Reus

Reus

El últims d’El Sardinero

Sense Badia, Carbia i Vítor, ja només queden Olmo i Ricardo de l’històric ascens del 2016

La crisi econòmica ha deixat l’equip amb pocs referents, però la bona base esportiva el manté competitiu

Puntals en la categoria de plata, Edgar Badia i Fran Carbia encadenaven sis temporades al Reus
Vítor no ha tingut sort a segona A: lesionat, sense fitxa pel límit salarial i rescindit per la denúncia

La greu crisi econòmica que pateix el Reus, que el manté a un pam del precipici, l’ha sacsejat fins a fer-li perdre uns quants referents dins el camp. Els impagaments han provocat la sortida de tres dels futbolistes més emblemàtics dels últims temps, Edgar Badia, Fran Carbia i Vítor Silva, de manera que en l’actual i reduïda plantilla de dotze futbolistes només sobreviuen dos integrants de la que va aconseguir l’històric a ascens a segona A el 2016, Jesús Olmo i Ricardo Vaz. Tots dos van participar en la recordada eliminatòria contra el Racing de Santander, amb l’exhibició en el partit d’anada a El Sardinero (0-3). En l’onze inicial hi havia noms com ara Benito i Folch, que van canviar d’aires fa un any i mig, a més de Badia, Carbia i Vítor. David Querol, que va tornar al club un cop consumat l’ascens, completa la tripleta de futbolistes de l’actual plantilla amb més identificació amb el club. El Reus, però, va estar fa uns dies a punt de perdre Olmo i Querol, ja que no va poder pagar-los els salaris pendents fins al dia abans que s’exhaurís el termini per fer-ho després de les denúncies presentades pels futbolistes. Amb Badia, Carbia i Vítor no hi va ser a temps, i sense ells el vestidor queda amb una vella guàrdia més reduïda, un problema en uns moments delicats i d’enfrontament directe amb el club i de diferències amb el cos tècnic. Tot i això, la solidesa del projecte esportiu, amb el secretari tècnic, Sergi Parés, i l’entrenador, Xavi Bartolo, com a pilars, permet a l’equip mantenir-se competitiu malgrat les limitacions, tal com han demostrat la victòria a Màlaga (0-3) i l’empat contra el Numància (1-1). Si la situació econòmica no s’arregla aviat, però, tot s’esfondrarà.

Edgar Badia i Fran Carbia van picar molta pedra en l’equip a segona B des de la temporada 2013/14. Molt constants, van ser clau en el progrés dels reusencs en la categoria, que va culminar amb l’ascens. Badia es va convertir en una assegurança sota els pals i Carbia va ser important en atac. Tots dos futbolistes han mantingut el nivell a segona A, sobretot un Edgar Badia amb bones actuacions i millors registres. Feia temps que uns quants equips el seguien i per això no ha trigat a trobar un nou club un cop desvinculat, l’Elx. Fran Carbia canviarà de lliga ja que ha fitxat pel Dinamo de Tbilisi georgià.

Vítor Silva, per la seva banda, va marcar diferències a segona B, amb qualitat i visió de joc des de la mitja punta, tal com va demostrar en l’eliminatòria contra el Racing, en què va ser decisiu. Tothom tenia moltes ganes de veure’l a segona A, on la seva classe podria lluir més que a segona B, però no ha tingut gens de sort. En les dues primeres temporades, no es va poder treure de sobre uns problemes al genoll dret i només va disputar 36 partits en total i sense superar mai del tot les molèsties. I, aquesta temporada, va ser un dels que es van quedar sense fitxa a l’estiu per l’afer del límit salarial i ara ha d’abandonar el club per la porta del darrere.

L’alineació per a la història.
L’onze inicial de Natxo González a Santander el van formar: Edgar Badia; Alberto Benito, Dinis Almeida, Jesús Olmo, Ángel Martínez; Ramon Folch, López Garai, Rafa García; David Haro, Vítor Silva i Fran Carbia. També van jugar en l’eliminatòria Edgar Hernández, Ismael Moyano, Ricardo Vaz i Álex Colorado.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)