Girona

El poc pes dels extracomunitaris

El protagonisme de Douglas i Choco ha decrescut fins a ser jugadors residuals i la sortida a escena de Paik tampoc ha estat cridanera

El brasiler i l’hondureny ni tan sols van jugar, i el coreà, mitja part

Només tres futbolistes poden ocupar plaça d’extracomunitari en els clubs de la lliga, tinguin fitxa de primer equip o del filial. No tots els clubs de la lliga, però, tenen completa la seva quota, n’hi ha que els en sobren o fins i tot que no en tenen cap. I és que un futbolista extracomunitari acostuma a suposar a les entitats un esforç extra, perquè, com que és estranger, en la majoria dels casos és un fitxatge, per la qual cosa requereix ja de per si una inversió econòmica, i, a més, sempre s’ha de tenir en compte que només se’n poden tenir tres. Un extracomunitari és, doncs, un futbolista que hauria d’aportar un valor a la plantilla i que hauria de ser important. Ras i curt, amb exemples que salten a la vista, al Barça i al Madrid dos jugadors que ocupen plaça d’extracomunitaris són Arthur i Casemiro, dues peces indispensables en ambdós equips.

En el Girona, però, on últimament res sembla rutllar, els extracomunitaris tampoc no són una excepció en aquest sentit. El brasiler Douglas Luiz, l’hondureny Choco Lozano i el coreà Paik– tot i ser del filial– són els tres homes que ocupen les places i ara mateix, si més no, són molt lluny de ser transcendents en l’equip orientat per Eusebio Sacristán. I és que el rendiment ofert pels dos jugadors del primer equip no està responent a les expectatives i, de fet, cap dels dos és titular en aquest moment per a l’entrenador de La Seca, mentre que Paik tampoc s’ha deixat veure en excés en les escasses vegades que ha pujat a la primera plantilla i ha disposat de minuts.

El brasiler i l’hondureny

En els casos de Douglas i Lozano, tots dos han gaudit d’oportunitats per mostrar-se i reivindicar-se. La copa, en què l’equip va assolir uns històrics quarts de final, podria haver estat un aparador perfecte, però la irregularitat en el joc d’ambdós ha estat una constant. El migcampista brasiler va disputar els sis partits en el torneig del KO –setzens, vuitens i quarts–, cinc com a titular, i va combinar actuacions sòlides, sent actiu en la sortida de la pilota i en la creació, amb d’altres de més dubitatives, amb repetides pèrdues, que en la seva zona poden ser fatals. No ha acabat de convèncer, doncs, el futbolista cedit pel Manchester City, com tampoc el Choco Lozano, suplent habitual i que en el darrer matx de l’equip blanc-i-vermell, contra l’Osca, no va jugar ni un sol minut, tot i ser l’únic davanter a la banqueta i estar el marcador en contra 0-2 des del minut 40 de la primera part. Com Douglas, l’atacant hondureny també va disputar els sis partits en la copa, tots sis com a titular, i va marcar dos gols, encara que en general la versió ensenyada no va ser contundent. En la lliga ambdós han participat en el mateix nombre de partits, catorze, i Douglas és qui ha jugat més, 845 minuts, i ha tingut més titularitats, nou; el Choco, en canvi, ha disputat 426 minuts i ha estat titular en tres enfrontaments. Fa més d’un mes que cap dels dos no és titular en el campionat de la regularitat.

El coreà, amunt i avall

Diferent és Paik, jugador del Peralada, que ha entrat més aviat poc: dos estones a la lliga, en què acumula 48 minuts, i tres partits a la copa, amb dues titularitats i un total de 166 minuts. El mitjapunta coreà va ser inscrit el mes de novembre, després que el Girona va donar la baixa al tercer extracomunitari fins aleshores, Johan Mójica, que va trencar-se el lligament encreuat anterior del seu genoll esquerre, i va aprofitar la plaça lliure que deixava el lateral colombià per posar-hi Paik. De fet, l’exblaugrana ja havia estat inscrit el mes d’agost, però el retorn de Douglas Luiz l’últim dia del mercat d’estiu va fer que el club gironí hagués de donar-lo de baixa per poder fer lloc al brasiler.I en el cas que l’entitat blanc-i-vermella hagués decidit fitxar un futbolista extracomunitari en aquest mercat d’hivern, hauria tornat a ser l’escollit per deixar el lloc.

LA COPA

El brasiler i l’hondureny han jugat tots els partits, sense convèncer

CHOCO LOZANO

Amb tres partits sortint d’inici ha jugat 426 minuts, en els quals no ha fet cap gol

DOUGLAS LUIZ

Acumula catorze participacions en la lliga, en què ha disputat 845 minuts

PAIK

En les cinc estones en què el coreà ha participat se l’ha vist més aviat poc

i una de calenta

Roberts i Doumbia, dos dels altres estrangers i fitxatges d’aquesta temporada, estan actualment lesionats i les sensacions ofertes per tots dos són molt diferents. L’anglès, abans de fer-se un trencament al bíceps femoral de la cuixa dreta a principis del passat mes de desembre, s’havia mostrat com una solució a la banda. Elèctric i punyent, s’espera el seu retorn aviat, com un revulsiu que pugui aportar a l’equip en atac. D’altra banda, l’ivorià, lesionat fa tres setmanes, no havia acabat de convèncer i es continua esperant que s’acosti a la versió oferta a Rússia i a Suïssa.

Una de freda...

Bounou, Stuani, Bernardo, Roberts i Doumbia són la resta de futbolistes estrangers que formen part de la plantilla del Girona. Dels cinc, n’hi ha tres que sí que són fonamentals per Eusebio i ja ho van ser el curs passat amb Pablo Machín: Bounou, Stuani i Bernardo. D’aquests, els dos primers han renovat recentment amb l’entitat i són capitals. El marroquí, sota els pals, ha sostingut l’equip en multitud de partits, i els gols de l’uruguaià també li han donat la vida. D’altra banda, el central colombià és un bastió defensiu i, només s’ha perdut minuts per sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)