Un 17% de victòries i un 100% de penals fallats

De Burgos Bengoetxea. L’àrbitre del Girona-Atlético no ha portat sort als gironins (2 triomfs en 12 partits), en part perquè l’equip no ha transformat cap quatre penals a favor que li ha xiulat

De Burgos Bengoetxea dirigirà el Girona-Atlético de diumenge. Serà el tretzè partit que el col·legiat basc arbitrarà al conjunt de Montilivi, que només ha aconseguit amb ell un 17% de victòries (dues). Els deu partits restants amb De Burgos s’han resolt amb cinc empats i cinc derrotes, tot i que, en quatre d’aquests duels, el Girona ha pogut canviar el signe des del punt de penal però ha fallat totes les penes màximes que el col·legiat basc li havia xiulat a favor (quatre).

El jugador amb més malastrugança amb De Burgos és Jandro Castro. Curiosament, el basc va xiular tres penals a favor del Girona en els tres primers partits que li va dirigir i l’asturià els va fallar tots. Va errar en un Alcoià-Girona la pena màxima que hauria significat el 2-2 en el minut 75. Va tornar a desaprofitar un penal en el minut 15 d’un Girona-Osca que va acabar 0-0 i tampoc va tenir sort des dels onze metres en un Girona-Hèrcules que va acabar 1-1 tot i que l’asturià va tenir un penal per fer el 2-1 en el minut 75’.

Àlex Granell va continuar amb la malastrugança el curs passat: va enviar al travesser (89’) el penal que hauria donat l’empat contra el Sevilla a l’estadi.

L’Atlético té millor balanç que el Girona amb De Burgos Bengoetxea (5 victòries, 2 empats i 1 derrota amb el basc entre lliga i copa). Un dels dos empats va ser precisament l’Atlético-Girona del curs passat al Wanda (1-1).

UN PRECEDENT

De Burgos ja ha dirigit un partit entre el Girona i l’Atlético, el curs passat al Wanda

ELS ONZE METRES

Jandro va errar tres penals a 2a A i Granell, un a 1a contra el Sevilla en el 89’ (0-1)