Girona

Un trampolí a dos ritmes

Set ex-Girona. Des de la decepció de Lugo el curs 2014/15, set jugadors del Girona s’han consolidat a l’elit en un altre equip. Lejeune, Juncà i Sobrino van arribar a primera abans que els gironins, mentre que Mata, Longo, Kiko Olivas i Alcaraz han hagut d’esperar fins a aquest curs

Àlex Granell, Pere Pons, Aday, Bounou, Alcalá o Juanpe difícilment podien pensar fa uns tres anys que actualment estarien jugant a primera, però amb el Girona han aconseguit el que semblava impossible tant per a ells com a jugadors com per al club. De fet, des de la temporada 2014/15, que va acabar amb la gran garrotada en el partit contra el Lugo, el club de Montilivi ha servit de trampolí per a molts jugadors per arribar a primera. Alguns, però, no han fet el salt a la màxima categoria amb el Girona, sinó que ho han fet en un altre equip.

El primer a fer el salt a primera va ser Juncà, que no va renovar amb el Girona després del curs 2014/15 i va firmar amb l’Eibar, on va jugar 55 partits en tres temporades. El de Riumors aquesta temporada ha canviat d’aires, però amb el Celta no està tenint gaire protagonisme i només ha jugat 3 partits. A part de Juncà, Lejeune i Sobrina van fer el salt a primera abans que el Girona aconseguís l’ascens, concretament el curs 2016/17 i després d’un pas pel City. El central, ara al Newcastle i recuperant-se d’una greu lesió al genoll, va anar a compartir vestidor amb Juncà a l’Eibar i Sobrino va fitxar per l’Alavés, on està brillant aquesta temporada amb dues dianes en els set partits que ha jugat.

La nòmina d’exfutbolistes del Girona a primera ha crescut molt aquesta temporada amb l’aterratge a la màxima categoria de Mata (Getafe), Longo (Osca), Kiko Olivas i Alcaraz (Valladolid), que estan tenint un rendiment molt acceptable i estan demostrant que segurament podrien tenir un lloc a la plantilla gironina. Els casos més destacables son els dels dos jugadors del Valladolid, i és que tenien contracte amb el Girona després de l’ascens. Tot i això la direcció esportiva va decidir prescindir d’ells; Kiko Olivas, l’estiu passat per la via ràpida, rescindint el contracte, i Alcaraz, aquest estiu, a canvi d’un traspàs prou suculent –aproximadament un milió d’euros–. Ara són dues peces bàsiques de l’equip castellà, amb un rendiment molt notable sobretot en el cas del migcampista –una posició en què el Girona està fent rotacions per trobar la tecla idònia– que fins i tot ja s’ha aconseguit estrenar com a golejador.

Els altres dos, Mata i Longo, no són indiscutibles en els seus equips, però compten força per als seus entrenadors. El punta madrileny, pitxitxi de 2a A el curs passat, té la dificultat de competir per un lloc amb Ángel i Jorge Molina, però ha estat titular en la meitat de partits i, igual que Alcaraz, ja ha vist porteria –va fer el gol de l’empat contra el Celta–. Longo, en canvi, va començar sent un fix a l’Osca acompanyant Cucho Hernández, però dels últims quatre partits només n’ha jugat un i encara no s’ha estrenat com a golejador.

AMB GOL

Sobrino (2), Mata (1) i Alcaraz (1) han vist porteria en les primeres vuit jornades

REIVINDICATS

Alcaraz i Kiko Olivas, descartats pel Girona a 1a, estan brillant amb el Valladolid

EL SEGON PAS

Longo, Kiko Olivas, Sobrino i Lejeune ja havien debutat a primera sense gaire èxit

Carlos Clerc, del pas endavant a quedar-se a plata amb l’Osasuna

A banda dels set exfutbolistes del Girona que aquesta temporada estan jugant a primera, el club de Montilivi també va servir de trampolí per a Carlos Clerc. Després que el Girona es quedés per segona vegada consecutiva a les portes de primera el curs 2015/16 en l’eliminatòria final contra l’Osasuna, el carriler cedit per l’Espanyol va fer les maletes precisament cap al club navarrès, on va disfrutar d’una temporada a primera jugant 25 partits –Clerc ja havia debutat amb l’Espanyol tres temporades enrere en un partit contra el Vila-real–. L’Osasuna, però, no va aconseguir mantenir la categoria i el de Badalona tampoc va tenir ofertes per continuar a primera, i per això va decidir-se quedar-se a Pamplona, on continua sent titular indiscutible al carril esquerre –el curs passat va jugar 31 partits i aquest n’ha jugat 8.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)