Girona

Una setmaneta per espavilar

Partit inquietant del Girona, vulnerable en defensa i sense idees en atac, en un assaig general en què els d’Unzué estaven obligats a oferir una versió molt més òptima i digna

L’Osca va mostrar-se més sòlid i intens, i va perdonar un correctiu més ampli

L’exjugador del Vila-real va ser l’executor, amb un gol en cada part (28’ i 65’)

GIRONA 0 OSCA 2

OSCA:Álvaro Fernández; Miguelón (Pedro López 70’), Musto, Pulido (Hermoso 83’), Luisinho (Javi Galán 70’); Mosquera, Mikel Rico (Seoane 77’); Dani Raba (Peñaloza 70’), Juan Carlos (Eugeni 63’), Ferreiro (Joaquín 79’); i Dani Escriche (Kevin 75’). GIRONA:Juan Carlos; Maxi Villa, Alcalá, Muniesa, Mojica (Iago López 77’); Granell, Jofre Cherta (Maffeo 63’), Borja García; Samu Saiz; Stuani (Pachón 63’) i Marc Gual. GOLS:0-1 (28’) Dani Raba. 0-2 (65’) Dani Raba.ÀRBITRE:González Esteban, del comitè basc.T.G.: Al local Alcalá (87’), i als visitants Juan Carlos (48’), Raba (54’).T.V.: Cap.PÚBLIC:1.106 espectadors a Montilivi.

Diumenge que ve començarà la lliga i se suposa que aquí tothom s’espavilarà abans no arribi l’Sporting i passi per damunt del Girona com ahir va fer l’Osca. Queda una setmaneta perquè els partits valguin punts, perquè els jugadors es posin les piles i perquè l’equip sàpiga realment a què juga, que això també és important vist el que es va veure. I Quique Cárcel té una mica més de temps –la persiana del mercat no s’abaixa fins al 2 de setembre– per compensar i apuntalar una plantilla que ara mateix sembla coixa en massa posicions i que en cap cas fa pinta de ser ni de bon tros la millor de segona A, tot i que sí que serà la més cara. Dani Raba, amb un gol en cada part, va liquidar ahir un Girona molt gris i massa desordenat. I els locals encara van passar fluix, perquè el 0-2 ben bé hauria pogut ser un 0-4 o un 1-5.

Amb un 4-3-3

Juan Carlos Unzué, igual que Eusebio Sacristán la temporada passada, sembla haver-se decantat pel 4-3-3 per començar la lliga. Si és un encert o un error ja ho dirà l’únic termòmetre fiable: el dels resultats. De moment no li ha servit per guanyar cap dels dos partits en 24 hores contra el Nàstic ni l’Osca, però la pretemporada i la lliga és allò de l’ou i la castanya. En el dibuix d’ahir, el tècnic navarrès va invertir el triangle del mig del camp (a Tarragona va jugar amb Paik al davant de la defensa i Diamanka i Ibrahima més despenjats; mentre que ahir va jugar amb Granell i Cherta en el doble pivot i Borja García un pas més endavant) i va col·locar a dalt un trident amb tres noms que il·lusionen molt, com són Gual, Stuani i Samu Saiz, i que possiblement il·lusionaran encara més quan cadascú jugui on li toca, perquè va fer tota la pinta que situar Samu Saiz enganxat a l’extrem dret és avorrir el jugador i perdre una peça d’un valor incalculable sobre la gespa. De fet, quan el madrileny es va desenganxar de la banda va tocar més pilotes en 5 minuts que en 40.

Una molt bona paret a la frontal entre Stuani i Borja va arrencar els primers aplaudiments de Montilivi, tot i que també van ser gairebé els últims perquè el Girona no va tardar a caure de quatre grapes en la teranyina d’un Osca molt més ordenat i en què cada jugador sap el que ha de fer. Juan Carlos va evitar el 0-1 de Ferreiro (18’) i va posar un peu miraculós en una acció en què Miguelón semblava que era Moisès i la defensa del Girona les aigües que se li obrien perquè passés. La jugada, però, va acabar en el 0-1 perquè ningú va estar atent al refús del porter, només Raba.

Si el Girona no va funcionar en atac, la defensa va fer tremolar. Sobretot per l’eix, Alcalá i Muniesa van estar erràtics. Potser perquè l’Osca també va superar fàcilment el mig del camp, orfe ja de Pere Pons i de cap jugador que mossegui.

Cap mena de millora

El descans no li va servir de gaire res, al Girona. Raba (48’) i Ferreiro (61’) van tornar a posar a prova Juan Carlos. I gairebé al mateix temps que Unzué va moure fitxa (Maffeo per Cherta) i va situar l’equip amb defensa de tres (Maxi Villa va passar a ajudar Alcalá i Muniesa), va arribar el 0-2, una acció de tiralínies en què van quedar retratats carrilers i centrals i venut el porter.

Mentre el tècnic local va dosificar els canvis (només tres), Michel va posar gairebé tothom en dansa (vuit substitucions). Era la situació ideal perquè el Girona mantingués el rumb i l’Osca, amb tant de trasbals, perdés el nord. Però va passar tot el contrari i Joaquín en un un contra un (85’) i Peñacoba sol (91’) van perdonar el 0-3.

Gallart, un senyal?

En l’àmplia roda de canvis introduïda per Michel, el català Àlex Gallar no va saltar a la gespa. És una de les opcions que valora el Girona per reforçar el mig del camp, tot i que el cost de l’operació –el futbolista té una clàusula d’uns dos milions– de moment el frena.

DEFENSA DE QUATRE

Unzué va dibuixar un 4-3-3 que no va funcionar, amb Samu Saiz massa enganxat a l’extrem dret

DISPERSOS

Quan el Girona va passar a jugar amb tres centrals, l’equip va encaixar el 0-2 i no va millorar

UN SENYAL?

L’Osca va fer jugar ahir 19 jugadors, però no pas Àlex Gallar, un dels futbolistes que pretén el Girona

L’absència de Bounou reobre el debat sobre una sortida

La convocatòria d’ahir del Girona va tenir com a principal sorpresa l’absència de Yassine Bounou. Mentre que Stuani (l’uruguaià es va reincorporar al mateix temps que el marroquí) va tenir en l’últim amistós els seus primers minuts de la pretemporada, el porter va veure el partit des de la llotja. Bounou ja va manifestar després del descens la seva voluntat de continuar a primera divisió i tot fa pensar que s’ha activat altre cop la possibilitat d’una sortida. El porter té una clàusula d’uns cinc milions d’euros (l’Atlético de Madrid es va reservar un percentatge en el cas que el Girona el traspassi), però cap dels clubs que el vol s’ha mostrat disposat a pagar d’entrada la llibertat de l’internacional marroquí. Ahir, la porteria la va defensar el porter Juan Carlos i tot fa pensar que l’exporter del Lugo serà l’escollit per Unzué per iniciar la lliga com a titular per davant de Suárez. Si Bounou surt i Unzué vol tres porters a la primera plantilla, Cárcel n’haurà de buscar un altre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)