Girona

Arrencada incerta

El Girona cita avui a les proves PCR tots els jugadors d’una plantilla plena encara d’interrogants

El primer entrenament de tot el grup no serà fins divendres, coincidint amb el primer partit de lliga a 2a A

La lliga 2020/21 de segona A comença divendres amb un Leganés-Las Palmas. El mateix dia, Francisco Rodríguez dirigirà tot just el primer entrenament amb tot el grup del Girona, l’equip que s’hi posa més tard de tota la categoria. És el que va tancar més tard la temporada 2019/20, amb la garrotada contra l’Elx el 23 d’agost a la nit, i no s’enganxarà a la lliga fins a la tercera jornada. Tot i això, tindrà la pretemporada més curta, estranya i concentrada. Quinze dies clavats després de la decepció majúscula a Montilivi, el Girona reprèn, avui, l’activitat del primer equip. No hi haurà encara entrenaments, previstos a partir de dimecres, però sí les proves PCR a què s’han de sotmetre els jugadors per assegurar que puguin començar a entrenar-se amb normalitat.

El Girona ha citat tots els futbolistes amb contracte, com és natural, tot i que n’hi ha uns quants que no tenen gens clara la continuïtat a Montilivi. La llista d’incerteses l’encapçala Cristhian Stuani. El club té assumit des del dia que no va pujar que li serà molt i molt difícil mantenir el pitxitxi, amb tres temporades més de contracte i un sou altíssim. També era complicat quedar-se’l l’estiu passat, però ara s’hi afegeixen les limitacions pressupostàries del club, que veurà molt reduït el límit salarial. L’uruguaià no és, ni de bon tros, l’únic jugador amb un sou alt i susceptible de deixar el Girona. Tot dependrà de fer lligar propostes i voluntats de totes les parts. La plantilla, de fet, està encara molt verda. Respecte a la temporada passada, l’única cara nova confirmada és la del lateral esquerre Enric Franquesa, cedit pel Vila-real després de fer un bon paper amb el Mirandés. L’altre moviment d’entrada és el fitxatge en propietat de Jordi Calavera, que fins ara era a Montilivi com a cedit per l’Eibar. Francisco, que viurà la seva primera experiència des de l’arrencada a Montilivi després d’haver dirigit els deu últims partits de la temporada, perd els altres futbolistes que acabaven contracte –Maffeo, Ignasi Miquel, Brian Oliván, Brandon, Rivera, Jonatan Soriano i Riesgo–, tot i que el club podria mirar de recuperar-ne algun.

L’activitat comença avui, però els primers entrenaments no estan programats fins dimecres i dijous –encara de manera inidividual, i alternats amb revisions mèdiques– i divendres, amb la primera sessió de tot el grup a la tarda, si els resultats ho permeten. Pendents de si programen el cap de setmana que ve un primer amistós –també podria ser un partit d’entrenament–, el Girona en té dos de confirmats. El dimecres 13 de setembre, tindrà una cita molt atractiva a l’estadi Johan Cruyff, on s’enfrontarà al primer equip del Barça. I al cap de tres dies, visitarà el Saragossa, que havia de ser el rival en la primera jornada de lliga, en un dels partits ajornats (l’altre és a casa contra el Logroñés). El debut en la lliga serà en la tercera jornada, al camp de l’Sporting, el cap de setmana del 27 de setembre, amb l’horari pendent de definir.

PORTERS
Juan Carlos
2a temp.
José Suárez
4a temp.
DEFENSES
Johan Mojica
5a temp.
Juanpe Ramírez
5a temp.
Pedro Alcalá
6a temp.
Jonas Ramalho
5a temp.
Valery Fernández
2a temp.
Santi Bueno
2a temp.
Jordi Calavera
2a temp.
Bernardo Espinosa
4a temp.
Enric Franquesa
1a temp.
MIGCAMPISTES
Àlex Granell
7a temp.
Gerard Gumbau
2a temp.
Pape Diamanka
2a temp.
Borja García
6a temp.
Samu Saiz
2a temp.
Jairo Izquierdo
2a temp.
Àlex Gallar
2a temp.
Aday Benítez
7a temp.
DAVANTERS
Cristhian Stuani
4a temp.
Joaquín Zeballos
2a temp.
DEL PLANTER
Adri Turmo, Pau Víctor, Ibrahima Kebé, Ilyas Chaira i Jonathan Morilla

PER DESENCALLAR

Cristhian Stuani encapçala una llista generosa de jugadors sense la continuïtat clara

MOLTA FEINA

Enric Franquesa (Mirandés) és, de moment, l’única cara nova d’una plantilla verda
AVUI
Proves PCR
DEMÀ
Proves antropomètriques
DIMECRES I DIJOUS
Revisions mèdiques i entrenaments individuals. Dijous hi torna a haver tests PCR.
DIVENDRES
Primer entrenament col·lectiu de tot el grup. Dissabte, n’hi tornarà a haver i diumenge, hi podria haver un amistós o un partit d’entrenament.
DIMECRES 13
Amistós contra el Barça a l’estadi Johan Cruyff (19h)
DISSABTE 16
Amistós contra el Saragossa a la Romareda (18.30 h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)