Nàstic

Una fuita massa recurrent

Nàstic. L’equip grana sol tenir problemes per mantenir el ritme en el segon temps i ha encaixat 9 dels 12 gols en contra a partir del minut 50, un fet que li ha impedit sortir de la part baixa

Si els partits duressin només 45 minuts el Nàstic tindria aquesta temporada 11 punts, i no pas 5. Aquesta, però, és una situació hipotètica i irreal i, com que la normativa diu que els duels tenen dues parts i no només una, el conjunt grana ha de pagar el cost d’arribar als segons trams més desgastat que el rival. Una bona mostra de tot plegat va ser el partit de diumenge passat contra el Deportivo, en què l’equip de José Antonio Gordillo va oferir una bona imatge en el primer temps i va arribar al descans amb 1-1 en el marcador. Després de la represa, però, va perdre pistonada i va cedir dos gols fruit de dos regals. Va volar un puntet. Una tònica ja recurrent aquesta temporada.

“No sabria dir ben bé si és una qüestió física, però és cert que a partir del minut 50 o 60 tot ens costa una miqueta més”, afirmava després de la darrera derrota Gordillo, que és conscient que cal posar remei a aquesta fuita: “És una cosa que hem d’analitzar i fer-nos-ho mirar.” Les xifres són contundents: el 75% dels gols que ha encaixat el Nàstic en la lliga (9 de 12) han estat després del minut 50. I gairebé tots han servit per canviar el signe del partit: en la primera jornada i en el derbi contra el Reus, van convertir una victòria en empat i, contra el Rayo Majadahonda i el Dépor, es va passar de l’empat a la derrota. En total, han volat 6 punts.

Un dels principals reptes que té l’equip, amb tot, és acabar de trobar una línia solvent i regular com la que es va veure contra l’Osasuna, en què es va guanyar amb un gol en el tram final. Per aconseguir-ho, això sí, caldrà que hi hagi una certa continuïtat en el bloc, ja que entre els moviments de mercat a última hora i els problemes amb les lesions, Gordillo no ha pogut disposar fins ara de tots els efectius. El tècnic andalús, això sí, no vol que això serveixi com a justificant: “Tots aquests condicionants poden haver afectat, però no posaré cap excusa, que ja han passat set jornades. Hem de treballar, girar full i fer un equip guanyador.” I és que la victòria urgeix, ja que el Nàstic s’ha encallat i ocupa la penúltima posició.

Jorn. 4 | Las Palmas-Nàstic 4-0
1-0 (44’) Rubén Castro 2-0 (56’) Timor 3-0 (63’) Rubén Castro 4-0 (71’) Álvaro Lemos
Jorn. 5 | Nàstic-Osasuna 1-0
1-0 (78’) Manu del Moral
Jorn. 6 | Reus-Nàstic 1-1
0-1 (21’) Albentosa 1-1 (51’) Miguel Linares
Jorn. 7 | Nàstic-Deportivo 1-3
1-0 (26’) Tete Morente 1-1 (33’) Quique 1-2 (68’) Quique 1-3 (86’) Christian Santos

CENTRATS

“A partir del minut 50 o 60 tot ens costa més. Ho hem d’analitzar”, diu Gordillo