Girona

De reptes, mai en falten

El Girona tornarà a trobar-se amb la seva gent en un partit oficial des del 28 de maig, quan es va enfrontar al Betis i va perdre per 1-2 en la penúltima jornada de lliga del curs 2022/23. Si bé es va disputar el Trofeu Costa Brava el 6 d’agost en un duel prou atractiu contra el Lazio, el subcampió de la Serie A, els abonats tenen ganes de tornar a animar i patir amb l’equip per ajudar-lo a aconseguir, primer de tot, la permanència en la categoria, el gran objectiu fixat per tot el club i el cos tècnic –després arribarà el moment de superar els 51 punts de la temporada del debut amb Machín a la banqueta i, si es pot, el d’acabar entre els 10 primers classificats.

La campanya passada va ser la de més èxit a casa en la poca història que el club té a primera. Els 33 punts sumats pels de Míchel (1,85 gols per partit) van ser clau per segellar la permanència amb poc patiment –la segona volta va ser brutal–, i és que els blanc-i-vermells van sumar més del doble de punts que el curs del descens amb Eusebio Sacristán a la banqueta. Aquell any, els gironins van ser el pitjor equip de la categoria a casa i, tot i que els números a fora no van ser dolents (el setè millor equip de tots amb 22 punts), no es va poder evitar baixar a segona A, sobretot, per culpa d’una ratxa final de por (una sola victòria i nou derrotes en les últimes 10 jornades de lliga).

En la millor campanya de la història del club en la màxima categoria, la primera que hi jugava, el Girona va sumar 27 punts com a local, en una temporada equilibrada pel que fa al balanç de casa i fora (24 punts).

Enguany, els gironins han de tornar a fer valer el factor Montilivi per tornar a ser forts davant la seva afició. Estadísticament, els equips que mostren una versió regular a casa solen obtenir amb més facilitat els objectius fixats en l’inici del curs i el Girona no en serà l’excepció. Si bé és cert que, de moment, ja ha aconseguit un bon punt a domicili, el cert és que fer-ho de manera habitual és complicat per a un equip modest com el de Míchel i que arrisca tant en el seu joc jugui on jugui.

MONTILIVI A 1A

Curs 2017/18
Victòries 8
Empats 3
Derrotes 8
Gols a favor 26
Gols en contra 22
Punts en total 27 (15è)
Curs 2018/19
Victòries 3
Empats 6
Derrotes 10
Gols a favor 17
Gols en contra 28
Punts en total 15 (20è)
Curs 2022/23
Victòries 10
Empats 3
Derrotes 6
Gols a favor 35
Gols en contra 26
Punts en total 33 (8è)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)