Reus

Jorge Díaz torna a casa

Reus. El club roig-i-negre va anunciar la incorporació de l'extrem uruguaià de 27 anys, que arriba cedit pel Saragossa i ja havia militat una temporada i mitja a l'equip del Baix Camp

L'il·lusionant projecte que el Reus enceta en una categoria nova com la segona divisió A va iniciar ahir un nou episodi: el de les incorporacions. El club del Baix Camp va anunciar la primera arribada de l'estiu: l'extrem uruguaià Jorge Díaz, que jugarà cedit pel Saragossa fins a final de temporada. L'atacant, que serà presentat aquest migdia, és un vell conegut de la parròquia roig-i-negra, ja que va militar un curs i mig al Reus, del 2010 al 2012, sota les ordres de Santi Castillejo.

Amb Jorge Díaz, que tot i el seu origen uruguaià està establert amb la seva família a Cambrils, Natxo González tindrà creativitat i desbordament a qualsevol dels dos carrils de l'atac. I és que l'extrem es caracteritza per la velocitat i capacitat tècnica, unes aptituds que ha anat millorant amb el pas dels anys. D'altra banda, amb les darreres experiències, ha guanyat un pèl de disciplina tàctica, que era el seu principal defecte. I és que d'aquell Jorge Díaz que va sortir del Reus el gener del 2012 al que avui serà presentat hi ha hagut una evolució.

Després del seu pas pel filial de l'Espanyol, el futbolista de 27 anys va recalar a l'Albacete, on es va convertir en una peça imprescindible de l'ascens la temporada 2013/14. Després, en el seu primer curs en la Lliga de Futbol Professional, Jorge va ser un dels futbolistes revelació i ho va jugar gairebé tot: 32 partits i 5 gols. El bon paper a la Manxa va cridar l'atenció del Saragossa i, tot i començar jugant, amb el canvi a la banqueta i a la direcció tècnica del club aragonès, va deixar de tenir protagonisme. Així, en el mercat d'hivern, va sortir cedit al Numància, on gairebé no ha jugat a causa dels problemes físics al bessó. Jorge, doncs, arriba al Baix Camp amb ganes de reivindicar-se.

LA DADA

53
partits
(2.478 minuts) a segona A ha jugat entre l'Albacete, el Saragossa i el Numància. Hi ha fet 6 gols.
Jorge Luis Díaz Gutiérrez
Montevideo (Uruguai) 28-06-1989 (27 anys) Extrem
Alçada:
1,69 m
Pes:
69 kg
TRAJECTÒRIA
08/09
Cambrils (1a catalana)
09/10
Amposta (3a)
17 p., 0 g.
10/11
Reus (3a)
17 p., 0 g.
11/12
Reus (2a B)
18 p.,0 g.
11/12
Espanyol B (3a)
3 p.,2 g.
12/13
Espanyol B (2a B)
16 p.,1 g.
12/13
Albacete (2a B)
16 p., 1 g.
13/14
Albacete (2a B)
39 p., 6 g.
14/15
Albacete (2a A)
32 p., 5 g.
15/16
Saragossa (2a A)
18 p.,1 g.
15/16
Numància (2a A)
3 p.,0 g

Un talent descobert a la platja pels germans Oriol

La flamant incorporació del Reus té al darrere una trajectòria curiosa, ja que va començar a jugar a futbol quan ja tenia disset anys. Abans, només havia disputat partits amb els seus amics. El seu talent, però, va acabar aflorant. L'estiu del 2006, jugant a futbol a la platja, els germans Edu i Joan Oriol van descobrir-lo i li van aconsellar que anés a jugar al Cambrils, tal com va relatar Jorge en una entrevista a L'Esportiu del 2011: “Els germans Oriol em van veure, van dir-me que tenia fusta de futbolista i em van animar perquè m'apuntés al juvenil del Cambrils.” En el futbol formatiu del club del Baix Camp no va durar gens, ja que Franc Artiga de seguida va comptar amb ell per al primer equip i se'l va endur a l'Amposta, on va debutar a tercera divisió. Després d'un bon any al Montsià, el Reus va fitxar-lo i va tenir-lo un any i mig abans de vendre'l a l'Espanyol B l'hivern del 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)