3a divisió FEF

SANTI BALLESTÉ

PRESIDENT DE L’HOSPITALET

“Hem passat de l’UVI a planta però no està salvat”

Ballesté interpreta la victòria a les urnes com la validació de la seva gestió en els darrers tres anys

Espera deixar el club sense deute en tres temporades

Estem convençuts que aquest any pujarem a segona B. Hem canviat jugadors veterans per d’altres de més joves. I es nota

En els 62 anys d’història de l’Hospitalet, s’han celebrat tres eleccions i dues han estat guanyades per Santi Ballesté. Els darrers comicis, celebrats aquesta setmana, van indicar una victòria contundent (121 vots a favor i 20 per al seu rival, Manuel Martínez) que el deixaran al capdavant de l’entitat de la franja fins al 2025.

Fa tres anys que havia assolit el càrrec, per què eren necessàries unes eleccions?
Era la meva promesa als socis. Vaig dir que, si no quedàvem primers, posaria el meu càrrec a la seva disposició.
Guanya amb una alta participació per a un club com l’Hospitalet [141 vots], i un 85% al seu favor...
He d’agrair al meu competidor [Manuel Martínez] que s’hagi presentat. Han estat tres anys i la gent lloava el que fèiem però sempre queda el dubte de quina és l’aprovació real que tens del soci. Ara estic molt satisfet de la resposta. Ara ens venen sis anys que ens agafem amb moltes ganes.
En què creu que ha millorat l’Hospitalet des que hi és?
Estem molt satisfets perquè aquesta temporada tots els jugadors que el mister [Jonathan Risueño, que també és director esportiu] ha volgut s’han quedat. Crec que la imatge del club de portes enfora i de portes endins ha millorat. Una de les coses que més feliç em fa és haver rebut la trucada de molts exjugadors nostres felicitant-me. Això vol dir que la gent marxa contenta.
Setmanes després de ser elegit en les seves primeres eleccions, va dir que no dormia. Com dorm ara?
Hem passat de l’UVI a planta però encara no estem a casa ni salvats. Hem travessat el desert i ara ens queda solucionar la meitat del deute, que crec que en dues temporades i mitja o tres el podrem esbandir. Aquest és un dels nostres objectius per al mandat i és que l’Hospitalet es quedi amb el deute a zero, i això penso que, tal com estàvem fa no gaire, és un miracle.
Quins altres objectius hi ha?
Estem convençuts que aquest any pujarem a segona B. I un cop a segona B, l’objectiu serà fer un equip consolidat per quedar-nos en la categoria, i apropar-nos a d’altres més ambiciosos.
En l’àmbit social?
No pot ser que el club de la primera ciutat de Catalunya després de Barcelona (uns 260.000 habitants censats) tingui aquesta distància amb la gent. Fins ara, la nostra prioritat ha estat l’economia però farem un paquet de mesures per intentar que això canviï.
El Badalona i el Prat han decidit agafar el camí de la SAE. Vostè hi pensa per a l’Hospitalet?
Ara mateix no. Amb el deute que tenim és molt difícil fer-ho perquè el capital social que t’adjudiquen [el Consell Superior d’Esports] és el doble del teu deute més 60.000 euros. Per tant, fins que no eixuguis el deute, no té sentit. Però vaja, tard o d’hora jo crec que tots acabarem passant per aquest camí.
Per què? És insostenible la supervivència d’un club a segona B o capdavanter a tercera sense haver-se de convertir en una empresa fins i tot amb aquells que reben grans subvencions públiques?
Rotundament, sí. És insostenible. És l’única solució, de fet. El Prat, per exemple, necessita buscar els recursos per reduir el seu deute. En un club amb la quantitat de socis del Prat, el Badalona o nosaltres mateixos no hi ha una gran diferència entre club i SAE, perquè estendràs participacions que seran assequibles i els socis, que tenen prioritat per adquirir-ne, n’adquiriran. Una altra cosa és l’ajut públic però aquí és necessari fer una fundació perquè aquesta subvenció vagi per als equips de la base.
El ‘feedback’ amb l’Ajuntament continua sent positiu?
Absolutament. Van venir a votar vuit regidors, de diferents colors, i això és molt positiu. Amb l’Ajuntament només puc tenir paraules d’agraïment.
Què li ha faltat, a l’Hospitalet, per pujar?
El primer any, vam assolir la presidència un 15 de juny i amb prou feines vam poder aconseguir un grup de jugadors que van donar la cara, d’altra banda, fins al final. I, després, han estat dos cursos en què hem fet la promoció d’ascens, cosa que cap altre equip del grup pot dir. Ara estem imbatuts, anem segons i tothom està molt content i jugant de manera sensacional. La diferència és que hem canviat jugadors més veterans per d’altres de més joves, amb més gana, i això ha estat un canvi molt important. Però vaja, això és molt llarg i serà molt difícil i, de vegades, ens han faltat petits detalls.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)