Girona

Eusebio, un filó per als més joves

En alguns casos obligat per les lesions en la primera plantilla i en altres per fer rotacions, el tècnic del Girona ja ha fet debutar Pedro Porro, Valery i Paik a primera

En tots els equips que ha entrenat, Eusebio ha apostat fermament pels joves

En la seva trajectòria com a entrenador, Eusebio Sacristán s’ha caracteritzat per l’aposta amb fermesa pels futbolistes joves. El seu pas pel Barça B durant quatre temporades li va servir per tenir un contacte constant amb jugadors precoços dotats de gran qualitat encara amb inexperiència, però ja anteriorment, en la seva etapa d’una temporada i mitja al Celta, l’actual entrenador del Girona va fer debutar un bon grapat de jugadors via equip filial. Amb la Real Sociedad, la tònica del de La Seca no va variar, i és que el bon tracte amb els futbolistes joves i l’estil de joc van ser qualitats que van atreure l’atenció de Quique Cárcel a l’hora de fitxar-lo com a substitut de Pablo Machín. Al club de Montilivi, ja sigui per les lesions o per l’acumulació de partits, l’exjugador professional ja ha fet debutar a la màxima categoria Pedro Porro, Valery Fernández i Paik Seung Ho, procedents del filial, el Peralada.

L’aposta gallega

En la seva primera experiència com a tècnic al Celta de Vigo, on va arribar a mitjan curs 2008/09, el conjunt gallec lluitava per evitar el descens a segona B, però Eusebio va apostar per la joventut de Iago Aspas o Joselu, dos jugadors que han fet carrera internacional. El primer és tota una institució en l’actualitat al Celta, però va tenir un parèntesi per jugar al Liverpool i al Sevilla. Aspas és internacional amb la selecció estatal i el màxim golejador de la història del conjunt gallec, mentre que Joselu va fitxar pel Madrid i, després de diverses cessions a Alemanya, s’ha consolidat a la Premier League jugant a l’Stoke City i ara al Newcastle. La temporada següent al Celta, Eusebio va fer debutar fins a sis futbolistes del filial, en una campanya irregular dels de Vigo.

L’essència de Zubieta

Després de tancar el seu pas pel filial del Barça, Eusebio va substituir David Moyes a la Real Sociedad amb el curs 2015/16 en dansa. Ja en aquella campanya, el de La Seca va fer jugar Eneko Capilla, Jon Bautista i Igor Zubeldia, aquests dos últims encara en el primer equip basc. A més, tot i que va donar l’alternativa a Moyes, Eusebio va aposar clarament per Oyarzabal (amb 18 anys), el jugador de referència de l’actual Real Sociedad, i va donar entrada a l’equip a Álvaro Odriozola (internacional i actualment al Madrid), Kevin Rodrigues i Jon Guridi. En el darrer tram al conjunt blanc-i-blau, l’exjugador professional va fer debutar Andoni Gorosabel, l’última aposta d’Eusebio abans de fitxar pel Girona.

Des de la seva arribada a Montilivi, el tècnic no ha dubtat a premiar el bon treball dels joves. Ja des de la pretemporada, amb la irrupció de Pedro Porro, el va fer entrar directe a l’onze des de l’inici de la lliga i, més recentment, arran de les baixes al carril esquerre, Valery ha deixat bones intervencions.

L’últim a debutar contra el Barça ha estat Paik, que amb la baixa de Borja García per lesió segur que podrà gaudir d’alguna oportunitat més per acumular minuts.

GRAN ASCENSIÓ

CELTA (2a A)
CURS 2008/09
Iago Aspas 21 anys
3 partits / 173 minuts / 2 gols
Joselu 18 anys
2 partits / 43 minuts
Candela 21 anys
1 partit / 45 minuts
CURS 2009/10
Andrés José Túñez 22 anys
16 partits / 1.412 minuts / 1 gol
Toni Dovale 19 anys
12 partits / 632 minuts / 2 gols
Oriol Riera 23 anys
5 partits / 344 minuts
Álex López 21 anys
2 partits / 81 minuts
Mateo Míguez 22 anys
1 partit / 57 minuts
Víctor Vázquez 20 anys
1 partits / 23 minuts
REAL SOCIEDAD (1a)
CURS 2015/16
Jon Bautista 20 anys
4 partits / 118 minuts / 1 gol
Eneko Capilla 20 anys
1 partit / 8 minuts
Igor Zubeldia 18 anys
1 partit / 7 minuts
CURS 2016/17
Álvaro Odriozola 21 anys
15 partits / 1.284 minuts
Kevin Rodrigues 22 anys
2 partits / 104 minuts
Jon Guridi 21 anys
1 partit / 75 minuts
CURS 2017/18
Andoni Gorosabel 21 anys
2 partits / 76 minuts
GIRONA (1a)
CURS 2018/19
Pedro Porro 19 anys
19 partits / 1.622 minuts
Valery Fernández 19 anys
7 partits / 295 minuts
Paik Seung Ho 21 anys
1 partit / 4 minuts
Totals:
9 jugadors debutants amb el Celta a segona A via equip filial i 10 jugadors debutants a primera divisió via equip filial (7 amb la Real Sociedad i 3 amb el Girona).

CELTA I REAL

Porro és el jove que ha fet debutar Eusebio amb més regularitat i millor bagatge fins ara
El de La Seca va apostar pels ara internacionals Iago Aspas o Álvaro Odriozola

Montes i Andzouana, en la copa

La copa ha estat una altra via per a Eusebio Sacristán a l’hora de fer debutar jugadors procedents del filial. De fet, amb la lliga com a prioritat, la copa havia de ser la competició ideal per fer descansar diversos jugadors habituals en la competició de la regularitat i així va semblar plantejar-la el tècnic de La Seca, que en la primera eliminatòria de setzens contra l’Alavés va fer debutar amb el primer equip Andzouana –titular en els dos duels contra els vitorians (158 minuts en total)– i Èric Montes, autor del gol de l’empat a dos a Mendizorrotza (6 minuts de joc).

A part d’Andzouana i Montes, Eusebio també va fer debutar en copa abans que en la lliga Valery Fernández (360 minuts, els quatre primers partits sencers i un gol al Wanda) i Paik Seung Ho, present en l’onze inicial de l’anada dels vuitens a Montilivi contra l’Atlético i amb participació en l’anada dels quarts al Bernabéu (97 minuts en total).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)