Nàstic

En vies de reparació

Nàstic. L’equip tarragoní, amb una diferència de gols només empitjorada pel cuer, mostra símptomes de millora a les dues àrees que espera consolidar demà contra el Deportivo

El Nàstic no ha començat gaire bé la temporada, un fet que es reflecteix en les estadístiques de gols. Pel que fa als rebuts, l’equip tarragoní acumula nou gols en contra, una xifra que empitjoren quatre equips. A l’altra àrea hi ha una dada encara més preocupant, ja que en els sis partits jugats –set, si es compta el de copa– només ha estat capaç de marcar tres gols. És, juntament amb l’Elx, l’equip menys realitzador de la categoria de plata. Així, la diferència de gols està en sis, només empitjorada pel Còrdova, que ha rebut vuit gols més dels que ha marcat.

De totes maneres, en els dos últims partits, el Nàstic ha mostrat símptomes de millora. Amb les estadístiques a la mà, l’equip grana només ha encaixat un gol, el de diumenge passat a Reus (1-1), i n’ha fet dos, inclòs el que li va valer el triomf contra el Tenerife. Dos partits com a punt de partida per consolidar una nova dinàmica que els allunyi de les places de descens, que de moment estan a un punt de distància. “Estem en creixement, cada vegada amb la idea de joc més consolidada. Ara cal confirmar aquesta reacció contra el Deportivo”, va afirmar ahir el tècnic, José Antonio Gordillo, conscient de la importància de remarcar la línia de progressió demà al vespre al Nou Estadi contra l’equip gallec, “un dels dos o tres millors de la categoria” segons el tècnic andalús. Gordillo no es planteja fer més que algun petit retoc demà respecte al partit al camp del Reus, ja que reitera que la línia és la bona. Contra un equip “organitzat i equilibrat, amb atacants de nivell i un mig del camp experimentat”, l’entrenador grana veu el partit com una bona oportunitat perquè el seu equip es reivindiqui i mostri personalitat contra un dels favorits a l’ascens.

No és normal que un equip amb un atac format per davanters com Uche, Barreiro i Manu del Moral, a més del jove Luis Suárez, que ha apuntat bones maneres, només hagi marcat tres gols. Dos, a més, han portat la rúbrica de futbolistes defensius –Fali i Albentosa– i només un, el de Del Moral que va donar la victòria contra l’Osasuna, l’ha fet un atacant. Pel que fa a defensa, el Nàstic ha de superar l’obstacle constant de les baixes, que ha fet que Gordillo no pugui consolidar una parella de centrals. Demà, per exemple, no hi serà Albentosa, que no pot jugar contra el Dépor per contracte.

MILLORA DEFENSIVA

Ha rebut un sol gol els dos últims partits tot i les baixes constants a la rereguarda

EN ATAC

És, amb l’Elx, l’equip menys realitzador, amb només tres gols en els sis partits

Manu del Moral, dubte seriós

L’únic davanter del Nàstic que ha marcat, Manu del Moral, serà molt probablement baixa demà contra el Deportivo, ja que aquesta setmana gairebé no s’ha entrenat per culpa de la lesió al recte femoral de la cama esquerra que ja va fer que es perdés el derbi al camp del Reus. Tot i això, ahir Gordillo encara no el descartava del tot i prefereix esperar fins a última hora –la llista de convocats la donarà demà mateix– per confirmar si hi pot comptar. Sebas Coris i Javi Márquez, amb molèsties des del partit contra el Reus, en principi estaran a punt per a un partit que es perdran per lesió Javi Jiménez, Josua Mejías, Ramiro Guerra i Pol Valentín i Albentosa per contracte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)