Girona

Una reconstrucció amb fonaments

Pere Guardiola admet la duresa que suposa el descens però assegura que el projecte a Montilivi manté les mateixes línies

Defensa l’estabilitat del club i la inversió en infraestructures com a objectius assolits

Amb l’asterisc de si el cas Oikos acaba capgirant-ho tot i retornant el Girona a primera, el club ha anat paint un descens amb el qual no comptava. El president, Delfí Geli, va fer la primera valoració oficial un cop es va confirmar el retorn a segona A, a Vitòria. Uns quants dies més tard, en va parlar el director esportiu, Quique Cárcel. Faltava la veu dels propietaris, expressada ahir per Pere Guardiola, que comparteix la condició de màxim accionista juntament amb el Manchester City. “Baixar a segona A és un cop per a tothom. Per als aficionats, per als jugadors, per als treballadors i per a nosaltres com a propietaris. Això no ho podem negar. Però hem de seguir, tenir el cap alt i tornar-hi”, exposa Pere Guardiola, que assegura que el descens de categoria no ha d’alterar un projecte que va aterrar ple d’empenta i ambició a Montilivi.

“Si estem a segona A, en funció del que passi amb aquest cas Oikos, hem d’afrontar el projecte tal com el teníem planejat”, diu un dels màxims accionistes del club, que defensa que, tot i que el descens és un pas enrere, hi ha altres objectius plantejats des de la seva arribada que el club sí que ha anat assolint. “Hem anat millorant en instal·lacions, com les que tenim a La Vinya o el que vam fer als Maristes com a residència per al planter. Invertir en infraestructures era un dels punts forts, i hem de continuar-ho fent”, relata Guardiola. “També hem millorat en solidesa i estabilitat del club, que era un altre dels objectius clars i que hem de continuar fent realitat.” En aquest sentit, defensa que l’entitat és més forta que en la seva anterior etapa a segona A: “Crec que en el dia d’avui tenim un club molt més sòlid que uns anys enrere. I hem de construir a partir d’aquí. Baixar és un cop, però hem de seguir i cada dia fer un pas més per intentar tornar a primera.”

A segona A, el Girona tindrà un dels pressupostos més alts de la categoria, però Pere Guardiola relativitza la pressió que tindrà. El director executiu de Girona Football Group reitera la plena confiança dels màxims accionistes en la figura de Quique Cárcel, que té l’encàrrec de trobar el relleu d’Eusebio. “Aquest club l’enteníem, l’entenem i l’entendrem com un club en què la direcció esportiva lidera tota la part esportiva. La confecció de la plantilla, el cos tècnic i com volem jugar. Això passarà sempre que siguem la propietat. Hem fet plena confiança a Cárcel des del primer dia i considerem que estem en molt bones mans.”

EL CONTEXT

“Crec que en el dia d’avui tenim un club molt més sòlid que uns anys enrere”

CONTINUÏTAT

“El projecte no ha de variar, sinó afrontar-lo com el teníem pensat i amb el cap alt”

“El nou tècnic? Hem marcat una línia i no podem anar del blanc al negre”

X.M.

Una de les prioritats del Girona és lligar l’entrenador que rellevarà Eusebio Sacristán. És decisió de Quique Cárcel, tal com va insistir Pere Guardiola: “En Quique s’ha estat veient amb diferents entrenadors, de diferents perfils, i ell decidirà quin creu que és millor per liderar aquest projecte en la segona etapa. Ell analitzarà opcions, ens les presentarà i nosaltres, conjuntament amb ell, decidirem pros i contres.” El germà de l’entrenador del Manchester City va deixar entreveure que no buscaran un canvi radical: “Hem tingut una línia força marcada l’últim temps en tipus de joc i manera de fer. No podem perdre el que vam tenir tot l’any de Machín, i crec que Eusebio també ens ha aportat coses noves, en nivell de joc i d’entendre la tàctica, molt més elevades del que potser un club com el nostre hauria pogut tenir. Els candidats aniran en aquesta línia. No podem anar del blanc al negre perquè baixem. La línia està marcada, i hem de tenir un lideratge potent per anar a buscar els partits.” Guardiola, això sí, reconeix que el Girona ha de potenciar valors que, sense citar-lo, eren molt presents en l’etapa de Machín: “Vingui qui vingui, com a club hem de tenir uns atributs clars, com ara la competitivitat, el rendiment, la pressió, córrer un metre més que el contrari, ser agressius després de pèrdua i la pilota aturada. I, després, a més a més, intentar jugar a futbol, tenir la pilota.”

