Girona

La ferida demana punts

El Girona necessita amb urgència la primera victòria del retorn per redreçar el mal camí i esquivar el debat sobre el crèdit de Pep Lluís Martí (19.30h)

El Numància arriba enfonsat a Montilivi, però la visita del cuer és prou recent i dura per no badar ni especular

El màxim favorit per pujar veu la lluita per l’ascens directe com la d’una altra lliga, i sort ha tingut de no perdre –pels pèls– els llocs de play-off. Ja s’ha escurat prou el marge. La reacció ha de ser imminent i contundent, i si es continua demorant, alguna cosa s’haurà de plantejar ni que sigui a la desesperada. Pep Lluís Martí ha mantingut la confiança dels màxims responsables del Girona tot i la decebedora arrencada, però no hi ha cap crèdit que sigui il·limitat. El conjunt gironí espera que la visita del Numància, l’equip més encallat de segona A, ajudi a curar la ferida(19.30h). Si no arriben els gols i els punts, l’estat d’alarma s’instal·larà a Montilivi.

L’última versió, la del Martínez Valero, no va ser ni de bon tros la més preocupant, tot i que va acabar en derrota. El conjunt gironí va tenir una primera part més digna que contra Las Palmas i el Racing, però va ser a partir de rebre el gol de l’Elx que es va espavilar de debò i va posar setge a la porteria d’Èdgar Badia. L’agressivitat ofensiva mostrada quan remava a contracorrent és el camí que necessita reprendre avui el Girona, però sense necessitat d’haver de rebre una garrotada. Farà bé l’equip de ser més valent i agosarat des de l’arrencada i no especular amb el rival i el resultat. El rellotge, amb l’equip pressionat, sempre acaba corrent en contra.

El conjunt blanc-i-vermell, l’únic de segona A que no ha perforat la porteria rival des del retorn a la competició, necessita resoldre amb urgència una sequera que s’allarga a 336 minuts, des que Brandon va fer l’1-0 contra l’Albacete, el 7 de març a Montilivi. L’equip troba a faltar la inspiració de Cristhian Stuani –autor de 23 dels 40 gols de l’equip, no marca des de l’1 de març–, però comença a ser l’hora també que apareguin altres futbolistes o recursos com ara l’estratègia, que tampoc dona fruits.

Tot i que Martí va fer referència a la intensitat ofensiva de la recta final a Elx, és de calaix que no començarà avui amb una alineació tan ofensiva com la que va acabar a Elx, on va assumir riscos per mirar de reaccionar a l’1-0, sense encert ni fortuna. Hi ha futbolistes que han acumulat molta càrrega, però difícilment hi haurà gaires canvis en els escollits per jugar d’entrada aquest vespre, en el segon partit sense públic a Montilivi.

En caiguda lliure

De tancar la zona de play-off d’ascens a obrir la de descens a segona B. És la reculada contundent del Numància, després d’una sèrie negra de deu jornades sense guanyar (només 2 punts de 30 possibles). L’equip de Luis Carrión arriba a Montilivi havent encadenat sis derrotes i amb la necessitat urgent d’aixecar el cap.

El Girona, però, ja té prou experiències –la més recent a Montilivi, fa vuit dies contra el Racing, que arribava com a cuer destacat i que es va endur l’únic punt que ha fet des de la represa– per no refiar-se gens ni mica i començar amb empenta des del primer minut. Més li valdrà que ho faci.

EL GOL PERDUT

El Girona ha de trencar amb urgència la sequera de gols, que ja s’allarga a 336 minuts

EL GUIÓ

El repte és repetir l’activitat ofensiva de la segona part a Elx sense esperar a rebre un gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)