Girona

Juan Carlos Unzué

Entrenador del Girona

“Era important guanyar i fer un pas endavant”

Juan Carlos Unzué assegurava que tenia més confiança i fe en l’equip que cap altre dia, i el Girona va oferir uns primers 45 minuts enlluernadors, sobretot tenint en compte d’on venia. No es va estalviar el patiment en una fase de la segona part, entre el 2-1 i el 3-1, però tot va acabar bé, com passa sovint a Montilivi. “Les victòries sempre són necessàries i, tal com veníem, sabíem que era un moment important per guanyar i fer un pas endavant. Crec que l’equip ho ha fet. Més clarament en la primera part, també perquè el desgast ha estat important, i el rival, amb el 2-1, és veritat que ens ha fet viure alguna situació difícil”, va explicar Unzué, que va detallar la proposta inicial que tant va fer patir el Deportivo: “Teníem la intenció de jugar a prop de la porteria rival. Hem alternat més el joc llarg amb el de combinació. Els hem dut a la seva àrea, hem creat oportunitats i accions de pilota aturada, que sempre t’apropa al gol. Era el primer pas.”

El Girona està més còmode corrent? “Els equips són un estat d’ànim. En una situació com la nostra, no tens la màxima confiança i seguretat per atrevir-nos a jugar a 20 metres de la nostra porteria. Tenim la qualitat per fer-ho, però prioritzem altres coses per ser més pràctics i efectius.” La segona meitat es va complicar amb el 2-1. “Un 2-0 en el descans és un gran avantatge, però a vegades també és enganyós. En situacions en què la dinàmica no és tan positiva, desitges que no te’n facin un, perquè llavors t’entren els dubtes. Molts cops és inevitable. L’última frase en el descans ha estat: «Toca fer el tercer.» Però també hi ha un desgast, i el ritme ha estat molt alt. Potser en alguns minuts de la segona part ho hem pagat. Però crec que al final no hi ha partits tan senzills, amb un avantatge tan gran per estar tranquil.”

Unzué va relativitzar els xiulets i les crítiques que va rebre, sobretot pel canvi de Borja. “El públic al final ve aquí a divertir-se i a seguir el seu equip. El més important és que ells són fidels. Borja ha fet un partit fantàstic i els entenc perfectament, però jo penso també en diumenge.” I va seguir: “Si em tenen confiança? El més important és que tinguin confiança en els jugadors i els ajudin durant el partit. Jo l’única cosa que puc demanar és que vinguin, i ho estan fent. No me’n puc queixar gens.”

LA PROPOSTA

“Volíem jugar a prop de la seva àrea i hem alternat més el joc llarg amb el de combinació”

ES COMPLICA

“Un 2-0 és un gran avantatge, però també pot ser enganyós. I hem notat el desgast que hem tingut”

ELS AFICIONATS

“El més important és que ajudin l’equip, i no a mi. Jo només els puc demanar que vinguin, i ho fan”

Anquela: “Tots en som culpables”

X.M.

El Deportivo és el penúltim classificat a segona A i encadena vuit jornades sense guanyar. Anquela arribava a Montilivi qüestionat, i la derrota ho va agreujar. “Aquí en som culpables tots. No és qüestió de buscar un culpable concret. Som un equip i ho hem d’assumir, des del primer fins a l’últim. Jo, el primer”, va dir el tècnic, que va parlar d’“errors molt greus” que els van costar cars. Anquela va veure dos equips diferents a Montilivi: “En la segona, hem tingut personalitat i jugàvem al límit. En la segona part, l’equip ha lluitat fins a l’últim segon. Hem tingut possibilitats d’empatar i no ha pogut ser.” “Pateixo perquè estem en una situació delicada. Però ho tirarem endavant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)