Girona

Un partit de bojos al Pizjuán

El Girona ressuscita al camp del Sevilla quan estava grogui i vorejava el KO i acaba neutralitzant un 3-0 en l'últim sospir

Longo va activar la reacció amb el 3-1 (72'), però el cop de teatre el va protagonitzar Rubén Alcaraz amb el 3-2 (91') i el 3-3 (94')

L'endemà de la tempesta de primera al Sánchez Pizjuán (el 6-4 del Sevilla contra l'Espanyol) tampoc va arribar la calma a l'estadi sevillà, amb 16 gols en 24 hores. Els llamps i trons van continuar en el Sevilla B-Girona en un partit de bojos i amb un guió que semblava el Dragon Khan. El Girona hauria pogut arribar al descans amb avantatge i hi va arribar perdent amb un gol al límit. I en la segona part, quan estava mort i gairebé enterrat (3-0) va ressuscitar amb una reacció de les que es recordaran molt de temps, amb dos gols inclosos en l'afegit per sumar un punt que ja es veurà a final de lliga el valor que acabarà tenint. Els de Machín van passar per tots els estats anímics possibles durant els 90 minuts (en el primer quart d'hora de la segona meitat semblaven haver tirat definitivament la tovallola) i van demostrar que no se'ls pot donar mai per derrotats. Ni tan sols quan ho estan.

Estranyament tous

Amb el 3-5-2 de senyal d'identitat gairebé innegociable, la sorpresa majúscula en l'onze va ser la no presència de Pere Pons, un dels intocables el curs passat. Machín va confiar el mig del camp a un habitual (Granell), un nouvingut (Portu) i un futbolista que el curs passat va viure a l'ombra del de Sant Martí Vell però que en la pretemporada ha fet números perquè el tècnic aposti per ell (Rubén Alcaraz) i que va acabar sent l'home del partit. A dalt va situar dos jugadors de la seva màxima confiança com Sandaza i Cristian Herrera. La tria de centrals va deixar Pedro Alcalá a la banqueta, que vist el que va acabar succeint encara en devia dir bé: ni Kiko Olivas ni Ramalho ni Juanpe van transmetre seguretat (ni tan sols en córners i faltes es van imposar per alt). Els escollits en els carrils, Aday i sobretot Cifu, han de fer molt més.

Pocs espectadors devien tenir queixa de la primera part, amb contínues arribades a una àrea i una altra. Segur que a Diego Martínez i a Pablo Machín, però, no els devia agradar tant, especialment quan el perill era a la porteria del seu equip. El Sevilla B, segurament per inexperiència, i el Girona, possiblement perquè les peces encara no estan prou ben greixades, van tenir autèntics problemes de fiabilitat i solidesa. Els locals van trigar dos minuts a posar a prova Bounou i els visitants van generar mitja dotzena d'ocasions en la primera meitat de les quals tres van ser clamoroses, d'aquelles que és més difícil no fer gol que fer-lo. Qualsevol resultat en la primera part era possible. Un 2-0 i també un 1-3. El que de debò era increïble era el 0-0 que hi havia en el marcador en el minut 45. El Sevilla ho va arreglar en un córner que va rematar Cotán inexplicablement lliure de marcatge. Ni temps a tornar a posar la pilota en joc va tenir el Girona.

Ni la veuen

Els jugadors del Girona van sortir encara amb el gol encaixat al cervell, i així els va anar. Ni 20 segons va tardar el Sevilla B a complicar una mica més l'existència als de Machín amb el 2-0. És el que té sortir amb la guàrdia baixa i el cap a un altre lloc. La depressió encaara es va fer més gran i els de Machín van malviure enmig d'un autèntic desordre i desgavell mentre l'equip local feia i desfeia. No va tardar a arribar el 3-0, que semblava tancar el partit. Una vegada més, els andalusos van trobar escletxes enmig de la defensa amb una facilitat espantosa. I Bounou, probablement qui menys culpa va tenir, no va parar de recollir pilotes de dins les xarxes.