Pere Guardiola no creu que l’entrenador hagi d’assumir tot el lideratge en aquesta nova etapa: “No crec que sigui qüestió d’un sol líder. Ha de ser una mica de tots. Tant dels jugadors, com del cos tècnic, els treballadors, la direcció esportiva i els propietaris. Tots hem de fer un pas endavant, ara més que mai. I si estem a segona A, fer aquest pas és importantíssim.”

“Amb el descens, Eusebio i el club havíem de seguir camins diferents”

X.M.

Pere Guardiola considera que no fer fora Eusebio Sacristán quan l’equip estava en plena caiguda lliure era el que tocava. “Crec que vam fer bé. Potser hauria estat més fàcil fer-lo fora, que és el que fa tothom, però vam creure que era un moment de la temporada en què havíem d’arribar al final amb el que teníem. I el vestidor també estava amb ell”, va comentar. “Al final ens van enviar a segona els detalls. L’Espanyol va venir a Montilivi pràcticament amb els mateixos punts que nosaltres i va guanyar per un xut al pal que va rebotar a l’esquena del porter. I contra el Llevant, va aparèixer el VAR. Quan vam entrar a les deu últimes jornades amb 34 punts, ningú parlava de l’entrenador”, va argumentar. “És cert que hi va haver partits dolents, com a Valladolid, però contra el Sevilla l’equip va estar molt bé. I amb Eusebio hi ha hagut partits amb molt bon futbol”, va subratllar. Guardiola, però, va reconèixer que ja no tenia sentit que el tècnic de La Seca complís el segon any de contracte: “Amb el descens i tal com van acabar les coses, quedava clar que l’entrenador i el club havíem de seguir camins diferents, cadascú el seu. Tots vam acabar admetent que el cop va ser dur.”

“Volem convèncer Stuani i mantenir el gruix de l’equip”

X.M.

En la confecció de la plantilla, l’estiu serà llarg, tal com apuntava Quique Cárcel. Tot i que és probable que hi hagi més d’una venda de peces importants, Pere Guardiola assegura que, d’entrada, la intenció és que no hi hagi una revolució: “Volem intentar convèncer el gruix de la plantilla perquè es quedi. La majoria tenen contracte i hem de decidir, i la direcció esportiva és qui marca la línia, però volem mantenir bona part de l’equip i construir-lo per intentar pujar. Hi ha coses molt bones que s’han fet fins ara, i les hem de seguir fent.” Guardiola, això sí, admet que cada cas s’haurà de tractar individualment. “Si veiem que s’ha de vendre, el vendrem. I si considerem que no perquè ens ajudarà moltíssim, l’intentarem convèncer.” Per damunt de tots, Cristhian Stuani, que té contracte fins al 2022 i que el club no descarta, ni de bon tros, que continuï encara que sigui a segona A: “La nostra il·lusió seria poder mantenir-lo. Volem convèncer-lo perquè es quedi. És Quique Cárcel qui està fent tots els passos per mirar d’aconseguir-ho.” Stuani explicava des de l’Uruguai que vol prendre “una decisió molt consensuada”.

Sí que està encarrilada la marxa de Portu –pendent de la forma de pagament que proposa la Real Sociedad–, que deixarà uns deu milions d’euros a la caixa. Pere Guardiola va recordar el traspàs frustrat l’estiu passat al Sevilla, que va oferir 16 milions. “Hi havia una clàusula [20 milions], faltava un dia i no teníem temps. En un sol dia, ens havíem de plantejar seriosament vendre un jugador i trobar-li substitut. No podíem trobar ningú amb el seu nivell i vam decidir no acceptar les condicions. Volíem que es quedés, consideràvem que era un impuls per al vestidor i l’afició, i crec que ha estat bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)