Girona

Continuar amb l’obra

Impulsat pel triomf de la darrera jornada a Butarque i amb la plantilla tancada, el Girona rep l’Oviedo amb l’objectiu de tornar a sumar de tres i continuar creixent com a equip

L’uruguaià no fa net de les molèsties al genoll i no està disponible. Sí que ho està Nahuel

En la jornada 6, la 4 per al Girona, el conjunt blanc-i-vermell és encara un equip en construcció. Les circumstàncies i la manera com s’han succeït els esdeveniments així ho han sentenciat, i a l’equip que dirigeix Francisco no li queda cap més remei que fer-se. No és la situació ideal, evidentment, haver de bastir un conjunt entrada la competició, quan n’hi ha d’altres que van amb dos mesos d’avantatge, però les dates de l’inici de la lliga, les del tancament de mercat i els tardans moviments del club en aquest, han llastrat la confecció del bloc irremeiablement.

Malgrat tot, però, Francisco ha demostrat que sap com moure’s en situacions d’emergència com aquesta – ja va fer rendir el grup blanc-i-vermell ràpidament quan va agafar-lo fa tres mesos a sis jornades del final del campionat–, i ara, amb totes les peces definides, ja ha començat a crear els fonaments. El tècnic sap ja amb quina plantilla compta definitivament i quins són els homes que haurà d’orientar a la recerca de la creació d’un equip que li permeti competir en la categoria, i la setmana passada al feu del Leganés va ser l’inici d’aquesta obra que és a les beceroles. A Butarque, amb algun futbolista que només feia dos dies que formava part de l’equip, el preparador va ser capaç de fer competir i guanyar els seus en un estadi on, de ben segur, pocs hi sumaran els tres punts aquest curs. La victòria, doncs, va resultar un impuls per a un conjunt en procés, que ha de continuar creixent i que necessita fer-se per saber a què pot aspirar.

Aquest vespre a Montilivi, contra l’Oviedo, té un altre examen, per determinar en quin punt es troba, i una altra oportunitat, per sumar un altre triomf que li donarà més aire, confiança i embranzida. En el duel no podrà ser-hi Juanpe, que encara en té com a mínim per un mes, ni tampoc Stuani, que continua arrossegant molèsties al genoll, i, per tant, s’entreveuen poques variacions en el plantejament blanc-i-vermell respecte del de la setmana passada. Un dels canvis que es podrien produir és a l’eix de la defensa, on Jonas Ramalho i Santi Bueno es disputen ser l’acompanyant de Bernardo. L’altre interrogant és a la porteria. Francisco haurà de triar entre Muric, que ve de jugar amb Kosova i amb un error greu amb el Fuenlabrada, i Juan Carlos, que el va rellevar contra el Leganés deixant la porteria a zero. En aquest sentit és Juan Carlos qui té avantatge, perquè sembla difícil que l’escollit pugui ser Muric, que ahir no va entrenar-se, ja que els resultats del test de Covid –negatius– no havien arribat abans de l’inici de la sessió i que acumula quinze dies sense entrenar-se amb el grup. Una de les certeses pel que fa a l’alineació és que a la punta de llança repetirà Mamadou Sylla, que va impressionar en el debut amb la novetat que a la banqueta estarà esperant Nahuel Bustos. El fitxatge, que encara no ha debutat, ja té fitxa després que es resolguessin els tràmits que quedaven.

L’Oviedo perd poc

El rival del conjunt blanc-i-vermell també és un equip que s’està fent, amb diverses cares noves, però jugarà avui el seu sisè partit. Dels cinc anteriors només n’ha perdut un, contra l’Espanyol; la resta: tres empats i un triomf, en l’última jornada en el derbi asturià contra l’Sporting.

Muric fa 15 dies que no s’entrena amb el grup i Juan Carlos parteix amb avantatge
L’equip asturià arriba revitalitzat després de guanyar el derbi contra l’Sporting

A PUNT

Nova prova per a l’equip de Francisco, que s’ha de fer per ser competitiu
Nahuel Bustos començarà el partit a la banqueta i podria debutar avui

Dues setmanes carregades; contra el Castelló, dissabte a les 20.30 h

El Girona enceta el que són ara quinze dies carregats de partits en què disputarà cinc jornades. I és que l’equip blanc-i-vermell rep avui l’Oviedo; dimecres visita el Lugo a l’Anxo Carro (19 h); tres dies després es desplaça també a Castelló per disputar un enfrontament del qual LaLiga va confirmar ahir l’horari (dissabte dia 24, 20.30 h); tot seguit, entre setmana una altra vegada (en horari per confirmar), rep el Cartagena; i finalment, el cap de setmana següent, el de l’1 de novembre, rebrà l’Almeria (també en horari per confirmar). “El partit més important és el proper. Intentarem posar l’equip més competitiu, però també hem de tenir en compte que després tenim dues setmanes carregades. Juguem dimecres; després, dissabte... Tot molt junt, i sabem que tenim jugadors que encara no estan preparats per disputar 90 minuts cada tres dies”, va manifestar Francisco en aquest sentit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)