Un miracle

En 999 partits de cada 1.000, un 3-0 en el minut 56 –resultat que també es mantenia en el 71– és determinant. Ahir va ser l'excepció. Machín va intentar aturar la sagnia buscant una mica més de poder ofensiu. Va sacrificar Cifu i Portu per donar entrada a Longo i Borja García (va mantenir el 3-5-2, amb Cristian Herrera al carril esquerre i Aday al dret, més tard substituït per Coris, que en els pocs minuts que va tenir també va acabar sumant molt).

El 3-1 de Longo (72') semblava una anècdota perquè el Girona no va ser capaç de posar la por al cos al filial del Sevilla amb un segon gol immediat. Perquè quan Rubén Alcaraz va clavar el 3-2 amb un xut marca de la casa, el duel estava gairebé liquidat. Tot i això, el Girona s'ho va creure i al Sevilla B li va entrar aquella por que t'acaba crucificant. De fet, Longo hauria pogut marcar el 3-3 en el temps afegit, però Juan Soriano va treure una mà prodigiosa i va forçar el córner definitiu. Era el tot o res. Fins i tot Bounou el va pujar a rematar. I va tornar a aparèixer Rubén Alcaraz per marcar el 3-3 i obrar el miracle. Aquesta vegada, qui no va tenir temps ni de centrar van ser els locals.

GIRONA: Bounou; Ramalho, Juanpe, Kiko Olivas; Aday (Coris, 81'), Rubén Alcaraz, Portu (Borja, 63'), Granell, Cifu (Longo, 64'); Sandaza i Cristian Herrera.

SEVILLA B: Juan Soriano; Carmona, Schetino, Álex Muñoz, Matos; Yan Brice, Cotán, Borja Lasso; Curro (Carrillo, 67'), Carlos Fernández (Fede San Emeterio, 87') i Ivi (Pozo, 92').

