Girona

Desemborsament rècord

El futbolista ucraïnès s’ha convertit en el traspàs més car en la història del Girona, que ha hagut d’entendre’s amb el jugador, d’una banda, però també amb dos clubs més, el darrer en què ha militat l’ariet, el Dnipro-1, i l’anterior, el Midtjylland danès, que s’han repartit els prop de 7 milions d’euros que ha desemborsat el club gironí. Aquests prop de 7 milions desbanquen el fitxatge d’Oriol Romeu, per qui, tot i que mai no van transcendir les xifres, l’entitat blanc-i-vermella va pagar 5,5 milions al Southampton l’estiu passat, en què la direcció esportiva ja va decidir també pagar al Madrid 4 milions per aconseguir menys del 50% dels drets del lateral esquerre Miguel Gutiérrez.

En el mercat d’hivern, el Girona va pactar un traspàs d’uns altres 5 milions per Viktor Tsygankov amb el Dinamo de Kiev, tot i que acabava contracte amb els ucraïnesos sis mesos després. Assegurar la incorporació d’un talent brutal per tenir-lo en la plantilla de manera immediata va accelerar l’arribada de l’atacant per qui el seu club es va guardar un suculent percentatge del 50% d’una futura venda.

Fa escasses setmanes, tot i que tampoc ha transcendit, el Girona va pagar al City en concepte de traspàs per adquirir en propietat Yangel Herrera –uns 5 milions–, entrant en un grup format per Mojica (Rayo Vallecano) i Marc Muniesa (Stoke City), en el segon curs a primera.

ELS FITXATGES MÉS CARS

Artem Dovbyk 7 milions
Dnipro-1 i Midtjylland (curs 2023/24)
Oriol Romeu 5,5
Southampton (curs 2022/23)
Viktor Tsygankov 5
Dinamo de Kiev (curs 2022/23)
Yangel Herrera 5
Manchester City (curs 2023/24)
Johan Mojica 5
Rayo Vallecano (curs 2018/19)
Marc Muniesa 5
Stoke City (curs 2018/19)
Bernardo Espinosa 4,5
Middlesbrough (curs 2017/18)
Miguel Gutiérrez 4
Madrid (curs 2022/23)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)