2a divisió FEF

La trentena més precoç

2a divisió B. Amb el triomf contra el Peralada, l’Olot ha arribat als 30 punts en la classificació. Dels 5 cursos en la categoria de bronze, aquest és el curs en què ha necessitat menys jornades per aconseguir-ho (21)

L’Olot està cursant la seva millor temporada a segona B. El fet de tancar la millor primera volta de l’entitat amb 27 punts ha permès al conjunt de la Garrotxa arribar a una xifra gens envejable de 30 punts més aviat que mai en les cinc temporades en què ha militat en la categoria de bronze. El triomf en el duel gironí contra el Peralada, amb remuntada inclosa (2-1), va alçar l’equip dirigit per Raúl Garrido a una xifra que l’apropa a lligar el primer i primordial objectiu del club, la permanència. La setena posició actual fa que els olotins estiguin més a prop del somni de disputar tot un play-off d’ascens a segona A (a 6 punts) que del descens temut a tercera (a 9 punts).

En l’estrena dels garrotxins en la categoria, el curs 2013/14, la trentena es va fer esperar fins al febrer. Ja amb Arnau Sala a la banqueta, una victòria al municipal contra l’Olímpic va donar oxigen a un equip immers en la millor ratxa fins ara a segona B. L’Olot va encadenar contra els xativins el tercer triomf i en la jornada següent va aconseguir per primera i última vegada una sèrie de quatre victòries seguides, dotze punts que van fer que l’equip de Carlos Martínez, Pere Pons, Uri Santos i companyia fes un salt important cap a la permanència.

En el curs següent, l’entrada de Rodri en el lloc d’Arnau Sala i la reacció posterior de l’equip van fer que la trentena tardés poc a arribar. De nou enmig d’una bona sèrie de resultats, els olotins van sumar els 30 punts durant el gener. Des de la victòria contra el Deportivo Aragó al municipal en la jornada 22 fins al final, l’Olot, però, només va guanyar quatre partits més, fet que el va situar al final més a prop de la part baixa que de la comoditat de la part mitjana-alta.

El drama i el ressorgiment

En la campanya en què els de la Garrotxa van perdre la categoria, l’equip va acumular gairebé tots els rècords negatius del club. Els 30 punts no van arribar fins als últims dies de març, ja en la jornada 31, i és que els volcànics van acabar antepenúltims, amb només 37 punts en les 38 jornades de lliga.

La temporada passada, amb l’aigua al coll, Garrido va aconseguir despertar l’equip per fer-lo arribar a la trentena a finals de febrer. L’Olot venia de molt avall –15 punts en tota la primera volta– i ja estava fora del descens, posicions en les quals va acabar gràcies al gol in extremis de Roger Barnils en l’última jornada contra l’Elx. “Que encara al mes de gener ja tinguem 30 punts és motiu de satisfacció i orgull. Ho estem fent bé i això ho demostra. Ens centrem en el dia a dia i no pensem més enllà del partit imminent, i és que l’equip no llança les campanes al vol ja que no hem fet res, en volem més”, comenta l’entrenador de l’Olot, Raúl Garrido.

Curs 2013/14
Olot 13è
JORNADA 25 (09/02/2014)
Curs 2014/15
Olot 10è
JORNADA 22 (25/01/2015)
Curs 2015/16
Olot 16è
JORNADA 31 (27/03/2016)
Curs 2017/18
Olot 14è
JORNADA 27 (25/02/2018)
Curs 2018/19
Olot 7è
JORNADA 21 (20/01/2019)

UNA DESENA MÉS

Arribar als 40 punts gairebé asseguraria la permanència de l’Olot a la categoria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)