Girona

Crida a la calma

“Penso que es quedarà al cent per cent”, diu Míchel sobre el futur de Stuani

El tècnic assegura que el club no en sap res i deixa clar que si fos ell es quedaria

Montilivi trontolla lleugerament en les últimes hores. No pas per l’estadi en si, que això ja és una altra qüestió, sinó pel trasbals que ha suposat l’interès de l’Abha Club de l’Aràbia Saudita –ahir va tancar el fitxatge de Toko Ekambi, que portarà el dorsal 7– per Cristhian Stuani, temptat d’agafar l’últim tren cap a un gran contracte, amb unes xifres del tot desorbitades pel que és el futbol europeu. L’uruguaià està a punt de complir 37 anys, però ja ha demostrat que encara pot ser molt important per al Girona, i és que els dos gols en la victòria de diumenge passat contra el Getafe (3-0) deixen clar que el de Tala manté intacte l’olfacte golejador una temporada més. Per això, lògicament, la seva pèrdua trastocaria els plans del cos tècnic i de la direcció esportiva de manera majúscula, i encara més quan només queda una setmana perquè es tanqui el mercat. El pitjor, però, és que a l’Aràbia Saudita no es tancarà fins al 20 de setembre, de manera que el desenllaç podria arribar sense cap marge de maniobra per al Girona.

Sense preocupació

Tal com era d’esperar, el futur de Stuani pràcticament va monopolitzar la roda de premsa de Míchel Sánchez prèvia al partit de demà al camp del Sevilla (21.30 h) i el tècnic de Vallecas, portaveu del club com tantes altres vegades, va deixar un missatge clar. “Penso que es quedarà al cent per cent i per això ni penso en què suposaria perdre un jugador del seu nivell”, va etzibar Míchel d’entrada. I va fer una crida a la calma: “És un tema que ara mateix no em preocupa. Estic convençut que continuarà amb nosaltres. El club no en sap res, d’aquesta oferta, i jo tampoc. Ha sortit aquesta informació, però a mi me n’arriben moltes més de jugadors molt importants i sempre tenim tranquil·litat. Parlar de la sortida de Stuani és una bomba perquè ha aconseguit moltes coses, però estem tranquils.”

La tranquil·litat que va manifestar ahir Míchel contrasta absolutament amb les paraules de dilluns de Cristhian Stuani a Radio 890 de l’Uruguai, en què el màxim golejador de la història del Girona va deixar oberta la porta del seu futur: “He de pensar i valorar la situació amb la família; no és el primer cop que em passa i hi ha molt a analitzar. Els passa a molts futbolistes, que han de prendre decisions encara que estiguin molt a gust en algun lloc.” De fet, el tècnic blanc-i-vermell va reconèixer que el seu punt de vista és només una percepció: “No he parlat amb ell perquè està centrat i entrenant-se amb total normalitat per preparar un partit complicat i difícil com és el del camp del Sevilla.”

El que sí que va voler fer Míchel va ser posar una mica de pressió a Stuani. “La possibilitat que marxi no la tinc al cap. És una pregunta per a ell, però jo penso que vol continuar al Girona molts anys. Lògicament, és el meu pensament. És el jugador més important de la història del club. És veritat que el mercat està obert i que poden passar moltes coses com s’ha sentit, però estic tranquil perquè crec que es quedarà, ja que ell és el club. És un jugador importantíssim per al Girona i ha tingut altres moments en què ha pogut sortir i no ho ha fet. Quan tu estimes un club i estàs consolidat com a jugador és difícil prendre una decisió en aquest sentit. Això no treu que sigui la meva opinió”, va reflexionar el tècnic de Vallecas. I també va dir obertament què faria ell si es trobés en la situació de l’uruguaià: “Jo sé què faria jo. Continuaré al Girona aquesta temporada i fins al 2026, que és el meu contracte. Vull fer història al Girona, però cadascú és lliure de prendre les seves decisions.”

La crida a la calma de Míchel fa creure més en el fet que Stuani no acabarà abandonant el Girona aquest estiu i que continuarà liderant el conjunt blanc-i-vermell aquesta temporada dins el vestidor, i també dins del camp quan tingui les oportunitats com va demostrar contra el Getafe, tot i que tothom és conscient que el més normal és que Dovbyk l’acabi relegant a un paper de revulsiu com el que va tenir la temporada passada amb Taty Castellanos. Tot i això, el serial sobre el futur de Cristhian Stuani tot just acaba de començar i és probable que s’allargui, com a mínim, fins que s’acabi el mercat d’estiu per al Girona, el 31 d’agost. Perquè de la mateixa manera que tothom té clar que Stuani s’ha guanyat el dret a decidir què vol fer, també és una realitat que el Girona tindrà veu i vot en el desenllaç d’aquesta operació. Principalment perquè sempre que l’Abha Club no decideixi pagar la clàusula de rescissió de l’uruguaià, cosa improbable, el club també haurà d’acceptar l’oferta i li interessa que sigui abans del 31 d’agost per poder-se moure. Una oferta que, fent cas a Míchel, de moment no està ni sobre la taula.

Peces que falten

De moment queda clar que al club la tranquil·litat sobre la continuïtat de Cristhian Stuani és absoluta, de manera que els gironins continuen treballant en el mercat amb el mateix escenari que tenien sobre la taula fins ara. “Ja ho hem dit altres vegades. Necessitem un parell de jugadors al centre del camp i algun altre jugador ofensiu”, va repetir ahir Míchel Sánchez en la roda de premsa, i va deixar clar que passi el que passi amb Stuani l’arribada d’un atacant és una prioritat –si Stuani marxa, serien dues peces les que es voldrien incorporar–. En aquest sentit, no hi ha cap moviment que es pugui concretar en les últimes hores, ja que el Girona continua tenint Renato Tapia com a prioritat, però les posicions amb el Celta continuen llunyanes per arribar a un acord de traspàs.

D’altra banda, Míchel també va dir obertament que encara hi podria haver alguna sortida més després de la de Manu Vallejo i qui té més números de fer les maletes és Alexander Callens. El central peruà, de moment lesionat, aspira a tenir molt poc protagonisme i en el dia d’avui el club encara no l’ha inscrit a LaLiga, ja que el seu futur cada vegada sembla més lluny de Montilivi.

No he parlat amb ell, però s’està entrenant amb normalitat. Ara mateix no em preocupa. Estic convençut que continuarà aquí
És el jugador més important de la història del Girona. Ell és el club. Ha tingut altres moments per poder sortir i no ho ha fet
Jo sé què faria jo. Vull fer història al Girona, però cadascú és lliure de prendre les seves decisions
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)