Girona

No hi ha excusa que valgui

El Girona torna a Montilivi (21.45h) amb l’obligació d’assegurar els tres punts contra el Racing, cuer destacat de la categoria (19.30h)

L’escàs descans, l’absència de públic i un altre partit a la vista d’aquí a tres dies són condicionats del retorn als quals s’ha d’adaptar per força l’equip

En una competició sense treva, el Girona té dues cites aquesta setmana que, si les supera amb victòria, li donaran una altra perspectiva de les possibilitats d’assolir l’objectiu. Divendres hi ha un senyor examen a Elx, però primer és imprescindible assegurar els tres punts en joc aquesta nit (21.45 h) a Montilivi. Després de més de tres mesos sense futbol, l’estadi torna a obrir la porta, ara, però, sense públic a les graderies. I el Girona assumeix que no té cap excusa per no derrotar el Racing, cuer destacat de segona A, i de passada mirar de corregir la decepció que va generar l’insuls partit del retorn.

Fa tot just tres dies a Las Palmas, el Girona va fer un partit pla, sense problemes al darrere però incapaç de generar res de bo en atac. Farà bé de posar-hi més agressivitat ofensiva, prendre més riscos i fabricar molt més futbol d’atac perquè el desenvolupament del partit contra el cuer li permeti guanyar confiança i autoestima i no pas neguit i angoixa. Després de la decebedora actuació del mig del camp en endavant a Canàries, és fàcil que Pep Lluís Martí es plantegi retocar els homes de tres quarts de camp. Els extrems ja van ser els primers que van rebre aviat a Las Palmas (Jairo i Gallar van ser substituïts per Aday i Valery) i avui s’hi afegeix un altre aspirant, Samu Saiz, que té recursos per posar llum allà on no n’hi ha. Satisfet amb la solidesa defensiva, i amb l’interrogant sempre obert aquests dies sobre l’estat físic i la recuperació dels jugadors, el tècnic podria donar continuïtat a la línia del darrere i fins i tot als pivots. El mallorquí no va voler descartar ni Àlex Granell ni Christian Rivera, però és molt probable que com a mínim el capità continuï mirant-s’ho des de lluny.

Un rival propici

Qualsevol desenllaç que no fos deixar els tres punts a Girona posaria l’equip a prop de la depressió. El Racing arriba a Montilivi amb l’aigua fins al coll, després d’un retorn frustrant. El conjunt d’Oltra va perdre a casa contra el Lugo un partit que havia començat guanyant (1-2) i queda encallat a la cua, a quatre punts del penúltim i a vuit de la zona de permanència. Hi ha mala maror a Santander, i Papu i Guillermo, fitxats en el mercat d’hivern, no formen part de la convocatòria. Abans de l’aturada, això sí, el Racing havia agafat una mica d’aire amb les seves dues primeres victòries com a visitant, a Almeria (0-1) i a Sòria (1-2), escenaris on el Girona va perdre.

Un factor diferent

Molt feble a camp contrari, el Girona ha fet valer durant tota la temporada el bon rendiment a Montilivi. L’escenari serà el mateix, però ara sense l’empenta del públic. Un factor més del retorn al qual s’ha de saber adaptar l’equip, com al fet d’haver tingut ben poc descans des del retorn de Las Palmas –diumenge a la matinada– i la disputa d’un altre duel divendres. Ja deia Pep Lluís Martí que qui millor i més de pressa s’hi adapti hi tindrà molt de guanyat. I cap d’aquests elements pot servir d’excusa avui. Els tres punts són innegociables.

EL PARÈNTESI

101
dies
fa de l’anterior duel a Montilivi, el 7 de març contra l’Albacete (1-1), amb 7.914 espectadors

CUER DESTACAT

Un pas enrere a casa contra el Lugo ha deixat el Racing amb l’aigua fins al coll

PER CORREGIR

El Girona ha de millorar molt la capacitat ofensiva que va mostrar dissabte

Menys mitjans i aplegapilotes

Montilivi viurà aquesta nit el primer partit sense públic a les graderies. Serà l’estrena a l’estadi del protocol marcat per LaLiga del retorn al futbol, que limita l’accés dels mitjans de comunicació que solen assistir al camp, tot i ser un espai obert. Hi ha 25 representants de mitjans acreditats –incloent-hi quatre empleats del club–, entre premsa escrita (només un representant per mitjà), ràdio, televisió i fotògrafs, a més de 15 persones de Mediapro, que s’encarrega de produir el senyal televisiu. També es redueix el nombre d’aplegapilotes, d’una dotzena a quatre, i el de membres dels clubs a la llotja. De seguretat, hi ha 30 persones, entre Mossos i seguretat privada.

El retorn de Samu Saiz

X.M.

La incapacitat del Girona de generar jugades de perill a Las Palmas va coincidir amb l’absència de Samu Saiz, que es va haver de quedar a casa sancionat. Era el càstig per haver protestat a l’àrbitre en acabar el partit contra l’Albacete, fet que li va costar la cinquena targeta groga del curs. Superada la sanció, el madrileny torna avui, i podria ser una de les solucions per crear desequilibri. Qui no tornarà és Brian Oliván, que compleix el segon partit de sanció. Tampoc hi serà l’últim fitxatge, Joaquín Zeballos, que ja es va perdre la visita a Las Palmas per problemes físics. Granell té tots els números de continuar de baixa, tot i que avui hi ha un últim entrenament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)