LA PRIMERA PART

Els dos equips van crear molt perill, però el Girona va tenir tres ocasions clamoroses
MINUT A MINUT: 2' Pilota llarga a l'esquena de la defensa del Girona que és controlada per Ivi, però la valenta sortida de Bounou als peus del davanter local evita que el pugui driblar i marcar a porteria buida. 7' Ivi executa una falta directa llunyana amb la cama esquerra a la que respon Bounou amb una aturada magistral, però la pilota queda morta a l'àrea petita i Carlos Fernández només l'ha d'empenyer a la xarxa. L'1-0, però, no puja al marcador perquè l'assistent assenyala que el davanter estava en posició de fora de joc en el moment del llançament del cop franc. 12' Aday progressa per l'esquerra, aconsegueix guanyar la línia de fons però no precisa la passada enrere cap a Portu, que es queda curta. La pilota, però, cau a peus de Granell que ho prova amb l'esquerra des de la frontal i la pilota es perd a l'esquerra de Juan Soriano. 15' Ivi penja una falta a l'alçada del segon pal, on Borja Lasso guanya l'esquena a Cifu i la seva rematada de cap en planxa es perd un pam per sobre la porteria de Bounou. 19' Cristian Herrera fa una sotana a la frontal de l'àrea, però no pot culminar una brillant acció individual perquè un defensa li treu la pilota amb la punta de la bota. Juan Soriano acaba rebutjant el perill. 23' Carlos Fernández es queda sol davant Bounou i quan semblava que l'anava a retratar fa una assistència a Curro que no acaba en gol gràcies a una extraordinària acció defensiva d'anticipació de Kiko Olivas. 24' La pressió de Sandaza provoca un rebuig defectuós del porter Juan Soriano i la pilota cau a peus de Cristian Herrera, que amb tota la porteria per a ell no encerta amb els tres pals. Li surt un xut mossegat i l'esfèrica l'acaba enviant a córner a empentes i rodolons el mateix porter local. 25' Sandaza obre per Aday, que ressegueix la frontal de l'àrea fins trobar un forat per xutar però la seva rematada amb la dreta toca el cos d'un defensa i es perd a córner. 29' Granell executa un córner al segon pal, Kiko Olivas posa de cap la pilota a l'olla i la rematada de Sandaza la salva un defensa des de la línia quan ja es cantava el gol. 31' Ivi es troba una pilota franca a dins l'àrea, però creua massa la rematada. 35' Gran acció individual de Sandaza, que es desfà del seu marcador, guanya la línia de fons i posa una pilota a l'àrea petita que Portu només l'ha d'empènyer, però Schetino apareix del no res i s'anticipa al jugador gironí evitant un gol cantat. 40' Borja Lasso se'n va de Ramalho amb una sotana a dins l'àrea però no precisa el xut, que surt mig metre a la dreta de Bounou, quan s'havia quedat tot. 45' 1-0 Córner que Ivi cargola amb l'esquerra, ningú del Girona rebutja la pilota i Cotán, venint des de darrere, connecta una rematada de cap impecable a les xarxes. 46' 2-0 Als 19 segons de la represa, Cotán progressa per la banda esquerra, fa una passada a la frontal de l'àrea on Borja Lasso s'inventa un xut amb la dreta i amb l'exterior que entra ajustat al pal dret de la porteria de Bounou. 50' Falta que penja Ivi que cap jugador del Girona endevina a rebutjar i la pilota la recull amb moltes dificultats Bounou sobre la línia evitant la rematada de Schetino, que s'havia sumat a l'atac. 55' Passada enrere de Curro i rematada de primeres d'Ivi que surt un pam a l'esquerra de la porteria de Bounou. 56' 3-0 Passada interior a Carlos Fernández, que s'endinsa a l'àrea i supera la sortida de Bounou amb un toc subtil amb la cama esquerra. 58' Rubén Alcaraz ho prova des de 35 metres i la pilota surt molt a prop de l'escaire dret de la porteria de Juan Soriano. 61' Granell recull una pilota solta a la frontal de l'area i el seu xut amb l'esquerra el bloca el porter local sense massa dificultats. 62' Portu habilita Sandaza amb una bona passada i el davanter, sol davant Juan Soriano, envia la pilota fora quan tenia tota la porteria per a ell. 71' Carmona troba una autopista s'interna a l'àrea però el seu xut el bloca Bounou amb seguretat. 72' 3-1 Bona pressió de Longo, que roba la pilota, se'n va per potència dels defenses del Sevilla B i bat Juan Soriano amb un potent xut amb la cama dreta. 89' Bona acció per la dreta de Coris, però Longo no pot recollir la centrada del seu company. 91' 3-2 Rubén Alcaraz des de la frontal de l'àrea etziba una rematada amb la cama dreta que entra arran de pal de la porteria local. 91' Coris guanya la línia de fons i Longo no controla la passada del seu company. 93' Loingo guanya una pilota llarga i el seu xut l'envia a corner Juan Soriano quan semblava l'empat. 94' 3-3 Es llença el corner, fins i tot puja Bono a rematar, Rubén Alcaraz recull la pilota a l'alçada del segon pal i després de controlar xuta amb la cama dreta i obté l'empat definitiut.
GOLS: 1-0 (45') Cotán. 2-0 (46') Borja Lasso. 3-9 (56') Carlos Fernández. 3-1 (72') Longo. 3-2 (91') Rubén Alcaraz. 3-3 (94') Rubén Alcaraz. ÀRBITRE: Pulido Santana, del col·legi canari. T.G.: als locals Ivi (73'), Álex Muñoz, (82'), i als visitants Juanpe (14'), Cifu (50'), Cristian Herrera (69'). T.V.: cap. PÚBLIC: Uns 5.000 espectadors al Sánchez Pizjuán.

UN COP BAIX

L'1-0 del Sevilla B en l'última acció de la primera meitat va fer mal anímicament

MINUTS FATÍDICS

El 2-0 en el segon 19 de la segona part i el 3-0 van treure el Girona del partit

MACHÍN MOU FITXA

L'entrada al camp de Longo i Borja García va calmar com a mínim les revolucions locals
Rubén Alcaraz, que va deixar a la banqueta Pere Pons, va salvar un punt amb dos gols