Girona

Falta el més important

Míchel anhela la incorporació de quatre efectius més per a la seva plantilla (dos mitjos i dos atacants) que vinguin a substituir peces clau com Oriol Romeu i el Taty

La direcció esportiva treballa sabedora que a un mes del tancament del mercat tot va a poc a poc

La sensació és que en aquest mercat estival el Girona s’ha mogut amb prou celeritat i ha tancat diverses operacions importants per al cos tècnic, com per exemple la continuïtat de peces bàsiques en els esquemes de l’equip. Gazzaniga, Yangel Herrera, Iván Martín i Yan Couto, així com les renovacions de Juan Carlos i Borja García, en són un bon exemple; a més de l’arribada de Daley Blind, experiència contrastada, i Sávio Moreira i Pablo Torre, joves de gran qualitat per polir. Si no hagués marxat Oriol Romeu al Barça, a la plantilla del Girona li faltaria la incorporació d’un davanter titular que vingués a substituir el Taty Castellanos i d’un parell de peces més que complementessin a la resta, però amb la marxa del d’Ulldecona, el líder a la sala de màquines de l’equip de Míchel, s’ha girat feina als despatxos de la direcció esportiva comandada per Quique Cárcel. I tot i que queden només tres o quatre futbolistes per arribar –altres estius a finals de juliol encara s’havia de refer completament l’equip–, el pivot titular que ha de suplir Romeu i el davanter de referència que ha de fer el paper del Taty Castellanos són segurament les peces en les quals menys marge d’error tindrà el club blanc-i-vermell si és que es vol afrontar la temporada amb garanties i una certa tranquil·litat.

Engranatge trencat

Si bé la porteria i la defensa gironina mantenen pràcticament la totalitat dels seus components del curs passat –només Daley Blind ha arribat per ocupar la plaça de Javi Hernández, que va retornar cedit al Leganés i enguany defensarà els colors del Cadis–, la marxa d’Oriol Romeu i el Taty Castellanos, afegida a la de Rodrigo Riquelme, han deixat força tocat el bloc que Míchel va construir la temporada anterior. Per als tres han d’arribar substituts –Pablo Torre hauria d’assumir bona part dels minuts que deixa Roro– però, sobretot, preocupen les posicions ocupades pel català i l’argentí a conseqüència de les dificultats de trobar els perfils més adients que s’adaptin a la filosofia i la idea del tècnic.

El curs passat, Romeu va disputar 33 partits de lliga i va acumular 2.952 minuts de joc (va fer dos gols), i el Taty va jugar 35 enfrontaments sumant 2.619 minuts i marcant la gens menyspreable xifra de tretze gols. La importància dels dos futbolistes per al tècnic de Vallecas era molt gran gràcies al rigor tàctic, l’equilibri i la intel·ligència que aportava el d’Ulldecona al centre del camp i pel treball solidari en la pressió, el sacrifici i el gol que donava el de Mendoza. Trobar els futbolistes ideals com a recanvi dels dos serà el més complicat per a Cárcel, que amb feina avançada sap que té poc més d’un mes de temps per satisfer les necessitats de l’equip amb aquestes dues peces cobejades pel tècnic i, si és possible, amb dues més al mig del camp i a l’extrem que permetin a Míchel quedar plenament satisfet.

Primers candidats

És una evidència que el Girona està regirant el mercat per començar a tirar l’ham a les opcions preferencials. Una que agrada és la de Máximo Perrone, migcampista argentí del City que actualment està fent la pretemporada amb els anglesos a les ordres de Pep Guardiola. El jove futbolista podria ser una de les peces per al mig del camp si el de Santpedor no el reclama per completar la plantilla blue sky. També s’ha relacionat com a opció gironina l’exjugador de l’Espanyol Vini Souza, que va veure el matx contra el Sheffield United a la City Academy i, en les últimes hores, des de terres gallegues ha aparegut l’interès blanc-i-vermell en el mig del Celta Renato Tapia. El peruà semblava que ho tenia fet amb l’Olympique de Lió, però finalment les negociacions es van aturar –els francesos estaven disposats a pagar cinc milions i els de Vigo en demanaven uns vuit.

Per a la punta de l’atac, fa dies que el nom d’Artem Dovbyk es relaciona amb el Girona. El fitxatge de l’ariet del Dnipró ucraïnès és complicat per les altes pretensions del seu club, però l’ajuda del City Football Group podria fer desencallar una operació encara en estat embrionari.

De moment, el temps no és cap mal de cap per a un Girona acostumat a treballar contra rellotge la majoria dels estius. La baixada de les pretensions dels clubs i les oportunitats del mercat solen aparèixer més avançat el mes d’agost, tot i que és evident que la direcció esportiva i tot el grup treballen per oferir a Míchel totes les alternatives i solucions com més aviat millor. I és que, la lliga començarà el 12 d’agost i seran tres les jornades que es disputaran amb el mercat encara obert.

UN BUIT GRAN

Oriol Romeu (33 partits i 2 gols) i el Taty (35 i 13 gols) eren peces clau per a Míchel

L’APARICIÓ

L’exespanyolista Vini Souza va ser a la City Academy per veure l’amistós contra el Sheffield

ELS NOMS

Perrone, Tapia i Dovbyk són els noms que han sonat més fort per venir al Girona

ELS MOVIMENTS EN LA PLANTILLA

Altes
Daley Blind Defensa
Bayern Munic
Paulo Gazzaniga Porter
Fulham
Yangel Herrera Mig
Manchester City
Yan Couto* Defensa
Manchester City
Sávio Moreira* Extrem
Troyes
Pablo Torre* Mitjapunta
Barça
Iván Martín Mig
Vila-real
*Jugador que arriben en qualitat de cedits pels seus clubs d’origen
Baixes
Taty Castellanos** Davanter
New York City / Lazio
Roro Riquelme** Mitjapunta
Atlético
Javi Hernández** Defensa
Leganés / Cadis
Reinier Jesús** Mig
Madrid
Ramon Terrats Mig
Vila-real
Oriol Romeu Mig
Barça
Gabri Martínez*** Extrem
Mirandés
Ilyas Chaira*** Davanter
Mirandés
**Finalitzen la seva cessió al Girona *** Cedits pel Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)