Girona

Un retorn benvingut

A prop. Johan Mojica, que va tenir minuts de qualitat en l’amistós contra el Tolosa, confia acabar d’agafar el ritme i estar a punt per jugar a Anoeta

En un amistós de molt poques llums, l’aparició de Johan Mojica va ser la més benvinguda. El colombià, inactiu des de pretemporada per culpa d’una lesió que se li ha fet llarga, va jugar l’últim quart d’hora contra el Tolosa i va mostrar detalls de la reactivació que ha de significar la seva presència al costat esquerre del Girona, amb activitat i centrades precises cap als davanters. “És la meva feina. Defensar bé i atacar bé. Estic content per haver tingut aquesta sensació en atac i en defensa. Ara espero continuar agafant la forma a nivell físic, que ja estic força content”, relatava Mojica.

El jugador esquerrà, que va fer la setmana passada la seva primera aparició en un entrenament del grup, ha anat accelerant, i els minuts contra el Tolosa marquen un pas endavant més. “El més important era obtenir bones sensacions, i en tinc.” Encara li falta un punt de ritme, però el parèntesi en la competició i el fet que no hi hagi partit fins al dilluns 22 l’ajuden. “Físicament, em sento a una setmana més o menys de poder tenir el ritme dels companys. Si em noto bé, d’aquí al partit contra la Real Sociedad ja vull estar al 100%”, explicava.

Després de participar –de manera íntegra amb la selecció colombiana– en el mundial de Rússia, Mojica es va integrar amb retard a la pretemporada. I després del seu primer partit amb Eusebio, al camp del Reus, es va fer un trencament parcial del tendó del recte de la cuixa dreta. “S’ha fet llarg el període de baixa, però també he crescut en altres aspectes. He reforçat carències que tenia de fatiga i cansament, entre la temporada passada i el mundial, amb poc descans.”

La reaparició de Johan Mojica ha de contribuir a reactivar l’ala esquerra d’Eusebio. El colombià es va fer seu el carril la temporada passada, la de l’estrena de l’equip a primera divisió, fins al punt que el club es va decidir a pagar els 5 milions de traspàs al Rayo que tenia com a clàusula preferent. En el mundial, va ser una de les sorpreses i va jugar tots els partits de Colòmbia, com a lateral en una defensa de quatre en línia. El seu bon paper amb la selecció corrobora que el colombià pot ser molt útil per a Eusebio tant si planteja l’esquema de tres centrals –té característiques molt adients per al carril– com si aposta per la línia de quatre al darrere. “Conec molt bé la banda esquerra, en totes les posicions. El més important és ajudar l’equip a continuar creixent i avançar en la classificació.”

Tres defenses

La lesió ha impedit a Johan Mojica ser present en cap convocatòria de lliga. És un dels quatre futbolistes que no han tingut participació fins ara en la lliga. Dos defenses més, Jonas Ramalho i Carles Planas, tampoc han tingut la possibilitat ni d’anar convocats, afectats també per lesions que també han superat. De fet, tots dos van ser titulars contra el Tolosa. L’altre jugador sense cap minut és el porter Gorka Iraizoz, a l’ombra de Yassine Bounou.

ESPERAT

El colombià ha d’ajudar a reactivar el costat esquerre, sigui de lateral o carriler

PROTAGONISTA

El tècnic sap que puc aportar tant d’extrem com de lateral o de carriler. Conec molt bé la banda esquerra
Johan Mojica
DEFENSA DEL GIRONA
S’ha fet llarg, però també he crescut en altres aspectes. He reforçat carències de fatiga, d’haver descansat poc
Els més important era obtenir bones sensacions en l’amistós. Estic content, i ara espero anar agafant confiança cada dia
Em sento a una setmana més o menys de tenir el ritme dels companys. Si em noto bé, d’aquí al partit a Anoeta vull estar al 100%
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)