Girona

Escaldats a Ipurua i a Montilivi

En l’estrena a primera, l’Eibar es va mostrar molt superior al Girona en els dos duels disputats

Dels 44 gols marcats en la lliga per l’equip basc, vuit van ser contra els gironins

eibar 4 girona 1

EIBAR:Dmitrovic; Capa, Arbilla, Paulo Oliveira, José Ángel; Bebe (Rubén Peña, 72’), Joan Jordán, Dani García, Inui; Kike García (Sergi Enrich, 78’) i Charles (Escalante, 83’).GIRONA:Bounou; Ramalho, Bernardo, Juanpe; Maffeo (Aday, 57’), Aleix Garcia, Timor, Mojica; Borja García (Kayode, 57’), Portu (Douglas Luiz, 70’); i Stuani.GOLS:1-0 (1’) Inui. 2-0 (8’) Charles. 2-1 (25’) Timor. 3-1 (54’) Inui. 4-1 (92’) Joan Jordán.ÀRBITRE:Iglesias Villanueva, del comitè gallec.T.G.: al local Dani García (24’), i als visitants Timor (12’) i Maffeo (30’).T.V.: cap.PÚBLIC:4.867 espectadors a Ipurua.

Girona 1 Eibar 4

GIRONA:Bounou; Alcalá, Juanpe, Muniesa(Choco Lozano, 79’); Aday, Granell, Timor (Aleix Garcia, 66’), Mojica; Portu, Borja García; i Stuani.EIBAR:Riesgo; Rubén Peña, Paulo, David Lombán, Cote; Diop, Dani García; Pedro León (Iván Alejo, 30’) (Joan Jordán, 68’), Orellana (Escalante, 86’), Inui; i Kike García.GOLS:0-1 (8’) Kike García. 0-2 (37’) Kike García. 1-2 (54’) Aday. 1-3 (80’) Joan Jordán. 1-4 (88’) Inui.ÀRBITRE:Trujillo Suárez, del col·legi canari.T.G.: als locals Timor (42’), Portu (81’), i als visitants Dani García (57’), Diop (61’), Ivan Alejo (65’), Kike García (69’), Orellana (74’).T.V.: cap.PÚBLIC:9.234 espectadors a l’estadi de Montilivi.

Desconnectats. És l’estat que defineix més bé el paper del Girona en els dos partits de la temporada passada contra l’Eibar. El conjunt basc va passar per sobre dels blanc-i-vermells tant a Ipurua com a Montilivi i les golejades en la primera (4-1) i en la segona volta (1-4) van deixar un contundent 8-2 de balanç favorable als de José Luis Mendilibar. El correctiu, a més, es va produir amb l’arma que tan bon resultat va donar als de Pablo Machín: l’Eibar es va mostrar molt més intens que el Girona en dos moments de la temporada en què la tensió al terreny de joc havia de ser més elevada: “Potser en aquells dos partits, més que pel sistema utilitzat, van ser dos duels força dolents per part nostre en línies generals. Sabem que són un rival molt intens i el seu entrenador també es caracteritza per això. Aquest any ho hem de tenir clar, i contra això és el que haurem de lluitar”, recorda i avisa Juanpe sobre els enfrontaments contra l’Eibar.

El primer duel entre l’equip blaugrana i el Girona a primera divisió es va produir just abans de l’aturada nadalenca i amb els dos equips situats en la zona tranquil·la de la classificació. Al vestidor gironí, a més, les victòries contra l’Espanyol i el Getafe en les dues jornades anteriors havien comportat el premi a la plantilla d’unes vacances de Nadal prou llargues. Davant d’aquest escenari, l’actitud dels jugadors gironins va ser del tot desconeguda i la manca d’intensitat es va traduir en un 2-0 en contra abans dels 10 minuts de joc. Malgrat el bon gol de falta de Timor, encara en la primera part, els de Pablo Machín no es van trobar mai còmodes a Ipurua i van acabar encaixant dos gols més després de la represa.

En la segona volta, el Girona i l’Eibar es van trobar en la penúltima jornada de la competició i, tot i que ja era molt complicat assolir l’objectiu, als dos vestidors hi havia la il·lusió d’arribar a l’últim partit de lliga amb una mínima possibilitat d’atrapar el setè lloc, que donava accés a Europa. També en les dues plantilles el desgast d’una temporada que ja era de notable feia estralls al terreny de joc, i en aquest cara a cara l’Eibar en va sortir victoriós. Els bascos van tornar a colpejar ben d’hora col·locant un 0-2 al descans, i després de la represa el gol d’Aday feia revifar Montilivi. En el tram final, i amb un Girona controlant la possessió però no arribant de manera clara, Inui es va erigir en protagonista i amb dues accions de murri va assistir Jordán perquè marqués l’1-3 i tot seguit va sorprendre Bounou amb un bon xut que deixava l’1-4 final. El Girona, doncs, està ben avisat.

Una altra història

Més enllà de la derrota de la temporada passada, els precedents en els duels entre el Girona i l’Eibar en territori català són ben favorables als locals. En els anteriors quatre enfrontaments, el balanç eren dos empats i dues victòries per als blanc-i-vermells. El primer duel entre gironins i bascos es remunta al curs 1956/57 a 2a divisió (3-1) i un any després es van tornar a veure les cares amb un empat a zero. Ja a 2a A, l’Eibar va caure a Montilivi (2-0) en la temporada 2008/09, i en el curs en què el club armer va pujar a primera divisió –la 2013/14–, el resultat a l’estadi del Girona va ser d’empat a un.

ELS PROTAGONISTES

A Ipurua va ser un accident i vam estar molt malament. A Montilivi el partit es va decidir al final
Juanpe Ramírez
Defensa del Girona
A Eibar ens van superar per intensitat i a Girona també van competir bé i van merèixer guanyar
Quique Cárcel
Director esportiu del Girona
El Girona està bé. Han canviat alguna cosa del sistema però mantenen la idea de Machín
Fran Garagarza
director esportiu de l’eibar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)