Girona

Ensenyant bones maneres

Savinho ha rendit a bon nivell en els tres primers partits, amb el colofó del gol contra el Sheffield United

Fins ara, els extrems que han arribat a Montilivi a través del City Football Group han tingut un rendiment força pobre

El Girona ha arribat a l’equador d’una pretemporada que ha de servir per recompondre l’equip després de les baixes importants que hi ha hagut aquest estiu, i en aquest sentit les cares noves tenen molt de pes. És el cas de Daley Blind, Pablo Torre i Sávio Moreira, que són els únics que de moment debutaran aquesta temporada amb el Girona, en espera que la direcció esportiva acabi de perfilar la plantilla amb tres o quatre retocs més, sobretot el pivot i el davanter centre. De les novetats d’aquesta pretemporada, el que ha arribat a Montilivi sent més desconegut per al gran públic és Sávio Moreira, Savinho. L’extrem brasiler, de 19 anys, va ser una aposta del City Football Group l’estiu passat, però els sis partits que va jugar amb el primer equip del PSV el curs passat són un bagatge massa curt per saber com pot rendir en el futbol europeu.

De moment, en els tres partits que ha disputat el Girona, l’impacte de Savinho ha estat notable. Contra l’Olot, en el seu debut, va demostrar el seu desequilibri en l’un contra un, i contra l’Andorra va començar a mostrar bons símptomes de combinació amb els companys. En aquests dos partits va jugar només la primera part, i dimecres, contra el Sheffield United (2-0), ja va jugar els 90 minuts. El brasiler va aprofitar de meravella l’oportunitat, va fer un pas més endavant i es va convertir en el jugador més perillós de cara a gol. En la primera part ja va acariciar el gol, però la seva definició amb la dreta, la cama menys hàbil, va topar amb el pal un cop ja havia batut el porter. En la segona part, Savinho va afinar més la punteria, i després d’una molt bona jugada d’Iker Almena va marcar l’1-0 amb un xut creuat, suau i ajustat al pal amb la cama esquerra, com si fes una passada a la xarxa.

Sense fer volar coloms

De moment el seu rendiment és més que positiu i perfectament, si continua així, podria començar la lliga sent titular, però Míchel fa una crida a la calma. “Amb Sávio s’ha d’anar a poc a poc ja que és un jugador molt jove i necessita temps. Per a nosaltres és un jugador diferent que en l’un contra un és molt hàbil i pot fer mal a qualsevol rival. Estem molt contents amb ell perquè té mentalitat i moltes ganes de fer-ho molt bé. Espero la seva millor versió sempre, però és jove, té coses a millorar i hem d’anar a poc a poc”, diu el tècnic.

Lògicament, fins que no avanci la temporada i es vegi l’impacte real que tindrà Savinho no es poden extreure grans conclusions del seu fitxatge, i és que en incomptables casos s’ha vist com jugadors que despunten en la pretemporada acaben anant a menys. En aquest sentit, el brasiler té un repte afegit, i és que en els últims anys el Girona no ha tingut gens de sort amb els jugadors que, com ell, han arribat procedents del City Football Group per ocupar la posició d’extrem al Girona. Marlos Moreno, que va ser el primer, i Patrick Roberts van fracassar estrepitosament en la primera etapa a primera divisió, i Pablo Moreno i Darío Sarmiento, a segona divisió A, tampoc van tenir ni de bon tros l’impacte que s’esperava. L’oportunitat de trencar aquesta mala ratxa és a les botes de Sávio.

CALMA

“S’ha d’anar a poc a poc”, diu Míchel sobre el brasiler, a qui qualifica de “jugador diferent”

Marlos Moreno Temporada 2017/18

El colombià va arribar al Girona cedit pel Manchester City en l’estrena a primera divisió. Després d’un curs al Dépor tenia experiència en la lliga, però a Montilivi no va tenir els minuts que esperava, i és que un extrem pur com ell no va poder convèncer Pablo Machín, que renunciava als extrems per jugar amb carrilers. Va ser titular en dos partits de copa, però en la lliga només va jugar dues estonetes abans de fer les maletes al gener cap al Flamengo. Després del Girona tampoc ha trobat el seu lloc, tot i que ha estat en propietat del City Football Group fins que fa mig any va anar cedit al Konyaspor turc, que ara l’ha fitxat.

Patrick Roberts Temporada 2018/19

Amb l’arribada d’Eusebio a la banqueta els extrems havien de guanyar protagonisme i l’anglès, que havia fet dos bons anys al Celtic, s’havia de convertir en una peça clau per al Girona. Roberts, però, no es va adaptar a l’equip i va acabar tenint molt poca incidència; va pagar també els canvis de sistema que es van fer durant el curs i la mala dinàmica d’un equip que va acabar baixant. En total, va disputar 601 minuts, repartits en 19 partits, sis dels quals com a titular, però no va aportar cap gol ni cap assistència. Després del Girona tampoc va trobar el seu lloc fins al 2022, quan va anar al Sunderland, on està recuperant el seu millor nivell.

Darío Sarmiento Temporada 2020/21

L’argentí va aterrar a Montilivi amb només 18 anys després que el City pagués cinc milions pel seu fitxatge. Era, i encara és, un projecte de futur, però com a blanc-i-vermell va tenir una temporada molt decebedora, i és que les lesions van condicionar moltíssim la seva participació. Va mostrar alguns detalls de qualitat i va repartir dues assistències, però només va poder jugar 233 minuts, repartits en nou partits, dos dels quals com a titular. Per sempre més formarà part de la plantilla que va assolir l’ascens, però el seu record serà testimonial. Actualment forma part de la plantilla sub 21 del Manchester City i se li busca cessió.

Pablo Moreno Temporades 2020-2022

L’andalús va ser una aposta potent del Manchester City, que va pagar deu milions d’euros pel seu fitxatge de la Juventus l’estiu del 2020. Dos mesos després Pablo Moreno va arribar cedit a Montilivi amb l’etiqueta de poder jugar de davanter centre, tot i que a l’hora de la veritat gairebé sempre va jugar d’extrem. En la temporada 2020/21 va poder tenir certa continuïtat i va disputar un total de 29 partits entre totes les competicions, nou dels quals com a titular, i va marcar dos gols. Les lesions, però, el van condicionar quan millor estava. A final de temporada el Girona va decidir continuar confiant en ell i va repetir la cessió per a la temporada 2021/22. De nou, les lesions van marcar el seu curs i només va poder jugar 18 partits –un de titular–. Un gol en tot el curs va ser un balanç molt pobre per a un futbolista que sempre havia estat un golejador nat i el va fer passar sense pena ni glòria pel curs de l’ascens. A l’estiu, després de deixar el Girona, va rescindir el contracte amb el City per jugar al Marítimo portuguès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)