2a divisió FEF

Reforçant els fonaments

2a divisió B. El Cornellà, recentment convertit en SAE, obre l’accionariat al Birmingham City, de la segona divisió anglesa, que permet al club mantenir l’estructura i tenir suport econòmic

En la recerca de tots els clubs de segona B per mantenir-se dempeus en una categoria dramàticament deficitària, el Cornellà ha trobat un nou soci. El conjunt verd, fins ara sustentat amb recursos propis, vol fer un pas endavant i assolir el futbol professional i per això ahir va escenificar un acord amb el Birmingham City.

Aquest pont comú permetrà al conjunt anglès entrar en l’accionariat del club verd, convertit en societat anònima esportiva fa uns mesos, i sostindrà econòmicament la idea que ha caracteritzat el Cornellà en els darrers anys amb els mateixos directius i treballadors que hi ha ara.

Serà en els pròxims mesos quan es farà efectiva la compra d’accions del Birmingham en el Cornellà. Aquesta negociació està en el punt final ja que només depèn d’una auditoria que ha de certificar que els números presentats pel Cornellà als nous inversors són els correctes.

Sense que hi hagi un dèficit aparent, el Birmingham entrarà en l’accionariat del Cornellà i no es descarta que puguin tenir la majoria en el club, actualment a les mans del director general esportiu, Andrés Manzano.

L’objectiu d’aquest moviment, però, no és immediat ni és simple, sinó que és doble: d’una banda, el Cornellà aconseguirà suport econòmic per poder competir contra els millors de la categoria si és necessari. “És un acord que ens dona estabilitat econòmica. L’exigència esportiva és dura i tenir un company de viatge com el Birmingham ho fa més fàcil”, va afirmar el president del Cornellà, Álex Talavera. D’altra banda, el Birmingham aprendrà d’un model reeixit. “El Cornellà ha estat un exemple financer i esportiu per a l’esport europeu”, va afirmar Xuandong Ren, director del Birmingham City.

“Vam tenir diverses opcions, però haver-ne trobat una que valori la formació dels futbolistes i que ens permeti mantenir l’estructura és molt important”, explicava el director general esportiu, Andrés Manzano.

LES REACCIONS

El nostre objectiu a mitjà termini és posar el Cornellà dins del futbol professional
Andrés Manzano
director general del cornellà
El pressupost el decidirà l’entitat cada temporada. Confiem en els professionals que hi ha al club
Xuandong Ren
director del birmingham city
Volíem reforçar diferents àrees del club i sense tenir ajut extern no es podia fer
Álex Talavera
president del Cornellà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)