Reus

Diluïts en l’apatia

Reus. El conjunt roig-i-negre planta cara en el primer temps, però desconnecta després d’encaixar un gol en el minut 46 i encadena a Oviedo la cinquena jornada sense guanyar

oviedo 3 reus 0

OVIEDO:Champagne; Johanesson, Alanís, Bolaño (Richard Boateng, 76’), Javi Hernández; Javi Muñoz, Ramon Folch; Yoel Bárcenas, Joselu (Viti, 84’), Mossa; i Ibra (Toché, 72’).REUS:Edgar Badia; Bastos, Catena, Mikel Villanueva, Gonzalo Pereira (Borja Herrera, 64’); Carbonell, Mario Ortiz, Juan Domínguez, Ricardo Vaz (Alfred Planas, 64’); Fran Carbia (Adrià Guerrero, 80’) i Linares.GOLS:1-0 (46’) Mossa. 2-0 (52’) Yoel Bárcenas. 3-0 (67’) Joselu.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez (col·legi andalús).T.G.:Al local Mossa, i als visitants Ricardo Vaz, Gonzalo Pereira, Linares i Alfred Planas.PÚBLIC:15.017 espectadors.

Un dels grans temors que tenia Xavi Bartolo era que arribés un moment en què la crisi institucional que viu el club acabés transcendint sobre la gespa. El tècnic no desconfiava del compromís dels seus jugadors, que és inqüestionable i està més que demostrat, però estava preocupat perquè, quan la rutina és precària, és fàcil que aparegui l’apatia al mínim contratemps. I això és precisament el que li ha passat al Reus els darrers dos partits. En el d’ahir, el conjunt roig-i-negre va aguantar bé en un primer temps insípid. Un gol de Mossa en la primera acció de la segona part, però, va canviar el guió. Els del Baix Camp van estar a punt d’empatar tot seguit, però no ho van fer i l’Oviedo va sentenciar el partit amb dues dianes més. Els de Bartolo, amb tot, van encadenar la cinquena jornada sense guanyar –i la tercera derrota– i han encallat en posicions de descens. Fan falta bones notícies fora del camp perquè n’hi hagi sobre la gespa.

Els primers 45 minuts van ser més dignes d’una migdiada que d’estar pendents d’un partit de futbol. Val a dir, això sí, que l’inici de l’Oviedo va ser fulminant i només els reflexos d’Edgar Badia van evitar que l’1-0 arribés en el minut 2, en una bona rematada d’Ibra. Tot i que va ser el conjunt de casa qui va acaparar la pilota, el rigor defensiu dels roig-i-negres van fer que hi hagués poques ocasions clares. Arribarien totes en el segon temps.

Una cleca i desencaixats

Tot el treball del primer temps va quedar en no-res en la primera acció de la segona part, quan Mossa va anticipar-se a Bastos i va obrir la llauna aprofitant una centrada en una acció mal defensada, ja que primer va rematar al pal i després va caçar el rebuig i va enviar la pilota al fons de la xarxa. La rèplica va ser immediata, però el porter local va enviar a córner la vaselina d’un Linares ahir frustrat.

Llavors arribarien els pitjors minuts del Reus. L’equip del Baix Camp va desconnectar i va rebre un parell de gols més: en el 52, Yoel Bárcenas va executar de forma magistral una falta des de la frontal i, en el 67, Joselu va fallar un penal, però va acabar enviant la pilota al fons de la xarxa després que el mateix Bárcenas cacés el rebuig. A partir de llavors, ben poca història: el Reus va millorar la seva imatge i es va aproximar a l’àrea local, però també va patir algun ensurt. Poc bagatge perquè el 3-0 es mogués.

Hem fet una primera part molt meritòria, però hem acusat molt encaixar el primer gol. El resultat, en tot cas, és excessiu
Últimament, quan el marcador se’ns posa en contra tenim molt poca capacitat de resposta