2a divisió FEF

Un projecte sòlid per recuperar els anys de glòria

El rival del Barça B. El Badajoz s’enfrontarà al filial blaugrana amb l’objectiu de tornar a la LFP disset anys després de perdre la categoria i començar un malson, amb refundació inclosa

Amb una plantilla extremadament curta d’efectius i amb un protagonisme obligat per als jugadors del juvenil, el Barça B va ser capaç de superar la primera eliminatòria contra el Valladolid B amb solvència (3-2) i dimecres a les vuit del vespre mirarà de superar el segon esglaó per acostar-se una mica més al retorn a segona A.

L’obstacle serà el Badajoz, que en la primera eliminatòria va superar un altre filial, el de l’Athletic Club, en la tanda de penals després d’empatar a un durant el partit i la pròrroga. El tercer classificat del grup 4 de la categoria, l’únic del grup que continua en dansa després que el Cartagena, campió, aconseguís l’ascens diumenge i que el Marbella i el Ieclà no superessin la primera eliminatòria, vol tornar a segona divisió A després d’haver viscut un procés de refundació en l’última dècada. El nou projecte ha crescut a passes de gegant, i ara és a només dues passes de tornar a una categoria en què ha jugat 20 temporades.

El Badajoz s’ha mostrat com un equip molt sòlid durant tota la temporada, i és que, tot i no tenir possibilitats en cap moment de lluitar per la primera posició, ha estat gairebé sempre en posicions de play-off. Els únics moments de dubte van arribar al febrer amb tres derrotes consecutives, però l’equip va reaccionar sumant 10 punts de 12 de possibles i recuperant la tercera posició just abans de l’aturada de la competició. Una aturada que li va arribar amb 49 punts, quatre de marge respecte al cinquè, gràcies a les 14 victòries, set empats i set derrotes que ha obtingut en la lliga regular, amb un balanç de 37 gols a favor i 22 en contra.

A banda del bon paper en la lliga, el Badajoz també ha destacat aquesta temporada en la copa, ja que va arribar fins als vuitens de final després de superar l’Amorebieta en la primera eliminatòria i continuar amb dues gestes eliminant Las Palmas i l’Eibar. Finalment, però, als vuitens el Granada el va eliminar en la pròrroga (2-3).

La plantilla del conjunt extremeny, que té jugadors històrics com Dani Aquino, que va debutar a primera amb 16 anys al Múrcia, destaca perquè és una de les més joves de la categoria, deixant de banda els filials. De fet, només Guzmán Casaseca, una llegenda del club que es va estrenar a l’equip la temporada 2002/03 a segona divisió A, supera els 30 anys d’edat (en té 35). A més, el protagonisme golejador ha quedat repartit entre una bona part de jugadors de l’equip, i és que fins a 15 futbolistes han vist porteria aquesta temporada, tot i que Gorka Santamaría ha destacat amb 10 dianes.

Un fet destacat és que el Badajoz té tres jugadors catalans a l’equip, que són els barcelonins César Morgado i Sergio Maestre i el de Sant Joan de les Abadesses Àlex Corredera (format a les categories inferiors del Barça). A més, hi ha un bon grapat de jugadors que en algun moment o altre han jugat al grup dels catalans de segona B, com Kike Royo (Mallorca B), Àlex Corredera (Mestalla), Antonio Caballero (Castelló), Sergio Maestre (Saragossa B, Olot, Cornellà i Badalona), Guzmán Casaseca (Mallorca B), Djak Traoré (Espanyol B i Olot), Fobi (Formentera) i Bikoro (Terol). A més, qui viurà un partit especial és David Concha, l’únic jugador que ha passat pel Barça B en algun moment. Va ser a segona divisió en el curs 2017/18, en què el càntabre va jugar la primera volta abans de deixar l’equip en el mercat d’hivern, mesos abans que es confirmés el descens a segona B.

EL GOL, DE TOTS

Santamaría (10) és el màxim golejador, però han marcat 15 jugadors

VUITENS DE COPA

Va eliminar Las Palmas i l’Eibar, però va perdre contra el Granada (2-3) en la pròrroga

AMB FUTUR

Només Guzmán (35 anys) supera els trenta anys en una plantilla molt jove

UN VELL CONEGUT

David Concha va jugar al Barça B a segona A la primera volta del curs 2017/18

BADAJOZ

Població:
Badajoz
Any de fundació:
1905
Historial:
20 temporades a 2a divisió A 18 temporades a 2a divisió B 35 temporades a 3a divisió
Socis:
8.000
Estadi:
Nuevo Vivero (14.500 espectadors)
Web:
clubdeportivobadajoz.es
Twitter:
@CDBadajoz
President:
Joaquín Parra
Dades 2019/20:
49 punts 14 victòries 7 empats 7 derrotes 37 gols a favor i 22 en contra
Pitxitxi:
Gorka Santamaría (10 gols)

LA PLANTILLA

Porters
Kike Royo 28 anys
Garrancho 22
Defenses
Toni Abad 23
Kike Pina 22
César Morgado 26
Iván Casado 26
Candelas 24
Pablo Vázquez 25
Fobi 21
Bikoro 23
Migcampistes
Sergi Maestre 29
Antonio Caballero 25
Djak Traoré 24
Àlex Corredera 23
Adilson 22
Guzmán 35
Julio Gracia 21
Isma Cerro 24
Davanters
Chris Ramos 22
Gorka Santamaría 24
David Concha 23
Dani Aquino 29
Steven Prieto 22
Entrenador
Pedro Munitis 44
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)