Girona

Tentacles al territori

Una de les claus de l’Athletic per aconseguir l’excel·lència en el seu planter és ser la referència futbolística al seu territori. Actualment al País Basc quatre clubs militen a primera divisió, però històricament l’Athletic i la Real Sociedad han compartit hegemonia a l’elit i també en la formació. Per tal de disposar dels millors equips en la base, l’Athletic desplega els seus tentacles primer a la seva demarcació –Biscaia–, després a tot el País Basc i finalment als territoris de cultura basca, com és Navarra. Més enllà de l’estructura de captació, habitual en la majoria de clubs amb cert nivell, l’Athletic també disposa de clubs satèl·lit que permeten tenir controlats un major nombre de futbolistes. Aquesta manera de treballar també l’aplica la Real Sociedad, i si en el cas dels lleons el club afiliat és el Basconia de Basauri, els txuri-urdin tenen l’Antiguoko.

Al Girona, els tentacles per captar el talent per a les categories inferiors també es ramifica a través del territori. Amb els recursos disponibles, els esforços de captació es concentren a les comarques gironines, en què pocs noms que destaquen en el futbol formatiu s’escapen a l’àrea que coordina Jordi González. Fora dels límits que l’administració marca com a demarcació gironina, àrees com Osona o el Maresme també han passat a formar part de l’àmbit d’acció dels cercapromeses de Montilivi. Finalment, i amb un control més superficial, també s’arriba a Barcelona, la resta de Catalunya i, en casos especials, a tot l’Estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)