.
18. El moment més important de la història del club?
L’ascens a primera, sens dubte.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)