Girona

Arguments per creure-hi

Després del 0-1 a Almeria el Girona encadena per primera vegada quatre victòries en la lliga i arriba en estat de gràcia al tram decisiu

Els de Míchel han retallat vuit punts a l’Almeria en quatre jornades i els set que els separen ara de l’ascens directe permeten somiar

La victòria de diumenge al camp de l’Almeria (0-1) ha obert un nou escenari per al Girona, que per primera vegada en tota la temporada –deixant de banda la primera jornada– ocupa la quarta posició. Més que el fet de ser quart, el més important és que el Girona s’ha situat a només set punts de la segona posició que ocupa l’Almeria i, de nou, torna a somiar amb la possibilitat d’aconseguir l’ascens directe. No és fàcil, però tampoc impossible. Sobretot perquè el triomf a l’estadi dels Jocs del Mediterrani ha acabat de donar la injecció de confiança que l’equip necessitava. Després de no poder guanyar al camp del Valladolid (2-2), tercer a sis punts dels gironins, i perdre a casa contra l’Eibar (0-1), líder amb onze punts més que el Girona i amb l’ascens més encarrilat que ningú, els gironins necessitaven una victòria que els fes creure que són capaços de guanyar a qualsevol. A més, per primera vegada en tota la temporada els blanc-i-vermells han encadenat quatre victòries en la lliga –el sostre eren tres–, i totes contra rivals directes –abans havien caigut l’Oviedo (2-1), Las Palmas (1-3) i l’Eivissa (5-1).

Mig camí fet

Lògicament, amb la dinàmica que ha tornat a aconseguir l’equip de Míchel, el que semblava impossible fa un mes torna a ser creïble. Si més no, el que és clar és que el Girona torna a somiar amb l’ascens directe, i d’arguments per creure-hi, en té uns quants. El més important és que fa un mes, després de l’empat al camp del Leganés (1-1), el Girona ocupava la sisena posició i només tenia dos punts de marge respecte al setè, així que perillava fins i tot la posició de play-off. Ara la situació ha canviat completament, amb els gironins al davant de la Ponferradina i el Tenerife, tot i estar empatats a punts, i a set punts tant de l’ascens directe com de la setena posició. És a dir, el Girona ha aconseguit retallar la diferència amb l’Almeria en vuit punts en les últimes quatre jornades, i és que els de Rubi només han guanyat un partit, n’han empatat un altre i n’han perdut dos. Ara el somni és retallar els mateixos punts en nou partits, més del doble dels que han fet falta per fer la meitat del camí. Lògicament no es pot oblidar el Valladolid, que és a sis punts, però en aquestes quatre jornades el balanç també ha estat molt positiu per als gironins, perquè han retallat sis punts dels dotze que tenien de diferència.

Retallar tots aquests punts no serà gens fàcil, però el Girona pot tenir una gran oportunitat d’aquí a tres jornades, i és que hi ha un Valladolid-Almeria que pot ser transcendental. De fet, el calendari no és gens dolent per als gironins, que dels dotze primers classificats només s’han d’enfrontar al Tenerife, a casa, i a domicili al Cartagena i al Burgos, ja en l’última jornada de lliga. L’Almeria i el Valladolid, en canvi, tenen més rivals de la zona alta, i els blanc-i-violeta fins i tot hauran de visitar el camp del líder, l’Eibar.

La solidesa necessària

Si el Girona vol aspirar realment a l’ascens directe necessita mantenir la inspiració de cara a gol de les últimes jornades. En aquest sentit, és clau que l’aportació sigui de més jugadors que mai, i és que amb el gol al camp de l’Almeria Borja García ha estrenat el seu compte golejador i ja hi ha 14 jugadors diferents de la plantilla que han aportat, com a mínim, un gol. Ara bé, per rendibilitzar al màxim els gols, el Girona també ha de fer un pas endavant defensivament, i a l’estadi dels Jocs del Mediterrani també es va fer un primer pas. Tot i el doble penal en contra, els gironins van mantenir la porteria a zero, en bona part gràcies a la gran actuació de Juan Carlos, l’heroi del partit. Els gironins necessitaven urgentment un partit sense encaixar, i és que no ho havien aconseguit en els últims sis. L’última vegada que havien pogut deixar la porteria a zero va ser en el duel de la jornada 26 a Montilivi contra la Ponferradina (3-0).

BORJA S’HI AFEGEIX

Amb el gol a l’Almeria el madrileny és el 14è jugador que marca en la lliga

EL ZERO DESITJAT

El Girona va deixar la porteria a zero set partits després del 3-0 contra la Ponferradina

MOLT PENDENTS

El Valladolid rep l’Almeria en la jornada 36, una cita clau per retallar més la diferència

El VAR continua indignant

L’alegria que va suposar la victòria al camp de l’Almeria (0-1) no ha tapat, ni de bon tros, la indignació del Girona per l’actuació arbitral, concretament del VAR. La sensació que té el vestidor, i amb raó, és que des de fa setmanes, i gairebé durant tot el curs, les decisions sempre van en contra dels interessos gironins. Arran d’aquesta indignació Borja García va ser expulsat per protestar i fins i tot el delegat del Girona, Javier Galliano, va ser amonestat. Després del partit Míchel va ser contundent, com també ho va ser el president, Delfí Geli: “És una disbauxa. La sensació és que juguem contra molts elements.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)