Girona

Els inicis d’Eusebio, de tots colors

Amb nou punts, el tècnic ha firmat el seu pitjor registre en les primeres vuit jornades amb un equip a l’elit

Amb el Celta sempre en va sumar menys (7) i amb el Barça B va tenir anys de tot

L’inici de temporada del Girona el podríem definir com a força irregular, i és que l’equip dirigit per Eusebio Sacristán ha estat capaç del millor i del pitjor en les primeres vuit jornades de lliga. Els números són els que són, amb dues victòries (0-1 al camp del Vila-real i 3-2 amb el Celta), tres empats (0-0 contra el Valladolid en el debut a Montilivi, 2-2 al Camp Nou i 1-1 a Osca) i tres derrotes a casa (1-4 amb el Madrid, 0-1 contra el Betis i 2-3 dissabte passat contra l’Eibar) que deixen els gironins quinzens amb nou punts, a dos del descens i a cinc de la zona europea. Ha estat un inici marcat pel canvi d’entrenador a principi de curs, amb tot el que això comporta quant a funcionament i de sistemes de joc, i amb el mateix Eusebio Sacristán que encara reconeix que “s’ha d’acabar de definir millor la proposta”. Sigui com sigui, l’estadística diu que el tècnic val·lisoletà viu el seu pitjor inici a primera divisió pel que fa a les primeres vuit jornades amb un nou equip, i és que en les anteriors tres temporades a la Real Sociedad (l’altre equip que ha dirigit a l’elit) Eusebio sempre havia aconseguit algun punt més que enguany.

Els anys a Anoeta

Eusebio va tastar la primera divisió per primera vegada la temporada 2015/16 quan va fitxar per la Real Sociedad en substitució de l’escocès David Moyes, que va caure després d’una mala ratxa de resultats (nou punts en les primeres onze jornades). Llavors Eusebio va sumar onze punts en els primers vuit duels a la banqueta txuri-urdin, un més que en l’inici del curs 2016/17, el primer que Eusebio va començar al capdavant de la Real des del principi. Encara millor va ser l’inici de la temporada passada amb el conjunt basc, amb tretze punts que van il·lusionar l’afició d’Anoeta. Tot i així, Eusebio no acabaria la temporada a la Real, que va anar de més a menys fins al punt que el club va decidir prescindir del tècnic a la jornada 29 per donar les regnes a Imanol Alguacil.

Els inicis a segona A

Abans de consolidar-se a l’elit Eusebio va començar la seva carrera com a primer entrenador –abans va formar part del cos tècnic del primer equip del Barça– el març del 2009, quan va ser l’escollit pel Celta de Vigo per intentar reanimar l’equip a segona divisió A després que Pepe Murcia no obtingués els resultats esperats en les primeres 26 jornades de lliga. Llavors Eusebio va sumar set punts en els seus primers vuit partits dirigint el conjunt gallec, un bagatge idèntic al que va obtenir la següent temporada en les primeres vuit jornades a la banqueta de Balaídos.

Després de no renovar amb el Celta els camins d’Eusebio i el Barça es van tornar a trobar la temporada 2011/12, quan el tècnic va passar a dirigir el filial blaugrana, també a la categoria de plata, una aventura que duraria tres anys i mig. Pel que fa als inicis al Miniestadi, el tècnic val·lisoletà en va viure de tots colors, amb un començament de lliga preocupant en la primera temporada (5 punts en les primeres vuit jornades), un de prometedor en la 2012/13 (13) i dos de més irregulars en la 2013/14 (10) i 2014/15 (11).

Tornant al present, Eusebio intentarà reconduir el rumb del Girona després de l’aturada de seleccions –l’equip ha sumat dos punts dels últims dotze– curiosament al camp d’un dels seus exequips, la Real. I és que el més important no és com es comença sinó com s’acaba.

ANYS INCOMPLETS

Eusebio va agafar el Celta 08/09 i la Real 15/16 amb la lliga iniciada. El curs passat no el va acabar a Anoeta

UN DESTÍ CURIÓS

Eusebio intentarà reconduir el rumb del Girona després de l’aturada de seleccions al camp de la Real

EL RÈCORD A LFP

13
punts
va sumar Eusebio en les primeres vuit jornades amb la Real Sociedad (2017/18, a 1a) i el Barça B (12/13, a 2a A)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)