Exigència i embranzida

El Girona supera el Sheffield United gràcies a dues dianes de Sávio Moreira i Pablo Torre, totes dues en la segona part

Els gironins concedeixen poc en defensa i progressivament acaben sent millors que els anglesos

Girona 2 Sheffield U. 0

GIRONA:Gazzaniga, Arnau, David López (Bernardo, 45’), Juanpe (Callens, 45’), Daley Blind (Miguel, 46’), Yangel Herrera (Selvi, 63’), Aleix García, Sávio, Manu Vallejo (Iker Almena, 63’), Jastin (Pablo Torre, 46’) i Stuani (Pau Víctor, 63’).SHEFFIELD UNITED:Adam Davies, Freckleton (Buyabu, 87’), Ahmedhodzic (Barratt, 87’), Egan (Hackford, 87’), Seriki, Berge (Macedo, 87’), Slimane, Max Lowe (Sachdev, 87’), John Fleck (John Smith, 19’), Marsh (Gomis, 87’) i Will Osula (Dickinson, 87’).GOLS:1-0 (75’) Sávio. 2-0 (94’) Pablo Torre.ÀRBITRE:Tom Nield (anglès).T.G.:cap.T.V.:cap.PÚBLIC:A porta tancada, a la Manchester City Academy.

El Girona va sumar la seva primera victòria en la concentració que està fent a Manchester, concretament a la City Academy, la casa habitual del conjunt dirigit per Pep Guardiola, actualment de gira per l’Àsia. El conjunt blanc-i-vermell va vèncer un equip que, com els citizens, disputarà enguany la Premier League, un Sheffield United que va començar millor però que es va acabar desfent a mans d’un equip dirigit per Míchel que progressa i solidifica cada dia més els mecanismes i les novetats que vol aplicar a la plantilla. Dues dianes de Sávio Moreira i Pablo Torre, ja en el segon acte, van confirmar el triomf gironí en un matx en què van anar clarament de menys a més i en el qual, en el primer acte, ja van estavellar una pilota al pal a través de Savinho (35’) –els anglesos també, amb una rematada de Lowe (22’).

La primera part va ser plana i més aviat avorrida fins a arribar gairebé a la mitja hora de joc. Míchel va sortir amb el 4-4-2 amb el qual va acabar l’equip –i amb bones sensacions– l’últim duel amistós contra l’Andorra a Les Brides de la Vall d’en Bas. Manu Vallejo va tornar a posar-se en línia amb Stuani a la part ofensiva amb les bandes per a Sávio i Jastin, i el doble pivot per a Yangel Herrera i Aleix Garcia. Les coses van funcionar, però de manera progressiva. En el 22, Jastin va regatejar diversos contrincants en la zona de tres quarts fins que va rebre una falta que l’àrbitre no va xiular. Això va agafar desprevinguda la defensa gironina i el Sheffield ho va intentar aprofitar amb una obertura a l’esquerra que va deixar sol Max Lowe. El carriler, amb Gazzaniga fent-se gran, va fer un xut fort al pal curt que es va estavellar al pal (22’), en l’ocasió més clara dels anglesos en tot el matx.

Poc després, Blind va fer una passada a l’espai que Manu Vallejo va fer encara més bona canviant el sentit del joc i veient com Sávio arribava pel carril de la dreta. El brasiler es va encarar a Adam Davies i va creuar la pilota per acabar topant amb la base del pal (35’). Dos minuts després, Vallejo, força actiu, va reclamar un penal que semblava clar i, en l’últim sospir, Stuani va estar a punt de rematar ja en boca de gol una centrada d’Arnau (45’).

En la segona part, el domini blanc-i-vermell es va fer encara més evident però la falta de claredat en la zona de tres quarts va impedir als de Míchel avançar-se abans. Aleix i Arnau ho van provar amb un parell de rematades (50’ i 69’) i per part anglesa Slimane va connectar amb Ahmedhodzic, que va rematar a l’exterior de la xarxa (61’). Fins que en el minut 75, una gran jugada d’Iker Almena, que va fer una diagonal magnífica per deixar enrere diversos rivals, va permetre a Sávio fer l’1-0 després de rebre l’assistència del jove jugador i fer passar amb sang freda i precisió una rematada entre les cames de Lowe i lluny de l’abast de Davies.

El Girona no va veure perillar l’1-0 excepte en una errada de Gazzaniga en la sortida de pilota (90’), i és que, fins i tot, va poder ampliar l’avantatge amb una diana de Pablo Torre, la primera com a gironí. El càntabre va caçar la pilota després d’una centrada de Savinho i un refús defensiu i amb una retallada va deixar asseguts dos rivals per creuar posteriorment la pilota i superar el porter en una acció meritòria ja en el minut 94.

INTERCANVI DE COPS

La primera meitat va deixar una rematada al pal de cada equip com a accions destacades

MILLORS

Al final del primer temps i en gairebé tot el segon, els gironins van ser els clars dominadors

SÁVIO HO DECANTA

Almena va servir l’1-0 al brasiler, que va definir amb sang freda i molta precisió

TORRE S’ESTRENA

L’atacant va deixar enrere dos rivals amb una retallada marca de la casa i va superar Davies

Ni Tsygankov, ni Borja Garcia ni Couto a l’acta

El primer partit del Girona a terres angleses va evidenciar que hi ha jugadors que encara no estan preparats per disputar ni un sol minut de partit. Viktor Tsygankov, Borja García i Yan Couto van ser els únics que no van aparèixer a l’acta del partit per asseure’s ni que fos a la banqueta, al costat de Míchel. Els tres jugadors arrosseguen molèsties físiques –Borja de més consideració al peu– i el cos tècnic, a més dels metges, aposta per no forçar gens ni mica la seva participació en els amistosos, tot i que ja s’entrenen amb normalitat per agafar la mateixa forma que els companys. Sí que van ser a la llista de jugadors convocats per al partit, però no van disputar ni un sol minut, Iván Martín, una de les novetats, i Valery Fernández. Cap dels dos va tenir minuts; l’escalenc, per algun lleu contratemps físic.