Girona

Les penyes es fan valdre

Dia de reunions. Els penyistes del Girona veuen “imprescindible” que el club doni oficialitat o no el més aviat possible a la proposta d’anar a Miami, i Aficiones Unidas es reuneix amb la LFP

Hores després que es fessin publiques les compensacions econòmiques que prepara el Girona FC i la LFP en cas que els blanc-i-vermells i el Barça juguin un partit a Miami, les trobades i les reunions entre els afectats van ser protagonistes durant la jornada d’ahir. A la tarda, la federació de penyes del Girona va fer l’habitual reunió setmanal, que també va tenir la presència del responsable de l’àrea social del club, Albert Mateos, en la primera part de la trobada. Després de parlar de l’actualitat dels penyistes, en la segona part i ja sense Mateos a la taula, les nou penyes reunides al bar Nimitz de Girona van acordar fer un comunicat per demanar celeritat al Girona FC pel que fa a fer oficial o no l’aventura americana: “Estem a 18 dies del Barça-Girona i ens hem d’organitzar per fer el desplaçament. Hem de saber, per exemple, si existirà la compensació en forma d’entrades o no. A més, com a penyistes no podem expressar una posició clara si no sabem si es jugarà o no als Estats Units”, va comentar Joaquim Alegret, president de la federació de penyes del Girona. En espera que es faci oficial o es desmenteixi totalment que el Girona-Barça es jugarà a Miami, des de les penyes s’ha trobat a faltar més comunicació i transparència pel que fa al club en aquest tema.

Una negociació conjunta

També ahir, a Madrid, José Manuel Mateos, representant de Aficiones Unidas (Afepe) –una entitat que engloba les diverses associacions de penyes del futbol estatal–, es va trobar amb el president de la LFP, Javier Tebas. Segons va transcendir de la trobada i van recollir diverses emissores de ràdio estatal, des de la Lliga hi ha la fermesa de disputar un partit als Estats Units aquesta temporada i, a falta d’alguns detalls, tot indica que l’enfrontament escollit seria el Girona-Barça.

En aquest sentit, Mateos també va confirmar que les compensacions que està estudiant i preparant la Lliga per oferir a l’afició afectada anirien en la línia de les tres propostes que es van publicar en aquest mateix diari: oferir el desplaçament i l’entrada per al partit de manera gratuïta als abonats, posar a disposició de l’abonat entrades per al partit del Camp Nou i reemborsar el 20% de l’abonament o oferir el retorn del 40% del cost del seient.

D’altra banda, en espera que la LFP acabi de definir la proposta i es faci oficial que el Girona-Barça es juga als Estats Units, l’Afepe va aprofitar la trobada per negociar que l’aventura americana comporti beneficis per al conjunt dels aficionats de l’Estat. En aquest sentit, i sent conscients que el futbol ha de ser capaç de generar cada vegada més recursos econòmics per poder mantenir el nivell de les plantilles actuals, Mateos va remarcar que l’aficionat també ha de rebre algun tipus de retorn en l’augment d’ingressos.

Des de l’Afepa es va posar sobre la taula que s’aconsegueixi abaratir els abonaments, que les entrades també es puguin aconseguir a un preu més econòmic i que es treballi per millorar els estadis de primera a través dels ingressos que rep la LFP en qüestions com ara la possible gira americana.

A L’EXPECTATIVA

Encara sense una posició unànime, les penyes han trobat a faltar més transparència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)