Girona

Ajudes molt escasses

Més enlla de Stuani (18 dels 33 gols) i Portu (2), no hi ha cap jugador del Girona que hagi vist porteria més de dues vegades en tota la lliga

Dels últims deu gols de l’equip en la lliga, només n’hi ha un que no sigui de l’uruguaià (6) o del murcià (3)

La inspiració de Cristhian Stuani és única. Autor de 18 gols en la lliga –també va marcar al Wanda en la copa–, l’uruguaià és el responsable de més de la meitat dels gols d’un equip que està trobant a faltar la col·laboració d’altres companys i d’altres línies. Stuani ha marcat el triple de gols que Portu, que, sense arribar ni de bon tros a la productivitat de la temporada passada, ha tingut moments d’inspiració com a casa contra el Rayo o a Butarque, partits que va tancar amb un doblet. El murcià, amb sis dianes, és el segon màxim golejador de l’equip. I a partir d’aquí, molta foscor. Ni Doumbia, ni Choco Lozano, ni la segona línia, ni la incorporació dels defenses en les jugades assajades. No hi ha cap altre futbolista, descomptats l’uruguaià i el murcià, que hagi celebrat més de dos gols en tot el campionat.

Doumbia, amb la participació molt limitada quan Stuani està en plenes condicions, ha marcat dos gols en la lliga –l’últim, el 20 de gener– i un en la copa. I Choco Lozano, a qui Eusebio utilitza més als costats que com a referència, encara no s’ha estrenat en la lliga, tot i que va fer dos gols en la copa.

Tot i que va començar al mig del camp, fent d’interior, Portu s’ha anat perfilant fins a convertir-se en el segon davanter del Girona, entrant habitualment des del costat dret. Amb Stuani i Portu fixos al davant, el Girona està trobant a faltar l’aportació golejadora de jugadors que arribin des de la segona línia. Borja García, més acostumat a buscar l’assistència que la rematada, va fer el seu únic gol de la temporada en el segon partit de lliga. En l’onzena jornada, el 3 de novembre a Mestalla, Pere Pons es va estrenar com a golejador a primera divisió. I al gener, Aleix Garcia va fer dos gols, contra el Llevant i el Betis. Són els quatre únics jugadors del mig del camp que han batut el porter rival. Ni Granell, ni Douglas Luiz –tampoc Timor en els dos primers partits, abans de marxar a Las Palmas, ni el jove del filial Paik– han marcat cap gol.

Els migcampistes acumulen quatre dels 33 gols de l’equip, i els defenses encara fan més curt. Juanpe, que va sorprendre tothom en les rematades d’estratègies la temporada passada, no ha marcat cap gol. I Bernardo, Alcalá i Jonas Ramalho, habituals també a l’hora d’anar a pescar córners i faltes penjades a l’àrea rival, n’han fet un cadascun. El de Ramalho contra el València, de fet, és l’únic gol dels deu últims que ha marcat l’equip que no tenen la firma ni de Stuani (6) ni de Portu (3).

GAIREBÉ 3 MESOS

L’últim gol d’un migcampista va ser el 20 de gener, d’Aleix Garcia al Villamarín

POCA AMENAÇA

Bernardo, Alcalá i Ramalho, que solen pujar en l’estratègia, han fet un gol cadascun

DOS DOBLETS

Portu ha marcat els sis gols que acumula en quatre jornades diferents

PER ESTRENAR

14
dels 23 jugadors
de camp que han tingut presència en la lliga no han marcat cap gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)