Girona

L’alliberament de Doumbia

Desperta. L’ivorià es va estrenar amb el Girona marcant el definitiu 1-3 al camp de l’Espanyol només sis minuts després d’entrar al camp. L’atacant feia nou mesos i mig que no veia porteria

Després de ser l’ase dels cops en les últimes setmanes degut al seu pobre rendiment, Seydou Doumbia diumenge va poder alliberar-se, al camp de l’Espanyol. El davanter ivorià va entrar en el minut 84 de partit rellevant el bigolejador Cristhian Stuani, i només en va necessitar sis per marcar el seu primer gol amb el Girona, el definitiu 1-3 al RCDE Stadium. No va ser una diana gaire ortodoxa –després d’una gran passada a l’espai d’Àlex Granell, Doumbia va errar el primer un contra un amb el porter, abans d’aprofitar el rebuig i batre Diego López amb un xut amb la cama dreta–, però va servir per alliberar del patiment final els aficionats gironins i, sobretot, ell mateix, ja que havia rebut multitud de crítiques tant en els mitjans de comunicació com també des de la graderia. D’aquesta manera, Doumbia tornava a veure porteria gairebé nou mesos i mig després del seu últim gol, marcat amb l’Sporting de Lisboa en l’Europa League el curs passat (victòria per 1-3 contra l’Astana el 15/2/2018).

Arribat en els últims dies del mercat de fitxatges, a l’internacional ivorià, de 30 anys i una vella aspiració de Quique Cárcel –el director esportiu del Girona ja l’havia volgut abans i només el va poder pescar aquest estiu després que el jugador, amb una alta fitxa, quedés deslligat de l’Sporting i firmés un contracte de tres anys amb el club de Montilivi–, li va costar molt entrar en els plans d’Eusebio Sacristán. De fet, comptant els sis minuts que va jugar diumenge al feu periquito Doumbia tan sols n’acumula 149 en la lliga, repartits en sis enfrontaments i amb dues úniques titularitats, contra la Real Sociedad a Anoeta (0-0) i el València a Mestalla (0-1). Ara, després d’estrenar-se contra l’Espanyol, Doumbia hauria d’agafar moral i confiança i mirar de deixar enrere la decepció per fer-se un lloc en la rotació de l’equip.

Se’n necessiten més

Aclaparats per la incansable fam golejadora de Stuani, pitxitxi de primera divisió amb 10 gols, els altres atacants del Girona han tingut molts problemes per veure porteria aquesta temporada. Portu tot just va poder marcar les seves dues primeres dianes el dia que es va lesionar contra el Rayo Vallecano (2-1) –el murcià està en la fase final de la seva recuperació–, mentre que Choco Lozano i Patrick Roberts encara no han pogut celebrar cap gol fins ara.

L’ESTRENA

149
minuts i 6 partits
de lliga ha necessitat Doumbia per marcar el seu primer gol amb el Girona.

MORAL I CONFIANÇA

Doumbia havia decebut fins ara i el gol al RCDE Stadium podria ser un punt d’inflexió

SE’LS ESPERA

Choco Lozano i Roberts són els dos atacants del Girona que encara no han marcat

FEIA TEMPS

15-2-18
Data
de l’anterior gol de l’ivorià. El va marcar amb l’Sporting portuguès en l’Europa League.
03/04
ASEC Mimosas 15 p. 11 g.
04/05
AS Denguélé 20 p. 15 g.
05/06
Ath. Adjamé
06-08
Kashiwa Reysol 29 p. 4 g.
2008
Tokushima Vortis 16 p. 7 g.
08/09
Young Boys 32 p. 20 g.
09/10
Young Boys 32 p. 30 g.
10/11
CSKA Moscou 42 p. 28 g.
11/12
CSKA Moscou 7 p. 5 g.
12/13
CSKA Moscou 7 p. 3 g.
13/14
CSKA Moscou 22 p. 18 g.
14/15
Roma 13 p. 2 g.
14/15
CSKA Moscou 13 p. 7 g.
15/16
CSKA Moscou 13 p. 5 g.
15/16
Newcastle 3 p. 0 g.
16/17
Basilea 25 p. 20 g.
17/18
Sporting 14 p. 0 g.
18/19
Girona 6 p. 1 g.

La necessitat als carrils fa més difícil portar un altre punta

A falta de poc més d’un mes perquè s’obri el mercat de fitxatges d’hivern, el Girona ja treballa per reforçar la plantilla. Després de no aprofitar el termini per fitxar un jugador després de la greu lesió de Mojica, el club centrarà els seus esforços a reforçar els carrils, sobretot l’esquerre, en el qual les baixes de llarga durada del mateix Mojica i d’Aday obliguen a reaccionar. Aquesta necessitat als carrils fa més difícil que el Girona, collat pel límit salarial, pugui incorporar un altre punta, tot i que tampoc es descarta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)