Un punt de mèrit en l'estrena

La Jonquera. El conjunt fronterer va empatar al camp de l'Europa en el debut dels d'Axel Vizuete en la categoria. La Jonquera es va mostrar molt sòlid en defensa i fins i tot es va acostar al gol

La Jonquera va jugar ahir al Nou Sardenya un partit històric, el del debut a tercera divisió, un duel en què el conjunt dirigit per Axel Vizuete es va emportar un punt molt meritori. El conjunt fronterer es va presentar al camp de l'Europa, teòricament un dels equips més forts de la competició, disposat a donar guerra des de bon principi i va oferir un plantejament tàctic molt consistent, amb les línies molt juntes, per tal de dificultar el joc dels locals. Tot i així va ser l'Europa qui va portar la iniciativa en la primera meitat, disposant d'una primera arribada de Xavi Civil, que va provar fortuna amb una rosca des de la frontal de l'àrea que va aturar Toni Montero. La resposta alt-empordanesa va néixer de les botes d'Òscar Molina, que va servir una bona pilota cap a Joan Pons sense que aquest aconseguís engaltar amb eficàcia en una rematada acrobàtica. En el minut 31 el mateix Pons aconseguia desfer-se de Joel i Cano abans de provar de sorprendre Fer amb una centrada xut que finalment va sortir massa desviada. Cinc minuts més tard Civil decidia insistir per l'Europa amb un nou xut llunyà que es va perdre per damunt de la porteria i, just abans del descans, Abel Rita podia haver fet l'1-0 si hagués posat més intenció en colpejar amb el cap una pilota penjada per Cano.
A punt de la sorpresa
En la segona meitat la història va canviar radicalment, amb La Jonquera fent un pas endavant i posant dificultats a l'Europa. Joan Pons, ahir molt actiu pels visitants, va fer el primer avís després de la represa amb una internada per la banda que Fer va aconseguir aturar. Deu minuts més tard, Coro i Òscar Molina van estar a punt d'obrir la llauna en dues jugades consecutives, abans que Cano errés pràcticament l'única ocasió que van tenir els locals en la segona meitat amb un cop de cap que no va trobar porteria. I a cinc minuts del final, quan el partit estava totalment trencat, Fran Pérez va deixar glaçat el Nou Sardenya amb una acció dins l'àrea que Fer va poder aturar en dos temps, evitant el 0-1. Finalment el resultat no es va moure i La Jonquera va sumar un gran punt al camp de l'Europa.

EUROPA0 LA JONQUERA0

EUROPA: Fer, Joel, Rojas, Cano, Denis (Campoy, 70'), Uri, Joel Coch, Abel Rita (Jordi Cano, 66'), Javi Iglesias, Reverter i Civil. LA JONQUERA: Toni Montero, Pau Bonmatí, Bena, Sergi Murga, Botxi, Mamau, Joan Pons (Fran Pérez, 80'), Pep Vergara (Tidi, 46'), Brice (Moñino, 61'), Coro i Òscar Molina. ÀRBITRE: Moreno Villaécija. T.G.: Als locals Xavi Civil i Javi Iglesias, i als visitants Brice i Mamau. T.V.: Cap. PÚBLIC: Uns 400 espectadors al Nou Sardenya.

Els jugadors s'ho han cregut i hem intentat guanyar el partit, però ens emportem un punt que és un premi al bon treball
Per ser competitius hem de ser sòlids al darrere. Així és com creixerem com a equip
Axel Vizuete
entrenador de la jonquera

Joan Pujol, l'últim reforç per a la defensa

La Jonquera va anunciar ahir el fitxatge de Joan Pujol. El defensa, de 20 anys, arriba per suplir la baixa per lesió d'Iván Ruiz, i ahir ja va entrar en la convocatòria, tot i que no va acabar debutant. El figuerenc, format a les categories inferiors del Figueres, amb qui va arribar a debutar en el primer equip quan era juvenil, s'incorpora després de jugar el curs passat al Girona B. Contundent i poderós en el joc aeri, Pujol afegirà competència a l'eix de la defensa.