3a divisió FEF

Carbó, la primera peça

3a divisió. El Peralada espera l’oficialització del trencament de la filiació amb el Girona i confia la banqueta al jove Albert Carbó (28), que amb Nitus Santos haurà de construir la plantilla des de zero

Que la filiació entre el Peralada i el Girona estava morta ja era de domini públic –el Girona ja ha comunicat al Peralada que així serà però s’estan acabant de negociar les condicions de la sortida, que es portaran a l’assemblea de socis del club xampanyer del 16 de juny–, però ahir els de l’Alt Empordà van fer el primer pas oficial amb la contractació del que serà l’entrenador xampanyer la temporada que ve a 3a divisió. L’escollit és Albert Carbó, que ja va ser presentat ahir mateix acompanyat del president, Miquel Llobet, i del director esportiu, Nitus Santos. Carbó. Amb només 28 anys, viurà la seva primera experiència en un primer equip després de ser coordinar de futbol 11 i entrenador en categories inferiors al Figueres. L’aposta, però, té avaladors potents i és un home de club perquè hi ha viscut 16 anys entre jugador –va estar tres anys al primer equip– i entrenador en categories inferiors. “No és la primera vegada que el Peralada aposta per un tècnic sense experiència, ja ho vam fer amb Agné i va sortir bé. Precisament ell i Rodri ens han parlat meravelles de l’Albert i sabem que és una persona preparadíssima. Domina el joc millor que ningú, és una aposta fantàstica per al club i és una oportunitat per a ell, que per feina i ganes estic segur que li sortirà bé”, va comentar el director esportiu, Nitus Santos.

“Fer el salt a un primer equip a casa em dona més seguretat. Sento quetinc el suport del club i ara ens tocarà treballar amb en Nitus per confeccionar la plantilla. Em considero un tècnic a qui li agrada tenir la pilota i uns jugadors valents i agressius”, va assegurar Carbó, que no es va lamentar pel fet de no tenir cap jugador a la plantilla: “L’avantatge és que podrem portar jugadors que s’adaptin a l’estil de joc que volem implantar.” El nou tècnic estarà acompanyat a la banqueta pel mateix Nitus Santos, i és que Carbó encara no disposa del títol d’entrenador necessari per dirigir un equip a 3a divisió.

El trencament

Ara tots els esforços se centren a construir una plantilla competitiva des de zero i sembla que no serà fàcil. Nitus Santos va assegurar que “executant bé el pressupost la plantilla serà competitiva” i que el més important és “fer disfrutar els aficionats amb un futbol atractiu com el de l’Albert”, però el president, Miquel Llobet, va fer una anàlisi més profunda de la situació actual del Peralada: “Sabíem que podia passar que el Girona trenqués la filiació, però no en teníem cap advertència fins que ens ho van comunicar oficialment. Ens hem de quedar amb la part positiva i és que recuperem tota la identitat pròpia i competirem a 3a en les mateixes condicions que tots els rivals sense ser un filial. La realitat, però, és que tenim un problema econòmic important i no tenim jugadors i aquesta situació s’ha de revertir en uns quinze dies. De moment, estem negociant les condicions de la ruptura amb el Girona i els acords marcaran la nostra situació, però esperem que no ens deixin a la intempèrie. Si la relació entre els clubs ha estat honesta, el lògic és que vegin quina és la nostra situació i puguem trobar una bona sortida, i és que els acords als quals arribem determinaran quina és la nostra situació.”

Des de Girona encara no es vol parlar del trencament de la filiació fins que no s’arribi a un acord definitiu, però no es veuria amb mals ulls mantenir un conveni pel qual alguns joves jugadors del club gironí poguessin anar al Peralada.

LES VALORACIONS

Fer el salt a un primer equip a casa em dona seguretat. Vull un equip valent i que tingui la pilota
Albert Carbó
entrenador del peralada
És un tècnic molt preparat i estic segur que anirà bé. Agné i Rodri l’avalen i en parlen meravelles
Nitus Santos
director esportiu del peralada
Tenim un problema econòmic important i zero jugadors. Hem de negociar una bona sortida
Miquel Llobet
president del peralada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)