Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Hem de definir millor la proposta”

A Osca, Eusebio Sacristán va ser autocrític i va assumir que el retoc que havia fet en el descans no havia trobat l’efecte que buscava. Al cap d’una setmana, l’entrenador del Girona va reconèixer que no ha acabat de trobar la manera de fer funcionar l’equip. El debat sobre l’esquema de joc més adient s’ha anat estenent sense tancar-se. I en l’última resposta a la sala de premsa, Eusebio es va posar deures: “Hem de definir millor la nostra proposta perquè els jugadors ho tinguin més clar al camp i se sentin més segurs. Estem seguint un camí per arribar a una proposta perquè ells se sentin segurs i l’equip tingui solidesa. Hi ha moments en què no ho tenim, i ens queda camí per fer”. Superades vuit jornades, el Girona d’Eusebio encara no s’ha acabat de definir: “Ara tenim dues setmanes per treballar a consciència i acabar de definir la millor proposta perquè als jugadors no els entrin dubtes.”

Eusebio explicava la vigília del partit que li interessen més les sensacions que els punts. “Hi ha moments que encara tenim dubtes, i això al final pesa. Haurem de millorar aspectes que ens permetin ser més sòlids i més segurs en la transició defensiva”, va admetre Eusebio. “Encara ens falta una mica per trobar el punt en què els jugadors se sentin segurs i convençuts del camí que volem seguir. Ens ha servit per anar competint els partits i aconseguint alguns resultats, però no amb el punt de consistència per tenir més garanties de victòria.”

L’entrenador del Girona va parlar de les dificultats de la primera meitat: “No ens hem acabat de sentir bé, i tot i així hem estat capaços de situar-nos 2-1. Llàstima del gol al final de la primera part. Psicològicament, fa mal, tot i que si analitzes tota la primera part, hi ha hagut circumstàncies favorables i adverses.” I en la segona, sensacions contradictòries: “Hem corregit algunes coses per tenir més control, i quan millor estàvem, hem encaixat el 2-3. Això ens ha fet anar més accelerats, sense la pausa necessària per generar més oportunitats. Però durant una fase de la segona part l’equip ha fet coses bones.”

El Girona no en va fer prou amb la productivitat de Stuani, que va fer un altre doblet i ha marcat el 80% de gols de l’equip. Massa dependència? “No crec que sigui dependència. En el nostre joc, tots participen en l’atac i estem generant ocasions. N’hem tingut de Borja i Portu. És clar que Stuani és un jugador molt important per a nosaltres i que la seva efectivitat ens està donant molts gols, però no podem dependre d’un sol jugador. Treballem perquè en siguin més”, va explicar el tècnic de La Seca, que també va valorar el protagonisme del videoarbitratge en la primera meitat: “Ha hagut d’intervenir molt, i això ha generat aturades en el joc, però ens hi hem d’acostumar. Hem decidit que és una tecnologia que aprofitarem i s’hi ha de continuar confiant i adaptar-nos a les seves conseqüències, tant en les aturades en el joc com en els efectes psicològics.” Molt menys crític que Mendilibar amb el VAR, Eusebio no va voler valorar si els havia perjudicat o beneficiat més: “No m’hi paro a pensar. M’agrada més analitzar què ha fet el meu equip i què ha de fer per millorar i tenir més possibilitats de guanyar.” De moment, al Girona l’esperen setze dies de parèntesi fins a la pròxima cita, a Anoeta. “Serà temps per treballar, per poder-nos centrar en el treball del dia a dia i millorar aspectes del joc. Ens hem d’aixecar com més aviat millor”, va sentenciar l’entrenador del Girona.

EL VAR

“Ha hagut d’intervenir molt i això ha generat aturades, però ens hi hem d’acostumar”

STUANI

“Ens està donant molt, però no podem dependre d’un sol jugador. Treballem perquè en siguin més”

AUTOCRÍTICA

“Encara ens falta una mica per trobar el punt en què els jugadors se sentin segurs i convençuts”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)