Girona

La intermitència d’Aleix

Buscant l’encaix. El migcampista d’Ulldecona ha guanyat protagonisme respecte al curs passat però el seu pes a l’equip gironí encara no és essencial, com ho demostren els minuts jugats

Aleix Garcia va renovar aquest estiu la cessió amb el Girona amb l’objectiu de guanyar protagonisme en l’equip i agafar rodatge en forma de més minuts en una competició molt exigent com és la primera divisió. Superades les set primeres jornades de la lliga, es podria considerar que el desig del d’Ulldecona s’està complint a mitges. Eusebio ha demostrat amb fets que compta amb Aleix Garcia molt més del que ho va fer Pablo Machín, i en l’arrencada de la competició l’entrenador de La Seca l’ha utilitzat en tots els partits. En tres enfrontaments –contra el Valladolid, el Barça i l’Osca–, el futbolista ha estat titular, mentre que en la resta ha sortit des de la banqueta. Amb aquesta participació, Aleix Garcia forma part d’un selecte grup de només set futbolistes –Bounou, Bernardo, Borja García, Àlex Granell, Aleix i Juanpe– que han trepitjat la gespa en tots els partits disputats fins ara.

Per contra, però, el futbolista cedit pel Manchester City és un dels homes que han acumulat menys minuts aquesta temporada i fins a 13 integrants de la plantilla el superen en presència al terreny de joc. De fet, només Choco Lozano –lesionat en les últimes setmanes–, Patrick Roberts i Seydou Doumbia han acumulat menys minuts que el d’Ulldecona, que suma 241 minuts dels 630 que s’han disputat fins ara. En tota la temporada passada, el jugador va ser titular en vuit partits i va acumular 849 minuts en 38 jornades. Després de la primera titularitat a Valladolid en el primer partit de lliga, Aleix no va tornar a l’equip inicial fins a la jornada 5, al camp del Barça, i a Osca, diumenge passat, va tornar a entrar en els plans d’Eusebio des de l’inici.

En dues de les tres ocasions en què ha estat titular, el futbolista format al Vila-real ha estat l’escollit per ser el primer canvi –contra el Valladolid i contra el Barça–, mentre que la jornada passada, al camp de l’Osca, Aleix va ser la segona substitució que va fer Eusebio. Per contra, quan li ha tocat iniciar el partit des de la banqueta, l’entrenador del Girona ha pensat en ell com a recurs com una de les primeres opcions i en les quatre jornades en què no ha estat titular, en dues ha estat el primer a entrar al terreny de joc, en una altra el segon i contra el Celta va ser el tercer.

Més polivalència

En el ball de sistemes que ha utilitzat Eusebio Sacristán en aquesta arrencada de lliga, Aleix Garcia hi ha encaixat molt més quan l’entrenador ha apostat per les seves idees futbolístiques que no pas quan ha desenterrat el dibuix tàctic de Pablo Machín. En les tres ocasions en què ha estat titular, l’esquema inicial ha estat un 4-3-3, i tot i l’aixopluc defensiu de companys com Timor, Pere Pons o més recentment Douglas Luiz, que li havien de permetre jugar amb més comoditat en atac, Aleix Garcia no ha acabat d’entrar prou en contacte amb la pilota ni ha pogut desplegar del tot la qualitat tècnica que, amb comptagotes, ha demostrat al Girona.

LA DADA

Presència en tots els partits
Stuani, Bernardo, Borja García, Bounou, Àlex Granell, Aleix Garcia i Juanpe
Més minuts jugats
Juanpe 630 minuts
Bernardo 630
Bounou 630
Stuani 563
Portu 532
Granell 531
Borja García 507
Aday 443
Pedro Porro 429
Alcalá 388
Muniesa 380
Pere Pons 343
Douglas Luiz 289
Aleix Garcia 241
Choco Lozano 157
Roberts 60
Doumbia 14
13
jugadors
acumulen més minuts que Aleix, tot i que el d’Ulldecona n’ha tingut en tots els duels.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)