Girona

Primer, la persona

Quique Cárcel. El director esportiu revela que no va prendre cap decisió dràstica respecte al tècnic perquè va anteposar la qualitat humana d’Eusebio i perquè el vestidor estava amb ell

En el món del futbol professional, un gran pastís que mou unes quantitats indecents de milions i una selva on la supervivència passa moltes vegades per damunt de qui sigui, va sobtar la reflexió que va fer el director esportiu del Girona –els ingressos televisius per al club de Montilivi passaran de 40 milions a 6 (compensació de descens a banda, que només es percep el primer any)– respecte del fet de mantenir Eusebio quan l’equip estava en plena caiguda lliure i absolutament bloquejat. Més enllà de carregar-se amb tota la responsabilitat del descens, Quique Cárcel va dir molt clarament que va anteposar la qualitat humana del tècnic de La Seca a tot. “Si no he pres cap decisió –es referia a la possible destitució del tècnic en el tram decisiu de lliga– és, primer, per la persona. [Eusebio] és una persona esplèndida, difícil de trobar en aquest món del futbol. Molt honrada i treballadora, que ho ha donat tot i ha patit molt.” Cárcel assegura que també va valorar el fet que els futbolistes estiguessin clarament al costat del tècnic. “Els jugadors creien en ell i han lluitat plegats fins al final”, va afegir-hi.

Autoinculpat

En la seva voluntat de descarregar de responsabilitat el tècnic –“aquesta és la roda de premsa que sabia que no volia que arribés mai”, va dir el director esportiu–, Quique Cárcel es va posar al davant dels culpables que el Girona jugui el curs vinent a segona A. “El primer gran responsable soc jo. Ho sento així de tot cor. Sé que el mister ha fet tot el que era a les seves mans. Ell [Eusebio] traurà les seves pròpies conclusions, però jo només tinc paraules d’afecte i d’estima cap a ell.”

Quique Cárcel va lamentar que l’equip va caure en un forat negre quan la salvació semblava gairebé un fet. “Ens hem quedat molt a prop del gran objectiu. Si algú ens hagués dit, a falta de deu jornades, després de guanyar a Leganés, que no assoliríem l’objectiu, poca gent s’ho hauria cregut.” El director esportiu va reconèixer que aquest fet ha acabat trencant una vinculació amb Eusebio de manera inesperada, però també va assegurar que el tècnic ha fet coses molt positives en la seva etapa en el Girona. “Sabíem que la temporada post-Machín seria complicada vingués qui vingués a la banqueta, perquè el club havia assolit un nivell molt òptim després d’un any esplèndid a primera.”

El director esportiu va afirmar que, juntament amb els propietaris, hi va haver pocs dubtes a l’hora de confiar el projecte a Eusebio. “Buscàvem un entrenador que aportés bon joc i que millorés el tema futbolístic. En aquest aspecte, Eusebio ho ha demostrat sense cap dubte.” Cárcel també va afegir que el tècnic de La Seca és un entrenador a qui no li tremola la mà a l’hora d’apostar per futbolistes del planter. “Ha sabut treure un gran profit de la gent jove. Els números parlen per si sols”, va afegir Cárcel, que després de l’exposició no va acceptar preguntes perquè la previsió del club és que comparegui dijous a la sala de premsa de Montilivi per analitzar de manera més exhaustiva la temporada del Girona, culminada de mala manera amb el descens.

ELOGIS AL TÈCNIC

“Eusebio és una persona honrada i molt difícil de trobar en el món del futbol”

EL DESCENS

“Només s’ha fallat en l’objectiu de la salvació, i ens hi hem quedat molt a prop”

POST-MACHÍN

“Vingués el tècnic que vingués, el llistó estava molt alt i no tenia una situació fàcil”

S’AUTOINCULPA

“El primer gran responsable d’aquesta situació soc jo”, va afirmar Quique Cárcel

LA BONA FEINA

“Eusebio ha millorat l’aspecte futbolístic i ha tret molt profit de la gent jove”

NI UN SOL RETRET

“El ‘mister’ ha fet tot el que era a les seves mans i els jugadors han estat amb ell”

Geli: “Ha estat fàcil treballar amb Eusebio”

El president del Girona va obrir l’acte de comiat d’Eusebio Sacristán amb la constatació que la llei dels resultats s’ha endut, un any abans del previst, el tècnic de La Seca de Montilivi. “Ha estat fàcil treballar amb Eusebio”, va comentar Delfí Geli. “Ho ha donat tot per intentar dur a bon port l’equip aquesta temporada. Sabíem que tenia una il·lusió bàrbara per créixer amb nosaltres. Però al final els resultats marquen el que passa, i en el moment que no s’ha assolit l’objectiu, les dues parts hem entès que el millor per a cadascú era continuar el camí per separat”, va afegir-hi. Delfí Geli, que també ha tastat el futbol professional des de la perspectiva de jugadors i ha compartit moltes estones amb Eusebio, li va desitjar “tota la sort del món”. “Desitjo que pugui demostrar el gran entrenador que és, i estic segur que ho aconseguirà. Malgrat no assolir la salvació, no tenim dubtes que la seva implicació ha estat màxima.”

“Quique ha cregut sempre en mi”

Els elogis de Cárcel cap a Eusebio també van anar a la inversa quan el tècnic, en una llarga llista d’agraïments, es va aturar amb el director esportiu: “Quique i el seu equip de treball han cregut sempre en mi. Des del principi fins al final. M’ha donat suport, m’ha ajudat a créixer i també m’ha estat a sobre quan ha calgut. Ell sempre ha posat el millor de la seva part, i per això em dol especialment no haver aconseguit l’objectiu.” Eusebio també va assegurar que el Girona ho té tot per tornar a l’elit. “Aquesta és una demarcació fantàstica i de màxim nivell. Girona mereix tenir un altre cop l’equip a primera divisió, i estic segur que més aviat que tard ho aconseguirà.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)