Quasi tot el pastís és per a Stuani

El davanter uruguaià ha signat un 75% dels gols del Girona i no hi ha cap més equip de primera divisió que depengui tant d’un jugador

Només tres jugadors de la plantilla blanc-i-vermella han vist porteria després de set partits

Amb sis gols en set partits, la projecció realitzadora de Cristhian Stuani és de 32 gols a final de curs. Gairebé tothom sap que probablement no arribarà a aquesta xifra, però també hi havia moltíssima gent que hauria posat la mà al foc pronosticant que el rendiment de l’uruguaià seria inferior al de la temporada passada i que ja s’hauria socarrimat.

En un any postmundial que sobre el paper ho complicava tot, Stuani està millorant les seves prestacions malgrat haver-se incorporat més tard que ningú i haver-se perdut gran part de la pretemporada, com ara l’estada a Manchester i la gira per l’Índia. De fet, en aquest mateix punt de la passada lliga, l’uruguaià havia fet la meitat dels gols del Girona (tres de sis). Aquest any, signa un 75% de les dianes de l’equip (sis de vuit).

El davanter és, amb diferència, el futbolista de primera divisió que més gols aporta al seu equip. Rere el 75% de Stuani, però a una distància significativa, hi ha Ángel (Getafe) i El Zhar (Leganés), que han marcat la meitat dels gols dels seus equips (tres de sis). El pitxitxi de la categoria, André Silva, ha firmat un 43,7% dels gols del Sevilla i un futbolista referencial com Leo Messi ha marcat un 27,7% dels del Barça.

Voracitat

Amb una efectivitat difícil de mantenir (només ha necessitat catorze rematades a porteria per marcar aquests sis gols), Stuani acapara també les ocasions. Hauria pogut ser el pitxitxi si hagués tingut un pèl més de sort contra el Betis (el pal va evitar l’1-1 amb un xut amb l’esquerra i en el temps afegit va ser Pau López qui va salvar dos punts als andalusos amb una gran mà).

Els sis gols que ha marcat Stuani han estat des de dins de l’àrea, dos dels quals des de la petita. Quatre els ha fet amb la cama dreta (el més llunyà, al Camp Nou després de recollir i engaltar de primeres el refús de Ter Stegen). També ha batut la porteria rival amb la seva millor cama: el cap (l’1-0 contra el Celta, aixecant-se molt per sobre del central Néstor Araujo). I també ha estat productiu amb l’esquerra (culminant, també contra l’equip gallec, un contraatac fabricat per Porro i Portu).

Gols mal repartits

Dels 20 equips de primera divisió, el Girona és qui pitjor reparteix els gols. Només té tres golejadors diferents: Borja García (va marcar contra el Real Madrid un gol que no va acabar servint de res) i Pedro Alcalá (autor del momentani 2-1 contra el Celta), a banda de l’uruguaià. Cap equip té tan pocs golejadors. Els que més s’hi acosten són el Leganés, el Getafe, el Betis i el Valladolid, amb quatre.

I a l’altre extrem hi ha el Barça, que ja té nou futbolistes que han marcat almenys un gol (un d’ells és un rival, Pulido de l’Osca, que se’l va fer en pròpia porteria). Crida l’atenció l’Eibar, que ha marcat sis gols i els ha repartit en sis jugadors diferents. També el València i el Vila-real, però amb cinc.

Protagonisme

La parella Stuani-Portu és, de molt, la més utilitzada per Eusebio. Dels jugadors amb perfil ofensiu, són els que acumulen més minuts (563 l’uruguaià i 532 el murcià, que fa set mesos que no veu porteria). És un protagonisme molt superior al de Choco Lozano, que malgrat haver estat titular en dos partits només ha estat 157 minuts sobre la gespa. I, per descomptat, Doumbia (14 minuts).

Stuani és un dels set jugadors del Girona que han participat en els set partits de lliga. Ha jugat sencers els cinc últims. En el primer va jugar 80 minuts i en el segon, contra el Madrid (l’únic que ha començat a la banqueta), 33.

PER PERCENTATGE

Qui més s’acosta al 75% de Stuani són Ángel (Getafe) i El Zhar (Leganés), amb un 50%

D’UN CURS A L’ALTRE

L’any passat, dels sis gols del Girona en set jornades, Stuani n’havia fet tres (un 50%)

DE TOTS ELS COLORS

Ha marcat quatre gols amb la dreta, un amb l’esquerra i un de cap, tots a dins de l’àrea

L’ALTRE EXTREM

El Barça és el que més gols ha fet (18) i també el que més golejadors diferents té (9)