Nàstic

Futbol

Segona divisió

D'entrada, continuïtat

Nàstic. Malgrat les nombroses incorporacions, l'equip grana va acabar el partit del debut amb nou futbolistes del curs passat al camp. La idea torna a ser introduir gradualment els fitxatges

Una de les claus del rendiment del Nàstic la temporada passada va ser que, en el primer tram de lliga, Vicente Moreno va confiar sobretot en el bloc de l'ascens i que de mica en mica va anar introduint les cares noves, moltes de les quals van acabar sent importants. Aquesta nova temporada la idea és la mateixa, sobretot tenint en compte el que es va veure en el partit del debut, diumenge passat al Nou Estadi contra el Lugo (2-2). Vicente Moreno va sortir al terreny de joc amb set futbolistes de la temporada passada i va acabar el partit amb nou. De les onze cares noves, quatre van jugar d'inici i una altra va sortir en la segona part.

La greu lesió del porter Manolo Reina poc abans de començar la lliga va impedir que un altre jugador de la campanya passada fos titular i va precipitar el debut sota els pals de Diego Sebastián Saja, fitxatge d'urgència, juntament amb un altre porter, Stole Dimitrievski, per rellevar el malagueny. Saja va ser l'únic dels fitxatges per a la nova temporada que va disputar diumenge els 90 minuts. La línia defensiva, tal com ja es va observar durant la pretemporada, va ser la que va acabar la campanya passada, amb Gerard Valentín i Mossa als laterals, i Xavi Molina i Suzuki a l'eix de la defensa. Malgrat això, el rendiment defensiu no va ser el millor, sobretot en la primera meitat, en què el Lugo va marcar els dos gols.

Al mig del camp, Vicente Moreno va confiar en el triple pivot format per dos futbolistes de la temporada, Tejera i Madinda, pràcticament intocables en la recta final, i un dels nous fitxatges, Zahibo, que va ser substituït abans del descans per Cristian Lobato, un altre dels jugadors habituals els últims mesos del curs passat. Amb Lobato, Moreno va buscar més presència ofensiva per capgirar el resultat en contra. A les bandes, el tècnic valencià va confiar en dues altres incorporacions, José Carlos i Moha Rharsalla, que van ser substituïts en els primers minuts de la segona meitat. Jean Luc i Uche, una altra cara nova, van ser els seus substituts. Per a la punta d'atac, Vicente Moreno va situar d'inici Àlex López, que la temporada passada no va tenir el protagonisme esperat per les lesions i pel bon rendiment d'Emana i Naranjo. El davanter de Calafell va rubricar un bon partit amb el gol de l'empat en els últims minuts.

Vicente Moreno va explicar després del partit que, en una temporada tan llarga, tots els jugadors hauran de tenir un pes important i que, pel que fa als nous fitxatges, com més temps faci que siguin a l'equip més coses aportaran. Moreno va recordar el cas de Naranjo, que no va debutar fins a la sisena jornada i que va trigar a ser titular, però que va acabar sent molt important.

LES FRASES

No em caso amb ningú. L'any passat vam començar amb onze de l'any passat, però va anar jugant tothom, segons el rendiment

EL CURS PASSAT

El tècnic recorda el cas de Naranjo, molt important malgrat que va trigar a debutar

EL PARTIT SENCER

El porter Saja va ser l'únic fitxatge de l'estiu que va jugar diumenge els 90 minuts
Tothom està adaptat, però com més temps faci que hi són els nous fitxatges més coses aportaran
Vicente Moreno
entrenador del nàstic

L'avís de la primera meitat

Els jugadors del Nàstic es prenen la primera meitat del partit contra el Lugo, en què van rebre dos gols, com un avís seriós. Un dels capitans, Xavi Molina, va assegurar ahir que estan disgustats amb el rendiment ofert fins al descans: “La primera meitat va ser dolenta i vam cometre errors que no acostumem a fer. No ens podem permetre repetir-ho, ja que hi haurà molt partits en què no podrem remuntar.” Per contra, Molina es queda amb l'actitud i la millora de la segona meitat, en què van poder igualar el marcador. Pel central de la Canonja, la manera com van acabar el partit és el punt de partida per afrontar el següent enfrontament, diumenge a la tarda al terreny de joc de l'Osca. Els aragonesos van començar la lliga empatant sense gols al camp de l'Alcorcón.