Girona

S’allarga la ratxa sense vèncer i el descens s’acosta

Set partits. El Girona no guanya des de finals de novembre i, amb un balanç de quatre empats i tres derrotes, veu com la classificació es comprimeix i els llocs de perill es van apropant

El Girona passa per un sotrac de resultats en la lliga i els d’Eusebio Sacristán ja fa set jornades que no sumen de tres en tres. L’última victòria en el campionat de la regularitat que va poder celebrar el vestidor blanc-i-vermell va ser el 25 de novembre al camp de l’Espanyol, quan van superar l’equip periquito en el duel català per 1-3. Des de llavors, i ja fa gairebé dos mesos, el Girona no ha pogut tornar a guanyar, si bé és cert que les sensacions al terreny de joc no han estat dolentes i que en diverses ocasions la plantilla gironina ha merescut el triomf.

El duel a Montilivi contra l’Atlético de Madrid (1-1) va deixar un bon regust de boca a la plantilla i a la parròquia del Girona, però aquell punt obria un període de sequera que ja fa set jornades que s’allarga. Durant totes aquestes setmanes, l’equip ha sumat quatre empats –contra l’Atlético, el Getafe, el Llevant i l’Alavés–, i tres derrotes, davant l’Athletic, el Sevilla i ahir al camp del Betis. Igual que al Villamarín, a San Mamés (1-0) un penal en temps afegit va deixar sense cap premi un Girona que mereixia alguna cosa més. De fet, després de l’ensopegada d’ahir, un dels protagonistes, Portu, recordava que l’equip no guanya però que les sensacions són bones i, amb una mica menys de mala fortuna, el rendiment en forma de punts –ara mateix és de 4 de 21 durant aquesta sèrie negativa– podria ser més bo: “Fa set partits que no guanyem, però veníem de tres empats seguits. Petits detalls fan que se’ns escapin molts punts. L’equip treballarà al màxim i segur que les victòries arribaran.” La pitjor ratxa sense guanyar del Girona el curs passat es va produir a l’inici i va ser de cinc jornades sense sumar de tres en tres, amb un balanç de tres derrotes i dos empats.

Un punt menys de marge

El Girona va començar la jornada 20 amb 5 punts de marge respecte al descens i la tancarà una mica més a prop del perill. L’empat del Rayo contra la Real Sociedad fa que la zona de descens quedi a només quatre punts. La lluita per eludir el descens es preveu realment intensa, ja que del penúltim lloc de la classificació (el Vila-real és 19è), fins a l’onzè classificat només hi ha sis punts de separació.

LA XIFRA

JORNADES SENSE GUANYAR
J-13. Espanyol-Girona 1-3
Última victòria: 25 de novembre
J-14. Girona-Atlético 1-1
J-15. Athletic-Girona 1-0
J-16. Sevilla-Girona 2-0
J-17. Girona-Getafe 1-1
J-18. Llevant-Girona 2-2
J-19. Girona-Alavés 1-1
J-20. Betis-Girona 3-2
4
punts
de marge té el Girona respecte al descens després de la jornada 20 de competició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)