Un triomf que posa Jastin a l’aparador (2-3)

El Girona ha guanyat al Blackburn Rovers (2-3). El conjunt gironí ha dominat gairebé totes les fases d’un matx en què ha brillat per damunt de la resta el jove Jastin Garcia, autor d’una assistència i de nombroses accions de mèrit i qualitat tècnica. Stuani i Tsygankov han avançat als de Míchel en sis minuts molt bons –del 24 al 30–. Abans del descans, Leonard ha retallat distàncies aprofitant una passada de Szmodics (39’) i en l’inici del segon acte, Jastin s’ha inventat una assistència amb l’esperó que ha deixat sol a Blind davant del porter (52’). Una errada en la sortida de pilota de Juan Carlos ha posat emoció a un duel que ha abaixat la intensitat en els compassos finals. La nota negativa pels blanc-i-vermells ha estat la lesió de Pablo Torre per culpa d’una entrada d’un rival que li ha deixat adolorit el genoll (13’).

La primera part ha estat clarament dominada pel Girona, que gràcies a la possessió i a la constant mobilitat dels seus jugadors atacants ha fet tornar bojos als defensors locals. El matx ha començat amb una mala notícia pels gironins, i és que, Pablo Torre ha hagut de demanar el canvi per un fort cop al genoll després d’una entrada d’un rival (13’). Passat el tràngol i amb Míchel retocant l’equip amb l’entrada d’un increïble Jastin, fent passar Tsygankov a la mitjapunta i posant Sávio a la dreta, on fa mal, el Girona ha carburat encara més i Stuani ha tingut la primera gran ocasió a centrada de Jastin (20’). L’uruguaià no ha fallat en la segona que ha tingut gràcies a una gran centrada de Tsygankov que el de Tala ha rematat en boca de gol (24’). Els millors minuts dels blanc-i-vermells s’han traduït amb el 0-2 quan Sávio ha accelerat pel carril dret i ha fet una passada a la frontal on hi havia Tsygankov, que amb fredor i tranquil·litat ha fet un xut fort i sec lluny de l’abast del porter d’un Blackburn superat (30’).

El Girona s’ha agradat i Sávio ha pogut ampliar la renda però han estat els anglesos els qui han trobat l’esquena dels centrals gironins per retallar distàncies. Szmodics ha arribat a l’àrea i ha fet una centrada de la mort cap a Harry Leonard, que ha superat l’estirada de Juan Carlos ja a la desesperada (39’).

En la segona part, la tònica s’ha mantingut. Míchel ha fet molts canvis, fins i tot de dibuix, i l’equip ha continuat dominant amb una idea clara de joc. Primer Manu Vallejo ha pogut fer el tercer amb una rematada al pal curt (50’) i dos minuts després Jastin ha deixat bocabadats als presents a Ewood Road amb una assistència brillant amb l’esperó que Blind ha aprofita ja a dins de l’àrea per afusellar a Kaminski. Si bé el Girona ha pogut ampliar l’avantatge amb un Jastin que continuava en estat de gràcia, una errada de Juan Carlos en la sortida de pilota ha propiciat el 2-3 de Markanday, que s’ha vist amb una cessió del de Marchamalo que l’ha deixat amb tota la porteria de cara (67’).

La intensitat del partit ha disminuït tímidament tot i que en el tram final el Blackburn s’ha apropat més a l’àrea gironina, sense poder generar molt de perill, i és que, la més clara l’ha tingut Manu Vallejo, que no ha sabut definir davant del porter (79’).