Nàstic

Contribució necessària

Nàstic. L’equip grana troba a faltar les aportacions dels futbolistes amb galons, sobretot en atac. Rocha i Javi Márquez no marquen diferències i Barreiro i Uche encara no han fet cap gol

Un dels problemes del Nàstic actual és que els últims anys ha perdut futbolistes que eren referents dins i fora del camp, com ara Xisco Campos, Manolo Reina, Marcos Jiménez, Xavi Molina i Sergio Tejera. A més, aquests pals de paller no troben relleu dins d’una plantilla òrfena de líders i que veu com els jugadors que haurien de marcar la diferència, per experiència i qualitat, de moment no ho fan. Al mig del camp, el Nàstic necessita que els mig centres, els veterans David Rocha i Javi Márquez, tinguin més incidència en la creació i, en atac, es troben a faltar les aportacions de Manu Barreiro i Ikechukwu Uche, que encara no han marcat cap gol.

Les dues temporades anteriors, Barreiro i Uche van ser importants per aconseguir la permanència. El gallec va fer quinze gols en una campanya i mitja –va arribar a Tarragona en el mercat d’hivern del curs 2016/17– i el nigerià, setze en dues completes. Tots dos jugadors van ser especialment decisius en els últims partits de lliga, en els quals el Nàstic es jugava la salvació, amb gols que van valer el seu pes en or. Aquest curs, els dos jugadors encara no s’han despertat, sense gols i amb poca incidència en atac. Manu Barreiro ha admès que el seu rendiment no és l’òptim –ha parlat de la recent paternitat com una de les causes– i que espera progressar. Uche, per la seva banda, s’ha perdut els dos últims partits per lesió, però en els anteriors amb prou feines se l’havia vist, malgrat ser titular en la majoria. En les dues últimes campanyes, el nigerià es va caracteritzar per la irregularitat, però en les dotze primeres jornades ja havia marcat. De fet, el curs passat, en aquest punt de la competició ja havia fet cinc gols.

Darrere seu, la línia de creació del Nàstic tampoc no acaba de funcionar. Si bé és cert que el joc directe que proposava José Antonio Gordillo, igual que ara vol Enrique Martín, no beneficia els migcampistes, ja que busquen més les bandes com a carrils d’entrada, també ho és que ni Rocha ni Javi Márquez s’estan trobant còmodes en la primera part del campionat i els està costant deixar el seu segell en la creació de joc.

ROCHA I MÁRQUEZ

La zona de creació té poca incidència en el joc, tot i que el futbol directe no els afavoreix

SENSE ENCERT

Barreiro i Uche, decisius les dues temporades anteriors, no s’han despertat

Suárez-Del Moral, la parella més golejadora

Els altres dos davanters del Nàstic, Luis Suárez i Manu del Moral, ha començat la lliga millor que Barreiro i Uche, amb dos gols cadascun. Junts sumen la meitat dels vuit gols del Nàstic, que té en el central Raúl Albentosa –autor de dos gols–, Fali i Tete Morente els altres golejadors. El jove Luis Suárez és actualment l’atacant més en forma del Nàstic. El futbolista colombià no va començar com a titular, però s’ha acabat fent un lloc en l’onze inicial grana i només una sanció el va apartar de l’equip fa tres jornades. A Manu del Moral els problemes físics li han restat continuïtat i en els dos partits amb Enrique Martín a la banqueta ha sortit en la segona meitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)